Ядове с e46 320d 136к.с.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Ядове с e46 320d 136к.с.

Мнение от didZ » 12 Фев 2016, 17:40

Здравейте колеги, по принцип не бих пуснал нова тема но вече издивях. Търсих из търсачката, има проблеми подобни на моите но не мога да отстраня проблема на колата от изчетенето.

Купих колата с голямо желание, след като скъса маховик и попиля вала не бях много щастлив, след като и помпата снесе още повече но.. Викам хайде, поне ще карам.. Ще карам ама.. Ядец.

В момента основните проблеми са два. Най изнервящия е едно бучене в определени обороти. Ама бучене ви казвам, не се стои. А на задната седалка ако се седне все едно има налягане и вибрации и тъпанчетата на човек се сгъват наобратно. Сменях какво ли не, гърнета, връзки мръзки.. Дори смених тръбичката на ЕГР че знам ли.. Но този долен мръсен резонанс продължава! Катализаторите ги няма ама чак пък толкова.. Последно махнахме и кухата (изкормена) кривка преди задното гърне да не би там да се получава нещо и сега е още по зле. Все едно карам изсипан запорожец. На 4 и 5та предавка, между 1900 и 3500 оборота в колата се не стои! Сега.. Да дам 600лв. за катализатори ама.. Това ми е 21ва кола, и другите масово нямаха но просто бяха шумни. А това тук е нещо ненормално. Днес, реших вече сам да си тествам. Направи ми впечатление, че ако съм надолу по баир на 5та без газ и включа по ниска предавка това бучене пак се появява за около 2 секунди. Значи.. Може и въобще да не е от тези гърнета! Иначе и аз имам прословутото ТУП при смяна на предавките.. Но вече.. Ми .. Се плаче. Прекалено много пари наривам, а то става все по зле.

Другото което е, че след смяна на ВСИЧКО по окачването без вътрешните накрайници, колата се разхлопа 3 пъти повече от преди.. Сега казаха рейка, ама мен вече не ми се сменява нищо. Защо преди смяната на тези носачи тампони прихлопваше тихо и при ниски скорости а сега хлопа и при 120, дори и да няма дупки а само неравности!?

А, и тоя пуст лост си стои под 5та, а не между 3та и 4та.. Ама там се сваляла цялата кутия.. Абе.. Като я купих ходих да си карам безцелно.. Сега я намразих и сядам вътре с отвращение и ужас.. :( Ако някой може да даде съвет, или да ме насочи към човек в Разград който да чува петлите.. Ще съм много благодарен.
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Re: Ядове с e46 320d 136к.с.

Мнение от Silverlight » 12 Фев 2016, 18:23

Здравей колега и аз съм от Разград със същата кола. Познавам един майстор, който не е от Разград, но разбира от този мотор, ако искаш може да ти дам координати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 12 Фев 2016, 23:07

В Исперих, питай за Алекс.

Потребител
Аватар

Мнение от didZ » 13 Фев 2016, 13:02

Ами щом няма идеи и предположения.. Дайте координати ако може. Преди да я продам :ok:
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

Потребител
Аватар

Мнение от didZ » 13 Фев 2016, 22:56

Такаа.. Днес си дойдох до Пловдив.. По пътя на няколко пъти изгуби и мощност.. Чудно, предполагам и турбото е снесло, голям филм. Много голям.. А разхода, с максимална скорост от 110, без изпреварвания и такива е 6.5 по борд значи поне 7.5.. Не ми се разделя с марката, ама ако не намеря някой който да и разбира.. То не се търпи това..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 14 Фев 2016, 9:16

Пиши на колегата Atsalov ! Той беше от Пловдив.
Stop me, if you can ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 14 Фев 2016, 17:55

didZ написа:Такаа.. Днес си дойдох до Пловдив.. По пътя на няколко пъти изгуби и мощност.. Чудно, предполагам и турбото е снесло, голям филм. Много голям.. А разхода, с максимална скорост от 110, без изпреварвания и такива е 6.5 по борд значи поне 7.5.. Не ми се разделя с марката, ама ако не намеря някой който да и разбира.. То не се търпи това..

След високите към индустриалната зона има един майстор мисля, че му викат Пайнера моята, я оправи той. Ходи при него и направи една диагностика след това ще ти каже, какво трябва да се сменя или ремонтира. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 17 Фев 2016, 18:58

В Пловдив има чудесен майстор. Пиши на лично да ти дам координати. Аз карам същия катраник ... :) до сега каквото е правил, не съм се връщал за същото...

Назад към E46