Грешка след смяна на предното стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Грешка след смяна на предното стъкло
Колата я купих със сменено предно стъкло и следователно сменен лайт модул.
При диагностика ми излиза грешката
* data filing difference to central light module
и на таблото постоянно ми свети лампата за engine check
излизат и други грешки от време на време които чистя, но тази седи постоянно и не може да се изчисти и постоянно ми свети лампата за чек.
Има ли как да се оправи това .. т.е. компа да не мрънка за сменения лайт модул ?
някакво кодиране?
прикачам снимки от това което виждам през ISTA-D
излизат и други грешки от време на време които чистя, но тази седи постоянно и не може да се изчисти и постоянно ми свети лампата за чек.
Има ли как да се оправи това .. т.е. компа да не мрънка за сменения лайт модул ?
някакво кодиране?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Грешка след смяна на предното стъкло
hackman написа:Колата я купих със сменено предно стъкло и следователно сменен лайт модул.
някакво кодиране?
за лайт модул грешката е защото се разминават километрите сигурно са връщани.
Чека обаче свети заради друго.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
hackman написа:Колата я купих със сменено предно стъкло и следователно сменен лайт модул.
някакво кодиране?
Колега, пробвай да прочетеш, за всеки случай, модула на DME с друг интерфейс за диагностика, въпреки, че на снимката всичко изглежда наред- оцветен е в зелено, значи има комуникация с него и няма записана грешка, същевременно таблото с уредите свети...
А може би има бъг в таблото, поради некодиран или неправилно кодиран модул и затова свети check engine, без да има реална причина, но поне до сега не съм виждал видимо проявление на показаната грешка.
oci написа:за лайт модул грешката е защото се разминават километрите сигурно са връщани.
да, километрите са връщани. провериха ми ги в камор по ключа
има ли как да се оправи да не свети?
zvetiko написа:Колега, пробвай да прочетеш, за всеки случай, модула на DME с друг интерфейс за диагностика, въпреки, че на снимката всичко изглежда наред- оцветен е в зелено, значи има комуникация с него и няма записана грешка, същевременно таблото с уредите свети...
А може би има бъг в таблото, поради некодиран или неправилно кодиран модул и затова свети check engine, без да има реална причина, но поне до сега не съм виждал видимо проявление на показаната грешка.
oci написа:за лайт модул грешката е защото се разминават километрите сигурно са връщани.
check engine свети само на контакт, след запалване изгасва.
под дриг интерфейс имаш в предвид друг кабел ли? аз ползвам тоя на склада заедно със софтуера на склада и би трябвало да работят нормално.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
hackman написа:oci написа:за лайт модул грешката е защото се разминават километрите сигурно са връщани.
да, километрите са връщани. провериха ми ги в камор по ключа
има ли как да се оправи да не свети?zvetiko написа:Колега, пробвай да прочетеш, за всеки случай, модула на DME с друг интерфейс за диагностика, въпреки, че на снимката всичко изглежда наред- оцветен е в зелено, значи има комуникация с него и няма записана грешка, същевременно таблото с уредите свети...
А може би има бъг в таблото, поради некодиран или неправилно кодиран модул и затова свети check engine, без да има реална причина, но поне до сега не съм виждал видимо проявление на показаната грешка.oci написа:за лайт модул грешката е защото се разминават километрите сигурно са връщани.
check engine свети само на контакт, след запалване изгасва.
под дриг интерфейс имаш в предвид друг кабел ли? аз ползвам тоя на склада заедно със софтуера на склада и би трябвало да работят нормално.
Ако не се лъжа чека трябва да работи точна така...при мен е същото като запалиш и гасне....
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
С кабела на склада, не можеш да ползваш друга програма, освен Иста. При запитване и отговор от тяхна страна.
Едит : оп, грешка. Запитването беше към програматорите.
И в крайна сметка, как трябва да бъде? При подаден контакт - чека свети и при запалване - изгася. Така ли?
И в крайна сметка, как трябва да бъде? При подаден контакт - чека свети и при запалване - изгася. Така ли?
Stop me, if you can 

Soni написа:С кабела на склада, не можеш да ползваш друга програма, освен Иста. При запитване и отговор от тяхна страна.
не, не трявба да свети чек-а изобщо
виж на това видео че му свети само подгрева, а чека изобщо не светва
https://www.youtube.com/watch?v=UcGTUfTa52k
гледал съм и други видета в групата във фейса (всеки пусна по едно как му пали колата при -15) и на никое не свети чека, т.е. не е нормално да свети.
- oci
- старши ентусиаст
-
Soni написа:С кабела на склада, не можеш да ползваш друга програма, освен Иста. При запитване и отговор от тяхна страна.
Точно так.
Към колегата пуснал темата това е нормалната работа на чека. На контакт светва, палиш прави проверка ако всичко е наред изгасва ако не остава да свети.
- veleto
- Потребител
-
- Кара: е46 320d 150
oci написа:Soni написа:С кабела на склада, не можеш да ползваш друга програма, освен Иста. При запитване и отговор от тяхна страна.
Точно так.
Към колегата пуснал темата това е нормалната работа на чека. На контакт светва, палиш прави проверка ако всичко е наред изгасва ако не остава да свети.
На моята кола 320д 2003 година не свети никакъв чек преди да запаля.Гледам клипчета в нета и забелязах,че на някои свети на други не свети.Моята кола съм я закачал на диагностика и няма проблем,както и съм пускал чек на таблото от скритото меню и тази лампа си свети (check engine).Незнам кое е правилно в случая (съжалявам,че ползвам на колегата темата).

- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
hackman написа:Soni написа:С кабела на склада, не можеш да ползваш друга програма, освен Иста. При запитване и отговор от тяхна страна.
не, не трявба да свети чек-а изобщо
виж на това видео че му свети само подгрева, а чека изобщо не светва
https://www.youtube.com/watch?v=UcGTUfTa52k
гледал съм и други видета в групата във фейса (всеки пусна по едно как му пали колата при -15) и на никое не свети чека, т.е. не е нормално да свети.
Далвч съм от мисълта да споря...но знай че чека на контакт свети...завъртиш ли угасва. Пък ти ако държиш търси защо ти свети...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3

Може да свети , може и да не свети - зависи от софтуерната версия!
Важното е след палене да гасне!
- choio
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа::nono:
Така е в неговия случай, гасне...но човека търси проблем за това се опитвам да го отърва от проблема

- oci
- старши ентусиаст
-
Soni написа:Осi, това важи ли за Е90?

choio написа:dr.peshev написа::nono:
Така е в неговия случай, гасне...но човека търси проблем за това се опитвам да го отърва от проблема
по-скоро проблема ми е грешката
която няма как да се махне
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2