абс модул

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: абс модул

Мнение от oci » 10 Фев 2016, 14:24

efren написа:При мен грешката е 5DF5 [24053] Control unit internal failure - ако правилно разбирам си е заминала електрониката на АБС модула. Виждам, че различните АБС модули често подлежат на ремонт - има ли някой представа кое точно дава фира при е46 модула и дали подлежи на ремонт?

Проблема ти е в електориката на модула.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 11 Фев 2016, 0:37

Това ми е ясно, но въпроса е в това, че за е39 има снимки в нета с евентуалните прекъснати спойки, а за е46 не намерих.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 12 Фев 2016, 11:01

efren написа:Това ми е ясно, но въпроса е в това, че за е39 има снимки в нета с евентуалните прекъснати спойки, а за е46 не намерих.

Тези снимки които си гледал са за 001 модула на е39 и няма нищо общо с е46. При е46 не е масов проблем както при 001 модула. В твоя случай по-евтино ще ти е направо да го смениш.

Аватар

Мнение от efren » 12 Фев 2016, 12:31

Благодаря, видях, че ще трябва и да се обучава, та затова се блазнех от мисълта да го ремонтирам, но явно ще го сменям.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 12 Фев 2016, 17:32

efren написа:Благодаря, видях, че ще трябва и да се обучава, та затова се блазнех от мисълта да го ремонтирам, но явно ще го сменям.

обучавенето, ти е най-малкия проблем.

Аватар

Мнение от efren » 12 Фев 2016, 21:06

Когато запаля колата нямам грешка и всичко си е ок. Работят си ASC и ABS. Когато покарам известно време, понякога 10 км, понякога 30 км и светвам. Днес карах около 20 км, 1 час почивка, съответно двигателя и коша бяха топли, още 20 км, след това още няколко км и няколко спирания с гасене и не светнах нито веднъж. Когато тръгна на по-дълго извънградско, светне ли веднъж дори и да спра и угася, когато тръгна след 2-3-5 мин светва пак и не иска да гасне като цяло. Дали има шанс все пак да не разглобявам спирачна система и да е някоя връзка?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 25 Авг 2016, 23:13

Здравейте , има ли някой сервиз в София който се занимава с това и си разбира от работата да смени стария модул и помпата и там тръбички с друг втора ръка и да проработи както трябва ? Понеже тук двама от майсторите които ми правят колата ми казват да търся втора ръка стария го дадохме да го оправят , но същата работа спира да работи когато си поиска.... а тук по долу ще опиша проблема като цяло:

320д е46 2003г.
случи нещо колата я карах много малко има няма 200 метра и после се качвам дръпнах ръчната и запалих и веднага ми светна лампата за АБС и лампата за ръчната спирачка не изгася всичко жълто свети и триъгълника за ако пребоксуваш и той свети постоянно и се чува едно яко бръмчене до казанчето за течността на спирачките.... и като натисна педала (спирачката ) се чува едно хррр Хррр не спира това бръмчене даже и като я изгася колата , махнах клемата и тогава спира сложа ли я пак почва ..... с ДСЦ е колата

и ето оплакването ми след майстора :

Колеги проблема е на лице както съм писал по-горе бях на майстор седмица и днес я взех и я пробва пред мен работят системите докато не му казах да пробва АБС-а колата се хлъзна АБС се включва и след като колата спре или АБС освободи всички системи спират да работят и таблото светва като елха пак триъгълника АВС и ръчната светват.... изгасям колата паля и всичко се оправя до следващото натискане на спирачките до АБС.... майстора остана изненадан.... каза ,че модула е оправен и казва , че проблема е механичен в помпата.... не подлежи на ремонт ми каза ..... трябва втора ръка... какво да правя възможно ли е да е така.... сега си светват лампите и спира да работи и без да набивам спирачки може да карам 24 часа и да не стане може и 1 час и да спре да бачка.... :banghead: :banghead: :banghead:

Предишна

Назад към E46