Проблем с отваряне на преден капак
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с отваряне на преден капак
Здравейте!На кратко не мога да си отворя капака.
Значи имах проблеми с жилата и бяхме го отворили и свалили жилата за да ги сменим.По пътя към един магазин капака се затвори и сега не знаем как да го отворим отново.Заключена е само от дясно.Утре ще ходя при майстор,но искам да видя някакви идеи от вас,защото не мисля,че и майсторите ще знаят как да стане работата.

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Проблем с отваряне на преден капак
Ако е затворена отдясно по посока на движението /където е лоста за отваряне/, махаш бъбрека и гледаш в най-горния край, възможно най-близо до капака. Там минава жилото. Хващаш го с ръка и дърпаш здраво, като е добре някой леко да подпре капака при ключалката надолу, за да няма напрежение.
Ако е заключен от другата страна, единственият достъп е отдолу, между кулера и кривия носач/това за дизел/. С нещо режеш жилото, издърпваш го надолу и останалото е същото, както по-горе...
Вторият вариант е доста пипкав. Жилото трябва да го срежеш и издърпаш някъде точно преди левия преден ъгъл на колата. Не знам за бензинова кола дали ще стане, защото там е въздушния филтър, но тогава мисля, че ще виждаш част от жилото преди кутията на филтъра.
П.с. - не бях обърнал внимание, че сте свалили жилата. Ако е така, не мога да помогна.
Ако е заключен от другата страна, единственият достъп е отдолу, между кулера и кривия носач/това за дизел/. С нещо режеш жилото, издърпваш го надолу и останалото е същото, както по-горе...

Вторият вариант е доста пипкав. Жилото трябва да го срежеш и издърпаш някъде точно преди левия преден ъгъл на колата. Не знам за бензинова кола дали ще стане, защото там е въздушния филтър, но тогава мисля, че ще виждаш част от жилото преди кутията на филтъра.
П.с. - не бях обърнал внимание, че сте свалили жилата. Ако е така, не мога да помогна.
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
Наскоро се скъса,моето жило и се бях филмирал, но намерих това филмче в нета: ТУК!
Дано ви помогне.
Дано ви помогне.
За по малко от минута се отваря,някой ако се интересува да драсне едно лично

5 мнения
• Страница 1 от 1