Парното не духа топло...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Парното не духа топло...
Здравейте колеги!
Преди да ме захапете, че има няколко теми по въпроса бързам да се оправдая, че потърсих и не намерих задоволителен отговор на въпросите си.
Всичко се случи още февруари като пътувах за Истанбул да си гоня самолета.. Та.. спирам на бензиностанция.. дотогава всичко е цветя и рози.. паля да тръгвам и няма топло.. ама грам.. студено духа яко колкото искаш.. отвсякъде.. и на климатик.. ама топло хич. И въртя от централната духалка и няма промяна..Дали ще е нагласено да духа топло или студено.. все си е студено. Знам, че има един клапан, който си регулира топло или студено ама въпроса ми е мога ли да го стигна през централната решетка на парното да го изкарам да го изчистя евентуално, ако е там проблема. Или ще трябва да се сваля табло...
Другия вариант крайно нежелателен нали е радиаторчето на парното.. ама поне да го изключа тоя клапан като вариант... Предварително благодаря на отзовалите се със адекватни съвети по проблема 
Преди да ме захапете, че има няколко теми по въпроса бързам да се оправдая, че потърсих и не намерих задоволителен отговор на въпросите си.
Всичко се случи още февруари като пътувах за Истанбул да си гоня самолета.. Та.. спирам на бензиностанция.. дотогава всичко е цветя и рози.. паля да тръгвам и няма топло.. ама грам.. студено духа яко колкото искаш.. отвсякъде.. и на климатик.. ама топло хич. И въртя от централната духалка и няма промяна..Дали ще е нагласено да духа топло или студено.. все си е студено. Знам, че има един клапан, който си регулира топло или студено ама въпроса ми е мога ли да го стигна през централната решетка на парното да го изкарам да го изчистя евентуално, ако е там проблема. Или ще трябва да се сваля табло...

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Парното не духа топло...
An4oOo написа:Здравейте колеги!
Всичко се случи още февруари като пътувах за Истанбул да си гоня самолета.. Та.. спирам на бензиностанция.. дотогава всичко е цветя и рози.. паля да тръгвам и няма топло.. ама грам.. студено духа яко колкото искаш.. отвсякъде.. и на климатик.. ама топло хич. И въртя от централната духалка и няма промяна..Дали ще е нагласено да духа топло или студено.. все си е студено. Знам, че има един клапан, който си регулира топло или студено ама въпроса ми е мога ли да го стигна през централната решетка на парното да го изкарам да го изчистя евентуално, ако е там проблема. Или ще трябва да се сваля табло...Другия вариант крайно нежелателен нали е радиаторчето на парното.. ама поне да го изключа тоя клапан като вариант... Предварително благодаря на отзовалите се със адекватни съвети по проблема
Като чета от това, което си написал виждам, че много не са ти ясни нещата, клапана е в двигателния отсег не е зад решетките или зад таблото.
Мой съвет откарай я на майстор да ти я погледне.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Е тя ще отиде сигурно на майстор, ама исках и аз да си се позанимая малко, току виж съм си решил проблема по - бързо
А и в момента имам адски много свободно време 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
An4oOo написа:Другия вариант крайно нежелателен нали е радиаторчето на парното.. ама поне да го изключа тоя клапан като вариант... Предварително благодаря на отзовалите се със адекватни съвети по проблема

Случайно да си се замислял, че главата на колата може да е останала без вода заради въздушен джоб/лошо превъртане на водата от умряла водна помпа? Не, тцъ... За да няма парно в общия случай значи, че не циркулира вода. Обикновено в момента, в който усетиш липса на парно спираш и отстраняваш повредата веднага, защото иначе може би прегряваш мотора. Как така нямаш парно, а колата прегрява? И нали стрелката ти седи по средата? Ми да, стрелката за таблото е вързана на датчик на главата. Справка можеш да си направиш в realoem. Като не минава вода от там където е датчика, той какво ще измери? Температурата на въздуха? Температурата на метала ? Не знам, със сигурност няма да измери това, което му е зададено като стойности.
Трабълшутинг за умираща (не тотална липса на) водна помпа:
1. На загрял автомобил (както е било при теб) пускаш на 32 градуса парното, набичваш да духа максимална скорост и подаваш газ до 3000 оборота
2. Слагаш ръката на духалките. Има ли промяна в температурата ? Да - водна помпа. Не- въздушен джоб.
Обезвъздушаване:
Има теми по въпроса достатъчно.
Кривнала глава в следствие на прегряване:
Слагаш парцал зад ауспуха (и с ръка става) - без да го запушваш. На 5-10 см. На празен ход, ако ти се мокри ръката/парцала - честито в цилиднрите влиза вода. Дали е само от гарнитурка или е кривнала и главата

И сега тъкмо като те притесних, е момента да кажа, че това е при е36 м50/М52 моторите. Ако си с друг мотор, може датчика да ти е на друго място (едва ли) и да не стоят точно така нещата. Надявам се, да си извадил някакъв късмет и да се окаже нещо просто.
Поздрави,
Николай
- oci
- старши ентусиаст
-
за да духа постоянно студено значи клапана е блокирал на затворено, отвий му болтчетата и изкарай бубината, вътре е котвата която затваря и отваря, изкарая я и нея и го почисти там ще има ръжда и окиси.
Намира се клапана пред шофьора в двигателни отсег зад преден ляф фар до бомбето горе долу виж го на снимката и ще го намериш лесно се стига до него.
Провери първо тово, пък тогава мисли глави, термостати и т.н
Намира се клапана пред шофьора в двигателни отсег зад преден ляф фар до бомбето горе долу виж го на снимката и ще го намериш лесно се стига до него.
Провери първо тово, пък тогава мисли глави, термостати и т.н
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Започвам от клапана, понеже колата никога не е прегрявана, не губи антифриз и тн.. Плюс това аз си я карам всеки ден за последния месец... Ако водната помпа си отиваше си мисля, че щеше да се разбере, чуе, види.. във задръстванията на изхода от плажа на Варна
Който е бил знае
Иначе мотора е 136 коньовия дизел на е46. Залавям се с този клапан и ще пиша пак като имам резултати 

Колега ще използвам темата ти да споделя и моя проблем.Значи проблема е следния,колата е Е46 320 бензин не знам точно как се води мотора за това така го описвам.Като купих колата всичко работеше отлично,но от началото на тази година се появи проблем със реголирането на градусите.Ако искам да ми е топло трябва да го сложа ма макс градусите,как го намаля със един градус почва да духа студено(въздуха от вън) средно положение няма.Къде може да е проблема ?
- oci
- старши ентусиаст
-
nane написа:Колега ще използвам темата ти да споделя и моя проблем.Значи проблема е следния,колата е Е46 320 бензин не знам точно как се води мотора за това така го описвам.Като купих колата всичко работеше отлично,но от началото на тази година се появи проблем със реголирането на градусите.Ако искам да ми е топло трябва да го сложа ма макс градусите,как го намаля със един градус почва да духа студено(въздуха от вън) средно положение няма.Къде може да е проблема ?
Датчика за температурата в купето.
Отвори модула и го почисти и провери дали върти вентилатора който го обдухва
oci написа:nane написа:Колега ще използвам темата ти да споделя и моя проблем.Значи проблема е следния,колата е Е46 320 бензин не знам точно как се води мотора за това така го описвам.Като купих колата всичко работеше отлично,но от началото на тази година се появи проблем със реголирането на градусите.Ако искам да ми е топло трябва да го сложа ма макс градусите,как го намаля със един градус почва да духа студено(въздуха от вън) средно положение няма.Къде може да е проблема ?
Датчика за температурата в купето.
Отвори модула и го почисти и провери дали върти вентилатора който го обдухва
Работи колега,чува се като загася колата продължава да върти доста след като съм изгасил.
9 мнения
• Страница 1 от 1