Пуши много е46d 136 коня турбо?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Пуши много е46d 136 коня турбо?
От ивестно време моята е46-ца припушваше, но от днес не се трае. Пуши бял или бяло-сивкав дим ... не мога да преценя.
Преди пушеше докато е студена и като позагрее и излезе от синята зона и изчистваше. От днес няма спирка ... изчиства по някое време като е почти на 100% загряла ... Това на празен ход ... на място, като чакам светофар и т.н. губи и масло ... доста... онзи ден го смених, сега ще засичам колко точно губи ...
Закарах я на сервиз днес - тяхната версия е Турбо. Имало 4-5мм аксиален луфт и малък радиален. Възможно ли е само от там да яде маслото или освен турбото и двигателя е сдал багажа? Да я правя ли или да мисля да я "оженя" някъде?
Преди пушеше докато е студена и като позагрее и излезе от синята зона и изчистваше. От днес няма спирка ... изчиства по някое време като е почти на 100% загряла ... Това на празен ход ... на място, като чакам светофар и т.н. губи и масло ... доста... онзи ден го смених, сега ще засичам колко точно губи ...
Закарах я на сервиз днес - тяхната версия е Турбо. Имало 4-5мм аксиален луфт и малък радиален. Възможно ли е само от там да яде маслото или освен турбото и двигателя е сдал багажа? Да я правя ли или да мисля да я "оженя" някъде?
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Пуши много е46d 136 коня турбо?
антифриз губи ли ти...(за белия пушек) ако е турбото няма да варви...може да е от попа или дюзи
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
От последното доливане (лятото) е изгубила 50гр. Губи масло ... рязко, не ще да върви и пуши ... Интересното е, че от време на време изчистваше пушека... но от днес си почти константа... Най-забележимо е като колата е в престой и работи на място ... като форсирам и губя другите зад мен 

- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
ми може и прави да са за турбината...потарси второ мнение
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
donpatrona написа:От последното доливане (лятото) е изгубила 50гр. Губи масло ...
Колега, не ми е работа, но... как точно хвана загубата на тези 50 грама масло? От лятото до сега (половин година) - колко километра си минал? Аз също карам турбо-дизел, затова питам...
Excellent! Steven is my name!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега провери филтара за картерните газове как е,после барни луфта на турбината

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Borymeckata написа:donpatrona написа:От последното доливане (лятото) е изгубила 50гр. Губи масло ...
Колега, не ми е работа, но... как точно хвана загубата на тези 50 грама масло? От лятото до сега (половин година) - колко километра си минал? Аз също карам турбо-дизел, затова питам...
Има предвид антифриза,защото колегата го попита дали губи.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
SPEED_GABROVO написа:...
Ясно, извинявам се...
Бих препоръчал на Колегата, ако действително има съмнения за турбината, да не отлага ремонта, защото ако влезе в runaway - край с двигателя...
Excellent! Steven is my name!
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Последните 3-4 136кс. които правихме с тези симптоми се оказаха помпи.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
и аз си мисля че е от помпата...но трябва да се види не може да гадаем 

- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Като знам какъв съм карък с тази кола, може да се окаже и помпа и турбина.
За турбината - гледа я майстор на който имам доверие. Имало луфт аксиален на остта.
Утре ще я карам да я прочетат за грешки и да видим помпата.
Филтъра за картерни газове го смених преди 3-4 месеца. Това беше първото което смених заради това пушене.
Не се оправи. Като я прочетем ще пиша какво е излязло.
За турбината - гледа я майстор на който имам доверие. Имало луфт аксиален на остта.
Утре ще я карам да я прочетат за грешки и да видим помпата.
Филтъра за картерни газове го смених преди 3-4 месеца. Това беше първото което смених заради това пушене.
Не се оправи. Като я прочетем ще пиша какво е излязло.
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Прочетохме я. Няма грешки (с изключение на възд. възглавница - пиро патрона ми прави проблем) ... Друго няма.
Гледахме я на живи данни ... нормално ... Отпушихме маркуча от турбото към EGR-а и я запалихме - няма плюване на масло от там.
Още един човек ми казва, че си мисли че може да е помпата ... Някой да знае някой добър диагностик на тези ГНП-та в Пловдив?
Гледахме я на живи данни ... нормално ... Отпушихме маркуча от турбото към EGR-а и я запалихме - няма плюване на масло от там.
Още един човек ми казва, че си мисли че може да е помпата ... Някой да знае някой добър диагностик на тези ГНП-та в Пловдив?
Колега , 4-5мм аксиален луфт е иникално много и предостатъчно условие за да я ремонтираш основно т.е. цял картридж. После гледай помпи . Перките в турбината имат 5 десети от милиметъра разстояние до стените на двата охлюва .
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:Колега , 4-5мм аксиален луфт е иникално много и предостатъчно условие за да я ремонтираш основно т.е. цял картридж. После гледай помпи . Перките в турбината имат 5 десети от милиметъра разстояние до стените на двата охлюва .
днес разглобих отпред маркучите да се уверя сам колко е луфт-а. 1,5мм - 2мм. Това си е пак много... Не мисля че става за рециклиране... Явно трябва да търся турбо...
Sent from my HTC One X using Tapatalk
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
намерих турбо, 2-ра ръка... с гаранция... каквото и да означава гаранция от морга. Какво да му гледам като го взимам? Да няма луфт на остта, да се върти
естествено, друго?

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2