e90 - Разход на гориво

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: e90 - Разход на гориво

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2016, 14:08

Leon написа:Да, верно го забравих това с Х-а. Ами, мятай газта, но пак направи сметка дали ще караш толкова колата, че да ти се изплати. Верно, с газ после се продава лесно :banghead: , ама в тази област не съм компетентен...

Даже ще карам 50% отгоре...за последните 6 год имах 2 Е46 320д + 90ката средно въртя по 30 000км..а за продажбата после,разчитам на поддръжката и цялостното състояние ,защото да чукна на дърво за сега всичко е 6 а и то много алтернативни части няма,за тоя мотор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Фев 2016, 18:09

Всичко опира до поддръжка на две горивни системи, ако мислиш че ще е безпроблемно я газифицирай, но пък ще си изядеш половината багажник.
Интересно ми е защо не дизел?
При положение че си карал Е46д и знаеш че тия мотори са почти безпроблемни в сравнение с бензиновите?
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Фев 2016, 18:35

Е92 N52B25, 6MT - градско в София 14-15/100, извън града 8.5-9/100.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2016, 18:45

vld написа:Всичко опира до поддръжка на две горивни системи, ако мислиш че ще е безпроблемно я газифицирай, но пък ще си изядеш половината багажник.
Интересно ми е защо не дизел?
При положение че си карал Е46д и знаеш че тия мотори са почти безпроблемни в сравнение с бензиновите?

Ами защото ,ако ще сменям,ще гоня LCI 2.0d 184 но от последните ,които в момента под 180 000км са рядкост и си имат своята цена.
От друга страна,ами няма какво да се лъжа - звука на този мотор,поведението му ми пасват страхотно...ами май нямат никакви проблеми с газта ,дори си мисля,че доста хора са на газ с този мотор,яд ме е че не дадох повече за 335 ,но пък нейната поддръжка еее ако не е читава :banghead:

Като цяло ситуацията - имам кола на реални километри със сервизна история ид окументи,доста сменени агрегати,аз самия смених май най-скъпия (да чукна на дърво) при това оригиналния,окачването за сега 1год в бг няма троп лоп имам си 2 комплекта нови гуми - не рентавбилно е най-малкото да я продам и да купя друга,която не познавам..а не искам да играя на хазарт с коли,защото предпочитам да инвестирам в съвсем други неща - като хобитата ми и евентуално газта,ще спомогне за това,защото разликата с бензина ще отиде в качествени части (в идеалния случай)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Фев 2016, 12:15

И аз не бих си продал позната кола в супер състояние, за да я заменя с печка, пълна със скъпи призраци.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 03 Фев 2016, 13:32

Мой ппознат преди две години си купи бензинова Х5 4.4i и за година наля в нея почти 7к лева да я направи почти перфектна и чак тогава я продаде със загуба от 10к.Та карай си колата и се наслаждавай на безпроблемни километри(оплаши се от скъпата подръжка).Пазара е пълен с добре изглеждащи таласъми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 03 Фев 2016, 13:54

Газчицата по нашите географски ширини е истинска "благинка" - това е моето лично мнение, въпреки че смених от газ/бензин на дизел, ирония на съдбата, защото не си мислех за дизел изобщо исках пак газчица.
Мога да кажа с 2 ръце и 2 крака, че като лв/100км газта е по-рентабилна от дизела при това с някъде 30%. Щом имаш здрав и поддържан мотор, който си познаваш и в който си инвестирал не виждам причина да не сложиш една газ и да си щракаш с пръсти :)
Мястото в багажника не би трябвало да е проблем, така или иначе нямаме резервни гуми в тези е9Х може да се махне кората и там да се сложи 1 охлюв. Поне знаеш, че си си сервизирал двигателя и нямаш ядове с него. Според елементарни калкулации - за приблизително 15 хил км. газовата система си "избива парите", което при теб е по-малко от година дори.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2016, 15:19

drago9205 написа:Газчицата по нашите географски ширини е истинска "благинка" - това е моето лично мнение, въпреки че смених от газ/бензин на дизел, ирония на съдбата, защото не си мислех за дизел изобщо исках пак газчица.
Мога да кажа с 2 ръце и 2 крака, че като лв/100км газта е по-рентабилна от дизела при това с някъде 30%. Щом имаш здрав и поддържан мотор, който си познаваш и в който си инвестирал не виждам причина да не сложиш една газ и да си щракаш с пръсти :)
Мястото в багажника не би трябвало да е проблем, така или иначе нямаме резервни гуми в тези е9Х може да се махне кората и там да се сложи 1 охлюв. Поне знаеш, че си си сервизирал двигателя и нямаш ядове с него. Според елементарни калкулации - за приблизително 15 хил км. газовата система си "избива парите", което при теб е по-малко от година дори.

Благодаря за мненията.
Проблема ми е най-вече с мястото на "газта"...под кората гърнето не Е90ката е огромно и половината е в багажника отдолу,най-лесния монтаж но и скъп ,който прави колата не различима от сток е точно там,но се сменя гърнето а аз НЕ бих го направил,както мисля за Пърформанс такова..
Знам,че kraska е правил процедурата и скоро ще разкостваме задницата мой приятел ,защото всичко е пластмаса при мен и на болтове да видя на какво разстояние е гърнето от багажника и дали можем да натикаме надолу донякъде и да му скалъпя кутия за да си ползвам и ски сака и целия багажник,защото с бутилка зад детето точно,не ме радва...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 03 Фев 2016, 15:40

То моето е малко субективно/прострастно мнение, защото доста време карах газчица. Фенове, и не само, вярват, че на БМВ газ да сложиш е гавра.
За мен лично по-голям приоритет беше да мога да си карам БМВ-то над 2 пъти повече на една исъща цена - ако мога 100 км да мина с 8 лв. защо да ги минавам със 16. Пък и дали е на газ или на бенз все си е БМВ откъм возия, комфорт, усещане и така нататък, а разликата като вървеж дори да има... тя е малка и за несъстезатели не би трябвало да е аргумент.

П.С. Липсва ми старата тройка (е36) грубо 9/100 газ на 85ст. (7.65 лв. / 100км) и то без галене. Сега ако не галя дизелчето си прави 6+/100 на 1.85лв са си 11 лева / 100, пак е приемливо на фона на бензин, той е за богати хора :mrgreen:
Последна промяна drago9205 на 03 Фев 2016, 15:53, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2016, 15:50

drago9205 написа:То моето е малко субективно/прострастно мнение, защото доста време карах газчица. Фенове, и не само, вярват, че на БМВ газ да сложиш е гавра.
За мен лично по-голям приоритет беше да мога да си карам БМВ-то над 2 пъти повече на една исъща цена - ако мога 100 км да мина с 8 лв. защо да ги минавам със 16. Пък и дали е на газ или на бенз все си е БМВ откъм возия, комфорт, усещане и така нататък, а разликата като вървеж дори да има... тя е малка и за несъстезатели не би трябвало да е аргумент.

Аз също съм анти -газ ,но приоритетите се променят с времето ,а и гавра не гавра нали си е моя в крайна сметка,нито е бегачка ,нито се гоня с хората,нито имам претенции за съзтезател или да ходя с вирнат нос ,че видиш ли карам някаква кола..
За мен тя е от една страна средство да пътувам от друга малък гъдел :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 06 Фев 2016, 14:36

Гледам че коментирате газта, аз бях същия образ като карах голф 4 1.6 бензин не му сложиш газ точно че не ме кефи и след време като сметнах колко пари съм набил във бензин ми се доплака, на месец давах по 190 евро за бензин :banghead: повече няма да се повтори това да карам кола бензин и да не сложа газ, когато искам да ми е евтино карам на газ, когато искам да раздам газта минавам на бензин. Сега карам дизел и нямам проблем със него доволен съм но следващата кола или ще е 6-так дизел или 6-так бензин на газ, единствения - на дизела за мен е това досадно тракане и вибраци :mrgreen: Във момента тук при мен газта върви 0.55л цента а бензина 1.36л евро а дизела 1.12л евро.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 12 Фев 2016, 15:50

Аз карам в момента на газ и съм супер доволен. И аз преди не бях голям фен, но сега е друго.
Единственото което немога да разбера дали е реално или не...колата я карам само градско и по компютър ми показва 19 л/100 разход бензин. Незнам дали проблема е в компа или и има нещо. Той или иначе карам на газ в момента и немога да разбера
Всички удоволствия са описани в НК!

Потребител
Аватар

Мнение от dewey » 12 Фев 2016, 18:31

nasopraso написа:Аз карам в момента на газ и съм супер доволен. И аз преди не бях голям фен, но сега е друго.
Единственото което немога да разбера дали е реално или не...колата я карам само градско и по компютър ми показва 19 л/100 разход бензин. Незнам дали проблема е в компа или и има нещо. Той или иначе карам на газ в момента и немога да разбера

Същия мотор го карам и аз обаче ръчка на гас/ланди ренцо ОБД уретба/. Та ако карам само градско или само изънградско, разхода ми по борд се различава с реалния по колонка макс с 0.5л. Тъй като имам светещ чек енджин от доста време/скоро ще я вкарвам в бокса/ и вървежа ми не е като за 150кс. Разхода ми при това положение на гас е: 13-14 --- Софийско с 16'' джанти, зимно време и 9-10 магистрално натоварени с 3ма човека с преобладаваща скорост не по малка от 140км/ч или през повечето време към 160км/ч.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от smyrfcheto » 12 Фев 2016, 18:46

И аз съм на газ и съм доста доволен, и на мен по борд ми показва 17л/100км градско което е нормално, ако ти е вързано през ОБД буксата газовото след известно време борда почва да ти отчита разхода на газ. Т.е то отчита разхода на гориво което в случая е газ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от smyrfcheto » 12 Фев 2016, 18:51

dewey написа:
nasopraso написа:Аз карам в момента на газ и съм супер доволен. И аз преди не бях голям фен, но сега е друго.

Същия мотор го карам и аз обаче ръчка на гас/ланди ренцо ОБД уретба/. Та ако карам само градско или само изънградско, разхода ми по борд се различава с реалния по колонка макс с 0.5л. Тъй като имам светещ чек енджин от доста време/скоро ще я вкарвам в бокса/ и вървежа ми не е като за 150кс. Разхода ми при това положение на гас е: 13-14 --- Софийско с 16'' джанти, зимно време и 9-10 магистрално натоварени с 3ма човека с преобладаваща скорост не по малка от 140км/ч или през повечето време към 160км/ч.

От сега мога да ти кажа за какво ти свети чека - ОБЕДНЕНА СМЕС. И при мен се е получавало когато заредя кофти газ. Един път стига да ти светне не се чисти грешката докато не я закачиш на компа или на CARLY. Ако наливаш от кофти газ с л*йна вътре така става. Аз съм от Варна и наливам само Ромпетрол или ВМПетролеум. В София знам че Ромпетрол и едни малки бензиностанции Круиз са с доста качествени горива. Другите са алабала.Разхода ти от 13-14 ми се малко малък зимно време но е постижим аз съм на 17 ама защото карам със бетонните обувки и крака ми е малко тежък :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93