e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: e90 - Разход на гориво
Leon написа:Да, верно го забравих това с Х-а. Ами, мятай газта, но пак направи сметка дали ще караш толкова колата, че да ти се изплати. Верно, с газ после се продава лесно, ама в тази област не съм компетентен...
Даже ще карам 50% отгоре...за последните 6 год имах 2 Е46 320д + 90ката средно въртя по 30 000км..а за продажбата после,разчитам на поддръжката и цялостното състояние ,защото да чукна на дърво за сега всичко е 6 а и то много алтернативни части няма,за тоя мотор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Всичко опира до поддръжка на две горивни системи, ако мислиш че ще е безпроблемно я газифицирай, но пък ще си изядеш половината багажник.
Интересно ми е защо не дизел?
При положение че си карал Е46д и знаеш че тия мотори са почти безпроблемни в сравнение с бензиновите?
При положение че си карал Е46д и знаеш че тия мотори са почти безпроблемни в сравнение с бензиновите?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е92 N52B25, 6MT - градско в София 14-15/100, извън града 8.5-9/100.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
vld написа:Всичко опира до поддръжка на две горивни системи, ако мислиш че ще е безпроблемно я газифицирай, но пък ще си изядеш половината багажник.
Ами защото ,ако ще сменям,ще гоня LCI 2.0d 184 но от последните ,които в момента под 180 000км са рядкост и си имат своята цена.
От друга страна,ами няма какво да се лъжа - звука на този мотор,поведението му ми пасват страхотно...ами май нямат никакви проблеми с газта ,дори си мисля,че доста хора са на газ с този мотор,яд ме е че не дадох повече за 335 ,но пък нейната поддръжка еее ако не е читава

Като цяло ситуацията - имам кола на реални километри със сервизна история ид окументи,доста сменени агрегати,аз самия смених май най-скъпия (да чукна на дърво) при това оригиналния,окачването за сега 1год в бг няма троп лоп имам си 2 комплекта нови гуми - не рентавбилно е най-малкото да я продам и да купя друга,която не познавам..а не искам да играя на хазарт с коли,защото предпочитам да инвестирам в съвсем други неща - като хобитата ми и евентуално газта,ще спомогне за това,защото разликата с бензина ще отиде в качествени части (в идеалния случай)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И аз не бих си продал позната кола в супер състояние, за да я заменя с печка, пълна със скъпи призраци.
Never mistake motion for action...
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Мой ппознат преди две години си купи бензинова Х5 4.4i и за година наля в нея почти 7к лева да я направи почти перфектна и чак тогава я продаде със загуба от 10к.Та карай си колата и се наслаждавай на безпроблемни километри(оплаши се от скъпата подръжка).Пазара е пълен с добре изглеждащи таласъми.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Газчицата по нашите географски ширини е истинска "благинка" - това е моето лично мнение, въпреки че смених от газ/бензин на дизел, ирония на съдбата, защото не си мислех за дизел изобщо исках пак газчица.
Мога да кажа с 2 ръце и 2 крака, че като лв/100км газта е по-рентабилна от дизела при това с някъде 30%. Щом имаш здрав и поддържан мотор, който си познаваш и в който си инвестирал не виждам причина да не сложиш една газ и да си щракаш с пръсти
Мястото в багажника не би трябвало да е проблем, така или иначе нямаме резервни гуми в тези е9Х може да се махне кората и там да се сложи 1 охлюв. Поне знаеш, че си си сервизирал двигателя и нямаш ядове с него. Според елементарни калкулации - за приблизително 15 хил км. газовата система си "избива парите", което при теб е по-малко от година дори.
Мога да кажа с 2 ръце и 2 крака, че като лв/100км газта е по-рентабилна от дизела при това с някъде 30%. Щом имаш здрав и поддържан мотор, който си познаваш и в който си инвестирал не виждам причина да не сложиш една газ и да си щракаш с пръсти

Мястото в багажника не би трябвало да е проблем, така или иначе нямаме резервни гуми в тези е9Х може да се махне кората и там да се сложи 1 охлюв. Поне знаеш, че си си сервизирал двигателя и нямаш ядове с него. Според елементарни калкулации - за приблизително 15 хил км. газовата система си "избива парите", което при теб е по-малко от година дори.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
drago9205 написа:Газчицата по нашите географски ширини е истинска "благинка" - това е моето лично мнение, въпреки че смених от газ/бензин на дизел, ирония на съдбата, защото не си мислех за дизел изобщо исках пак газчица.
Благодаря за мненията.
Проблема ми е най-вече с мястото на "газта"...под кората гърнето не Е90ката е огромно и половината е в багажника отдолу,най-лесния монтаж но и скъп ,който прави колата не различима от сток е точно там,но се сменя гърнето а аз НЕ бих го направил,както мисля за Пърформанс такова..
Знам,че kraska е правил процедурата и скоро ще разкостваме задницата мой приятел ,защото всичко е пластмаса при мен и на болтове да видя на какво разстояние е гърнето от багажника и дали можем да натикаме надолу донякъде и да му скалъпя кутия за да си ползвам и ски сака и целия багажник,защото с бутилка зад детето точно,не ме радва...
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
То моето е малко субективно/прострастно мнение, защото доста време карах газчица. Фенове, и не само, вярват, че на БМВ газ да сложиш е гавра.
За мен лично по-голям приоритет беше да мога да си карам БМВ-то над 2 пъти повече на една исъща цена - ако мога 100 км да мина с 8 лв. защо да ги минавам със 16. Пък и дали е на газ или на бенз все си е БМВ откъм возия, комфорт, усещане и така нататък, а разликата като вървеж дори да има... тя е малка и за несъстезатели не би трябвало да е аргумент.
П.С. Липсва ми старата тройка (е36) грубо 9/100 газ на 85ст. (7.65 лв. / 100км) и то без галене. Сега ако не галя дизелчето си прави 6+/100 на 1.85лв са си 11 лева / 100, пак е приемливо на фона на бензин, той е за богати хора
За мен лично по-голям приоритет беше да мога да си карам БМВ-то над 2 пъти повече на една исъща цена - ако мога 100 км да мина с 8 лв. защо да ги минавам със 16. Пък и дали е на газ или на бенз все си е БМВ откъм возия, комфорт, усещане и така нататък, а разликата като вървеж дори да има... тя е малка и за несъстезатели не би трябвало да е аргумент.
П.С. Липсва ми старата тройка (е36) грубо 9/100 газ на 85ст. (7.65 лв. / 100км) и то без галене. Сега ако не галя дизелчето си прави 6+/100 на 1.85лв са си 11 лева / 100, пак е приемливо на фона на бензин, той е за богати хора

Последна промяна drago9205 на 03 Фев 2016, 15:53, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
drago9205 написа:То моето е малко субективно/прострастно мнение, защото доста време карах газчица. Фенове, и не само, вярват, че на БМВ газ да сложиш е гавра.
Аз също съм анти -газ ,но приоритетите се променят с времето ,а и гавра не гавра нали си е моя в крайна сметка,нито е бегачка ,нито се гоня с хората,нито имам претенции за съзтезател или да ходя с вирнат нос ,че видиш ли карам някаква кола..
За мен тя е от една страна средство да пътувам от друга малък гъдел

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Гледам че коментирате газта, аз бях същия образ като карах голф 4 1.6 бензин не му сложиш газ точно че не ме кефи и след време като сметнах колко пари съм набил във бензин ми се доплака, на месец давах по 190 евро за бензин
повече няма да се повтори това да карам кола бензин и да не сложа газ, когато искам да ми е евтино карам на газ, когато искам да раздам газта минавам на бензин. Сега карам дизел и нямам проблем със него доволен съм но следващата кола или ще е 6-так дизел или 6-так бензин на газ, единствения - на дизела за мен е това досадно тракане и вибраци
Във момента тук при мен газта върви 0.55л цента а бензина 1.36л евро а дизела 1.12л евро.

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Аз карам в момента на газ и съм супер доволен. И аз преди не бях голям фен, но сега е друго.
Единственото което немога да разбера дали е реално или не...колата я карам само градско и по компютър ми показва 19 л/100 разход бензин. Незнам дали проблема е в компа или и има нещо. Той или иначе карам на газ в момента и немога да разбера
Единственото което немога да разбера дали е реално или не...колата я карам само градско и по компютър ми показва 19 л/100 разход бензин. Незнам дали проблема е в компа или и има нещо. Той или иначе карам на газ в момента и немога да разбера
Всички удоволствия са описани в НК!
nasopraso написа:Аз карам в момента на газ и съм супер доволен. И аз преди не бях голям фен, но сега е друго.
Същия мотор го карам и аз обаче ръчка на гас/ланди ренцо ОБД уретба/. Та ако карам само градско или само изънградско, разхода ми по борд се различава с реалния по колонка макс с 0.5л. Тъй като имам светещ чек енджин от доста време/скоро ще я вкарвам в бокса/ и вървежа ми не е като за 150кс. Разхода ми при това положение на гас е: 13-14 --- Софийско с 16'' джанти, зимно време и 9-10 магистрално натоварени с 3ма човека с преобладаваща скорост не по малка от 140км/ч или през повечето време към 160км/ч.
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Совалка
И аз съм на газ и съм доста доволен, и на мен по борд ми показва 17л/100км градско което е нормално, ако ти е вързано през ОБД буксата газовото след известно време борда почва да ти отчита разхода на газ. Т.е то отчита разхода на гориво което в случая е газ.
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Совалка
dewey написа:nasopraso написа:Аз карам в момента на газ и съм супер доволен. И аз преди не бях голям фен, но сега е друго.
Същия мотор го карам и аз обаче ръчка на гас/ланди ренцо ОБД уретба/. Та ако карам само градско или само изънградско, разхода ми по борд се различава с реалния по колонка макс с 0.5л. Тъй като имам светещ чек енджин от доста време/скоро ще я вкарвам в бокса/ и вървежа ми не е като за 150кс. Разхода ми при това положение на гас е: 13-14 --- Софийско с 16'' джанти, зимно време и 9-10 магистрално натоварени с 3ма човека с преобладаваща скорост не по малка от 140км/ч или през повечето време към 160км/ч.
От сега мога да ти кажа за какво ти свети чека - ОБЕДНЕНА СМЕС. И при мен се е получавало когато заредя кофти газ. Един път стига да ти светне не се чисти грешката докато не я закачиш на компа или на CARLY. Ако наливаш от кофти газ с л*йна вътре така става. Аз съм от Варна и наливам само Ромпетрол или ВМПетролеум. В София знам че Ромпетрол и едни малки бензиностанции Круиз са с доста качествени горива. Другите са алабала.Разхода ти от 13-14 ми се малко малък зимно време но е постижим аз съм на 17 ама защото карам със бетонните обувки и крака ми е малко тежък