Циркулация охлаждаща течност

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Циркулация охлаждаща течност

Мнение от VAT » 25 Яну 2016, 23:59

Колеги, интересува ме трябва ли постоянно да циркулира охлаждаща течност през тънкия маркуч който върви от радиатора и влиза в казанчето. Днес забелязах, че не циркулира, а имам някви спомени, че преди постоянно циркулираше(течеше няква тънка струйка вътре в казанчето)....Колата е 525Д...Благодаря предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Циркулация охлаждаща течност

Мнение от Retrofit » 31 Яну 2016, 12:03

Трябва да циркулира колега

Потребител
Аватар

Мнение от VAT » 01 Фев 2016, 8:16

OK :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: Тесличка

Мнение от deathwingbg » 02 Фев 2016, 12:20

Налей още антифриз!
И аз се филмирах че не тече ... гледаш в казанчето има антифриз ... налях 2 литра антифриз. Докато наливах (на запален мотор) в един момент почна да тече. Чак на 2-рия литър почна да се повишава нивото.

Може и да е водната помпа, но първо пробвай с антифриз. На запален мотор трябва да тече постоянно струйка (даже при мен си е доста стабилна струйката).

Потребител
Аватар

Мнение от VAT » 02 Фев 2016, 18:52

Помпата ми е чисто нова, а антифриза ми е на макс....ти виждаш ли струйка вътре в казанчето да тече, защото при мен не се вижда струйка, а само забелязвам, че вътре в казанчето циркулира антифриза, но струйка не виждам....а имам някъв спомен, че преди се виждаше няква струйка да тече....преди време счупих, щуцера на тънкия маркуч който върви от радиатора и си направих нов от неръждавейка и стана много здраво и по нищо не си личи, че е правен, обаче ме съмнява, че тогава обърках нещо....и сега незнам трябва ли да се вижда струйка или не...ако можеш да погледнеш твойто казанче и да ми кажиш, ще съм ти много благодарен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Фев 2016, 23:45

Трябва да я виждаш струйката.Тя се пада над нивото на антифриза.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 03 Фев 2016, 1:06

Ми тоя новия щуцер ако си го набил яко и сега няма място да влезе водата ,нещо такова е станало ,трябва да си циркулира водата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Фев 2016, 10:22

Тази операция с щуцера и аз я правих колега, преди около 3 седмици, защото и аз го счупих. Не знам как си монтирал новия, можеш да пробваш да свалиш малко маркуче от новия щуцер и да мушнеш с някоя тел, да не е останал някой боклук. Същата операция трябва и с със самото маркуче към казанчето. Аз например едвам извадих парчето на щуцера от маркуча, сякаш беше срастнало с маркуча отвътре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Назад към E39