Мек педал на спирачката?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Мек педал на спирачката?
Здравейте.
Откакто имам колата педала на спирачката спира като хората чак на половината от хода си.Смених и 4-те диска и накладки,но си остана същото
Днес смених и спирачната течност...нещата се влошиха
Сега колата пак си спира добре,но спирачките хващат още една идея по-ниско и при натискане е доста по-мек
Има ли как да се скъси хода на педала и от какво може да се получава това?
Сложих спирачна течност текстар ДОТ4.
Откакто имам колата педала на спирачката спира като хората чак на половината от хода си.Смених и 4-те диска и накладки,но си остана същото

Днес смених и спирачната течност...нещата се влошиха

Има ли как да се скъси хода на педала и от какво може да се получава това?
Сложих спирачна течност текстар ДОТ4.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Мек педал на спирачката?
обезвьздушена ли е добре колега...имах подобен проблем с е36 маркучите бяха напукани смених ги сипах нова течност обезвьздуших спирачките и сьединителя и педала се вдигна всичко е ок 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
BLUE_999 написа:обезвьздушена ли е добре колега...имах подобен проблем с е36 маркучите бяха напукани смених ги сипах нова течност обезвьздуших спирачките и сьединителя и педала се вдигна всичко е ок
Обезвъдушена е.Маркучите са ОК.
Колата си спира добре,просто хода на педала ме дразни.Смених течността с идеята,че може да има въздух,но стана по-зле.
- rusiq_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F25 3.0d
Ако не си минал поне 500-600км градско след смяна на дискове и накладки е нормално колата да не спира добре или да иска повече натиск на педала.Покарай я повечко и би трябвало да улегнат добре накладките към дисковете и да се подобрят нещата.Вариант да стане по чувствителен педала е замяна на спирачни мъркучи с такива с метална оплетка но са доста скъпи. 

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Задните маркучи правят малко по-остър ъгъл на свиване,,,да няма нещо ядове от тях,,,иначе не е нормално да е толкова мек и да спира с натиск надолу,,според мен,,,пък това си е доста важно,,,сервото нещо да няма общо,,,?
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
bubsa, по какво съдиш, че спирачните маркучи са ОК? Някога сменявал ли си ги ти? Оправил си почти всичко по системата, без самите маркучи. Съветвам те да си ги смениш и тях.
- rusiq_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F25 3.0d
Може и сервото да е пълно с вода,има тема по въпроса 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Wierdo написа:bubsa, по какво съдиш, че спирачните маркучи са ОК? Някога сменявал ли си ги ти? Оправил си почти всичко по системата, без самите маркучи. Съветвам те да си ги смениш и тях.
Сменявани са преди малко повече от 2 години от предишния собственик и изглеждат добре.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
rusiq_81 написа:Ако не си минал поне 500-600км градско след смяна на дискове и накладки е нормално колата да не спира добре или да иска повече натиск на педала.Покарай я повечко и би трябвало да улегнат добре накладките към дисковете и да се подобрят нещата.Вариант да стане по чувствителен педала е замяна на спирачни мъркучи с такива с метална оплетка но са доста скъпи.
Дисковете и накладките са на над 2к км вече,не съм толкова бос по темата.
Когато ги смених очаквах педала да се вдигне нагоре,ама

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
bubsa, радвам се, че ме разбра правилно и не реши, че се заяждам
Питам те за маркучите, защото не винаги на гледане се разбира дали са ОК. Ако са ефтинджос, или пък имат дефект, може да ги гледаш добри, ама при натискане на спирачката да раздуват (освен ако не са с метална намотка). За 330ци ми излезнаха около 5-60 лева четирите маркуча. Сменил си всичко освен тях, що не набиеш още малко кинти и да знаеш, че всичко ти е ток? Тогава вече може да гледаш другите неща по системата, ако проблема остане.
От друга страна, това което си казал до тук малко изключва моето и повечето други предположения - просто колата нямаше да спира добре, а ти казваш, че тя си спира. Шах с пешката

Питам те за маркучите, защото не винаги на гледане се разбира дали са ОК. Ако са ефтинджос, или пък имат дефект, може да ги гледаш добри, ама при натискане на спирачката да раздуват (освен ако не са с метална намотка). За 330ци ми излезнаха около 5-60 лева четирите маркуча. Сменил си всичко освен тях, що не набиеш още малко кинти и да знаеш, че всичко ти е ток? Тогава вече може да гледаш другите неща по системата, ако проблема остане.
От друга страна, това което си казал до тук малко изключва моето и повечето други предположения - просто колата нямаше да спира добре, а ти казваш, че тя си спира. Шах с пешката

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Wierdo написа:bubsa, радвам се, че ме разбра правилно и не реши, че се заяждам![]()
Не се бях замислял,че може да са си здрави и добре изглеждащи,но при натискане да се раздуват и май има логика.В първият свободен ден ще ги сменя и ще видим какво ще стане.
А иначе колата спира доста добре.Вчера се бях изнервил от неуспеха и я изпробвах няколко пъти и чак ме учуди.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Много спират тия коли ако се грижиш добре за спирачките. Онзи ден бях на технически преглед и шокирах аудиторията, извадих бая по-добри спирачки от някво рено 2013 и нямах никакви разминавания ляво/дясно и на двата моста 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Преди малко говорих с един приятел,монтьор.
Качи се и направи едно кръгче и каза,че колата спира идеално,а големия ход на педала бил от добре работещи апарати
Според него като пуснеш спирачката читавия апарат отваря повече и от там после като натиснеш има по-голям ход докато започне спирането 
Качи се и направи едно кръгче и каза,че колата спира идеално,а големия ход на педала бил от добре работещи апарати

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Този твой приятел малко ме съмнява. Не съм експерт, не съм монтьор, ама това дето ти е казал звучи нелепо, поне за мен.
Ако е здрав апарата, като пуснеш спирачката апарата отпуска, ама няма да си прибере буталото докрай. Обърни внимание, че когато се сменят накладки, на какъвто и да е автомобил винаги се прибира ръчно буталото, за да може да влезнат новите накладки. Е толко да няма ни една кола по пътищата (даже и в чужбина) дето да не е с добри апарати е малко мит.
Офтопик:
Баща ми пита негов приятел, маслар, дали вместо Champion филтри, може да му сложи Hengst. Казал му е, че няма смисъл щото тея Хенгтс били за коли до 5 години, па неговата е60 от 2004 година, разбираш ли, и Шампиончето щяло да му е перфектно
Колега, ти кара ли друга кола като твойта да видиш дали педала е различен?
Ако е здрав апарата, като пуснеш спирачката апарата отпуска, ама няма да си прибере буталото докрай. Обърни внимание, че когато се сменят накладки, на какъвто и да е автомобил винаги се прибира ръчно буталото, за да може да влезнат новите накладки. Е толко да няма ни една кола по пътищата (даже и в чужбина) дето да не е с добри апарати е малко мит.
Офтопик:
Баща ми пита негов приятел, маслар, дали вместо Champion филтри, може да му сложи Hengst. Казал му е, че няма смисъл щото тея Хенгтс били за коли до 5 години, па неговата е60 от 2004 година, разбираш ли, и Шампиончето щяло да му е перфектно

Колега, ти кара ли друга кола като твойта да видиш дали педала е различен?
14 мнения
• Страница 1 от 1