Помощ за газовата уредба?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- always_starving
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW F10
Помощ за газовата уредба?
Здравейте колеги! Извинявам се ако темата я има или не е подходяща за форума, но ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен. Колата ми е BMW e46 320i 2.2 170hp, Сложих си газова уредба "фобус" и съм изпълнил всички препоръки за този двигател. Колата върви перфектно и има малък разход на гориво(газ), с една дума много съм доволен, но имам малък проблем с гаснене от време на време. Свързах цялата електроника както е дадено по схемата, но има един кабел (кафяв), за който пише R.P.M и си мисля, че това е за оборотите. Не е дадено за къде да го свържа. Ако някой знае или има същия двигател с газ ако може да ми помогне за да свържа кабела правилно.
П.С.
Колата върви перфектно на бензин и не гасне.
П.С.
Колата върви перфектно на бензин и не гасне.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Re: Помощ за газовата уредба?
не си написал какъв точно фобус!
Защото тези с ОБД не се нуждаят да се свързва този кабел,
но по принцип това е кабел за оборотите!
зависи какви са настройките на газовия комп. и се свързва за
- за минуса на бобината на 1ви цилиндър
- за датчика на коляновия вал
- имаше още къде, но не помня

Защото тези с ОБД не се нуждаят да се свързва този кабел,
но по принцип това е кабел за оборотите!
зависи какви са настройките на газовия комп. и се свързва за
- за минуса на бобината на 1ви цилиндър
- за датчика на коляновия вал
- имаше още къде, но не помня

- always_starving
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря! Много ми помогна! Ще го свържа за минуса да пробвам.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
И като за финал - един колега който го е разписал кое как и защо при M52 на газ ;-)
http://www.lz4gv.com/Car/Fobos/Car_Fobos.html
***цитат от сайта****
За препоръчване оборотите на коляновият вал да се вземат от TD сигнала на бензиновият компютър в отношение 1/3, а не от инжекторите, тъй като е установен проблем. При рязко подаване на газ газовият компютър изчисляващ оборотите от инжекционните интервали на бензиновите инжектори отчита мигновено много високи обороти и подава грешни времена към газовите инжектори.
Ако не се лъжа от 8 или от 19 пин от 20 пин букса е кабела за оборотите който е с ниво 0/5 или 0/12 волта добър формиран правоъгален. погледни аутодатата
***цитат от сайта****
За препоръчване оборотите на коляновият вал да се вземат от TD сигнала на бензиновият компютър в отношение 1/3, а не от инжекторите, тъй като е установен проблем. При рязко подаване на газ газовият компютър изчисляващ оборотите от инжекционните интервали на бензиновите инжектори отчита мигновено много високи обороти и подава грешни времена към газовите инжектори.
Ако не се лъжа от 8 или от 19 пин от 20 пин букса е кабела за оборотите който е с ниво 0/5 или 0/12 волта добър формиран правоъгален. погледни аутодатата
- always_starving
- кандидат ентусиаст
-
veskot написа:И като за финал - един колега който го е разписал кое как и защо при M52 на газ ;-)
***цитат от сайта****
Благодаря ти много!
6 мнения
• Страница 1 от 1