Мирише на бензин

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 523i

Мирише на бензин

Мнение от chochopk » 31 Яну 2016, 0:04

Здравейте колеги. От известно време ми прави впечатление че колата мирише на бензин след като съм я карал и спрем, от дясно до задната гума мирише много. При покой няма нищо, а само след като съм я карал. От какво може да е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Re: Мирише на бензин

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 31 Яну 2016, 2:07

Бензиновата помпа най-вероятно ти заминава колега , другия вариянт по нея нещо да е правено и да е забравен да се напъхне някой маркуч и тапата на входа за бензиновата помпа под седалката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 31 Яну 2016, 8:12

Колега дислоцирали сте местото.Сега трябва да намерите и теча.Бензина е летлив и се изпарява бързо,но теча си остава.Вдигнете колата,оставете я да работи на тихи обороти,застопорете я с едно магаре или по-здраво трупче и вижте откъде сълзи.Ако нищо не се вижда махнете задната седалка,повдигнете изолацията и махнете капаците там и с фенерче огледайте добре връзките на маркучите.Не пушете при тази процедура да не идват пожарните!Зяпачите и помагачите също.Ако не можете сам идете на сервиз,но не оставяйте нещата така!Опасно е!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 523i

Мнение от chochopk » 31 Яну 2016, 12:14

Zlatiyan_Genchev написа:Бензиновата помпа най-вероятно ти заминава колега , другия вариянт по нея нещо да е правено и да е забравен да се напъхне някой маркуч и тапата на входа за бензиновата помпа под седалката

Преди 3 месеца смених кошницата с поплавъка, защото не ми показваше колко гориво имам. Но мисля че всичко е затворено както си трябва.

Назад към E39