Проблем с парктроник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Проблем с парктроник

Мнение от Kalinski » 14 Яну 2016, 18:48

Здравейте проблема е следния : преди време парктроника ми се развали и започна ту да работи, ту не. Един ден писука по 10тина секунди ( явно заминал датчик ), а на другия ден парктроника си работи добре. Естествено след време накрая тотално умря и вече си писука 10 секунди всеки път. Разбрах , че проблема е в краен десен датчик тъй като само той не ми цъкаше/вибрираше при допир. За всеки случай отидох да закачат колата на диагностика да съм сигурен преди покупка на нов датчик. Диагностиката показа същото. Краен десен. Купих си датчика и го смених сам. Сменят се лесно без да се налага да се сваля броня или пък цялата лайсна. И така доволен паля колата давам на задна и постоянното пищене го нямаше, но парктроника не отчита обекти демек не работи :( пипам отзад и новия датчик си вибрира както и останалите значи всочко работи. Но обекти не засичат. Звук никакъв ! Единственото което не съм пробвал е пак да отида на диагностика 2ри път да ми изтрият грешката, но си мисля , че не е от това. Затова се обръщам към Вас за малко помощ :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Проблем с парктроник

Мнение от DirtySouth » 14 Яну 2016, 21:48

Kalinski написа:Здравейте проблема е следния : преди време парктроника ми се развали и започна ту да работи, ту не. Един ден писука по 10тина секунди ( явно заминал датчик ), а на другия ден парктроника си работи добре. Естествено след време накрая тотално умря и вече си писука 10 секунди всеки път. Разбрах , че проблема е в краен десен датчик тъй като само той не ми цъкаше/вибрираше при допир. За всеки случай отидох да закачат колата на диагностика да съм сигурен преди покупка на нов датчик. Диагностиката показа същото. Краен десен. Купих си датчика и го смених сам. Сменят се лесно без да се налага да се сваля броня или пък цялата лайсна. И така доволен паля колата давам на задна и постоянното пищене го нямаше, но парктроника не отчита обекти демек не работи :( пипам отзад и новия датчик си вибрира както и останалите значи всочко работи. Но обекти не засичат. Звук никакъв ! Единственото което не съм пробвал е пак да отида на диагностика 2ри път да ми изтрият грешката, но си мисля , че не е от това. Затова се обръщам към Вас за малко помощ :)

Шашнал се е модула остави я без акумилатор за няколко часа закачи я и виж после как е
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 15 Яну 2016, 16:52

Днес я държах 3 часа без акумулатор, но ефект никакъв :( иначе 4-те датчика си цъкат при допир :| други предположения ?
Последна промяна Kalinski на 15 Яну 2016, 17:06, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 15 Яну 2016, 18:27

Дръжте ни в течение как са се развили нещата!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 26 Яну 2016, 22:57

Имам го същия проблем. На доста места ходих и всички ми казаха, че модула е починал. :angel:
Are you /// M enough ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 26 Яну 2016, 23:30

Сега при мразовитите сутрини когато запаля парктроника работи. Викам си yes най-сетне се оправи, но след като шофирам от точка А до точка Б колата се е постоплила и парктроника отново не работи. 2-3 пъти така стана. Може би има и проблемен кабел които се заскрежава от студа и проработва не знам. Мисля като вдигне градусите времето да огледам какво се случва зад бронята.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 27 Яну 2016, 0:59

Kalinski написа:Сега при мразовитите сутрини когато запаля парктроника работи. Викам си yes най-сетне се оправи, но след като шофирам от точка А до точка Б колата се е постоплила и парктроника отново не работи. 2-3 пъти така стана. Може би има и проблемен кабел които се заскрежава от студа и проработва не знам. Мисля като вдигне градусите времето да огледам какво се случва зад бронята.

Ти сигурен ли си, че парктроника ти е оригинален? Проверявал ли си? Аз имах много подобни проблеми като теб и се оказа, че моят парктроник изобщо не е оригинален БМВ, а някакъв италиански боклук, който масово са го слагали по БМВ-тата като алтернатива на оригиналния. Иначе лайстната оригинална, датчиците изглеждат като истинските, но иначе ту работи, ту не. Накрая започна да пищи постоянно на задна и да дразни. Майсторът свали модула и се оказа някаква италианска марка. От едно чекмедже извади още 3-4 от същите модули свалени от Е46 и Е53 също неработещи. Явно италианците масово са ги слагали тези боклуци преди 10-на години. Разликата е, че при мен модулът изобщо не излизаше на диагностиката, а при теб излиза, но пък същите симптоми бяха и при мен. Един ден работи един - не. Интересното беше, че в мокрото време работеше, но пък отчиташе както си иска.
Сложих нов много читав парктроник за 70лв и 1 година вече работи перфектно. Датчиците паснаха идеално на местата за оригиналните. Можеш да си направиш сметката дали си струва да оправяш (ако изобщо може) стария или направо да сложиш нов.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 27 Яну 2016, 14:27

52081821_1_585x461_pdc-modul-za-parktronik-bmw-gr-sofiya.jpg
Ами не съм на 100% сигурен. Лайсната е оригинална. На датчиците има щампа с марката на БМВ.
За модула само не съм сигурен за марката, но изглежда 1 към 1 със този на снимката. Бял със черна и бяла букса. Ако е от значение мога да го сваля и да видя дали и на него пише бмв. Днес му свалих буксите и пак ги натиках и партроника на 10 пъти 1 път ме засича , че стоя зад колата докато ровичкам в багажника. А в рано сутрин при -10 работи перфектно и като позагрее колата пак отказва :lol:

Предполагам не е от значение, че новия датчик е австрийски, а не оригинален. Понеже и той си вибрира при допир.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 27 Яну 2016, 22:00

Kalinski написа:
52081821_1_585x461_pdc-modul-za-parktronik-bmw-gr-sofiya.jpg
Ами не съм на 100% сигурен. Лайсната е оригинална. На датчиците има щампа с марката на БМВ.
За модула само не съм сигурен за марката, но изглежда 1 към 1 със този на снимката. Бял със черна и бяла букса. Ако е от значение мога да го сваля и да видя дали и на него пише бмв. Днес му свалих буксите и пак ги натиках и партроника на 10 пъти 1 път ме засича , че стоя зад колата докато ровичкам в багажника. А в рано сутрин при -10 работи перфектно и като позагрее колата пак отказва :lol:

Предполагам не е от значение, че новия датчик е австрийски, а не оригинален. Понеже и той си вибрира при допир.

Оригинален ти е парктроника, спор няма. Това обаче не променя факта, че най-вероятно е за смяна модулът.
Единият ти вариант е да го види специалист и да си каже диагнозата и да се охарчиш известна сума, без гаранция, че ще стане нещо трайно. Другият е да си направиш реална сметка за парите евентуално ще дадеш за оправянето и да помислиш струва ли си да се дават за оставащия живот на колата при положение, че има китайчета, които работят идеално и ти дават и визуална индикация. Изборът е твой.
Аз също имах подобна дилема и сега не съжалявам за избора си. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 28 Яну 2016, 0:02

Колеги, моя не работи и нямам идея какъв е защото не съм имал време да се занимавам. Къде да търся модула?

Изпратено от моят GT-N7105

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от gavrone » 30 Яну 2016, 17:18

VladiE написа:Колеги, моя не работи и нямам идея какъв е защото не съм имал време да се занимавам. Къде да търся модула?

Изпратено от моят GT-N7105

В багажника,под дясната кора! ;)
BMW POWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 12 Фев 2016, 2:45

след смяна на датчик и моя умря , вече не издава ни звук ни стон :Д
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Фев 2016, 11:34

И твоя сензор ли е външен/ краен ?
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 12 Фев 2016, 18:05

Колега, закачи колата на ИНПА и ще ти покаже. При мен показа какво точно е. Освен това, може да не си вкарал добре датчика. Свали леко лайсната после датчика и се увери, че всичко е свързано, както трябва. Виж да не е свързан на обратно?
Започни с диагностика.

Потребител
Аватар
Кара: БМВ
Детайли за колата: 325 Хi
320d x-drive

Мнение от presiyan » 12 Фев 2016, 19:05

Здравеите ,при купуване на колата и аз имах проблем.с.парктроника,оказа се изгнили жички на един от датчиците след малко игра с поялника всичко стана ок .

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

Следваща

Назад към E46