С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Nedko Anev написа:memorex написа:
Трябва да е за турбо дизел.По каталог и за други марки с ТД излиза тази синтетика като препоръчително освен 5w30 което си е от преди по заводските изисквания.То като се замисля преди десетина години май нямаше 5/40 пълна синтетика за ТД но сега го има.И двете масла за зима и ниски температури под нулата са еднакво удачни а за лятото при температури над 25-30 С двете масла са с минимално пренебрежима разлика в свйствата и около 10лв на литър в цената по мои наблюдения.Така че , кой каквото и да избере.И с двете ще протече след време от познатите места които боледува този мотор.
такива масла къде пише за бензин за дизел за каруца ви съветвам да избягвате да ги купувате щото масово са ментета.![]()
маслото си има дадени стандарти за наще коли са LL-01 и в повечето случай LL-04, никъв турбо дизел
Върти се по малките магазини един Total където пише Turbo Disel, ми то няма оригинално Total дето го дават да е само за турбо дизел как да стане
Ето така стават: http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=28520
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
dextuar написа:Аз черти нямам, пък да влизам в скритото меню всеки път ме мързи, ориентирам се зимата горе-долу по парното, кога колата е сравнително загряла. Температурата да не кажа почти никога не съм я виждал над 92 градуса, а в градски условия рядко карам над 2500 rpm, скоро ми предстои смяна на маслото и сега съм в дилема след горния пост 5в30 или 5в40 да взема? Досега съм бил само с 5в30 и на около 10к ми гори към литър, по кората няма масло, така че не изтича. Съвети?
M47 е моторът.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ми като караш така , сложи си пак 5в30 , релано 5в40 е за по-голямо натоварване(високи температури) и най-вече за дълъг път където температурата е постоянно висока, аз пътувам по 2-3 пъти в месеца по 500км извънградско затова си предпочетох 5в40.
Коригирах си горното мнение и разкарах снимката която беше с илюстративна цел .Мнението ми бе че новите синтетични масла 5/40 стават за тд тб двигатели и при тези горещини през лятото в последните години са си много подходящи
http://www.castrol.com/en_gb/united-kin ... range.html
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
dextuar написа:Аз черти нямам, пък да влизам в скритото меню всеки път ме мързи, ориентирам се зимата горе-долу по парното, кога колата е сравнително загряла. Температурата да не кажа почти никога не съм я виждал над 92 градуса, а в градски условия рядко карам над 2500 rpm, скоро ми предстои смяна на маслото и сега съм в дилема след горния пост 5в30 или 5в40 да взема? Досега съм бил само с 5в30 и на около 10к ми гори към литър, по кората няма масло, така че не изтича. Съвети?
M47 е моторът.
Стабилен разход на масло, мовто за 15-16к гори около 200 гр, виж да нямаш теч
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:dextuar написа:Аз черти нямам, пък да влизам в скритото меню всеки път ме мързи, ориентирам се зимата горе-долу по парното, кога колата е сравнително загряла. Температурата да не кажа почти никога не съм я виждал над 92 градуса, а в градски условия рядко карам над 2500 rpm, скоро ми предстои смяна на маслото и сега съм в дилема след горния пост 5в30 или 5в40 да взема? Досега съм бил само с 5в30 и на около 10к ми гори към литър, по кората няма масло, така че не изтича. Съвети?
M47 е моторът.
Не го стряскай колегата - съвсем си му е нормален разхода. На един приятел ф10та е на 40к км. и му гори по1,5л на 10к км. и в аутобавария му казаха че си е съвсем нормален разход. Трябва да ми я дадеш твоята да я покарам малко до София и обратно и да видиш как ще ти изхарча 200мл. само за този маршурут

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
А бе и от друг колега съм го чувал това ама все си мисля, че особено градско карам доста агресивно 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз рециклирах турбината и като я сваляхме оттам малко изтече, сега като го сменя ще засека. Насочил съм се към мотул като марка (до сега бях с кастрол магнатех), ако може някое да ми препоръчате и се чудя на бардал фул метъл дали да не сипя, четох добри отзиви в руски форум
adovet написа:Taruno написа:dextuar написа:Аз черти нямам, пък да влизам в скритото меню всеки път ме мързи, ориентирам се зимата горе-долу по парното, кога колата е сравнително загряла. Температурата да не кажа почти никога не съм я виждал над 92 градуса, а в градски условия рядко карам над 2500 rpm, скоро ми предстои смяна на маслото и сега съм в дилема след горния пост 5в30 или 5в40 да взема? Досега съм бил само с 5в30 и на около 10к ми гори към литър, по кората няма масло, така че не изтича. Съвети?
M47 е моторът.
Не го стряскай колегата - съвсем си му е нормален разхода. На един приятел ф10та е на 40к км. и му гори по1,5л на 10к км. и в аутобавария му казаха че си е съвсем нормален разход. Трябва да ми я дадеш твоята да я покарам малко до София и обратно и да видиш как ще ти изхарча 200мл. само за този маршурут
Може и да е нормален според аутобавария но според мен е малко .Следващата стъпка е runaway.

- tihomair
- младши ентусиаст
-
memorex написа:adovet написа:Taruno написа:dextuar написа:Аз черти нямам, пък да влизам в скритото меню всеки път ме мързи, ориентирам се зимата горе-долу по парното, кога колата е сравнително загряла. Температурата да не кажа почти никога не съм я виждал над 92 градуса, а в градски условия рядко карам над 2500 rpm, скоро ми предстои смяна на маслото и сега съм в дилема след горния пост 5в30 или 5в40 да взема? Досега съм бил само с 5в30 и на около 10к ми гори към литър, по кората няма масло, така че не изтича. Съвети?
M47 е моторът.
Може и да е нормален според аутобавария но според мен е малко .Следващата стъпка е runaway.
Аз съм с Ф11 530д и за сега имам разход 0.500л. за 8к (първо масло от както я имам 5в30 Кастрол Магнатек), като предимно карам градско и доста често агресивно. Извънградското ми е почти винаги агресивно, така че може би е нормално. 1,5л за 10к обаче...лошо!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колега, агресивно ще рече 3500-4500 rpm ли?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Последна промяна Dextuar на 13 Фев 2016, 21:13, променена общо 1 път
- tihomair
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:Колега, агресивно ще рече 3000-4000 rpm ли?
До 4500-5000 стига в спортен режим

Последна промяна tihomair на 29 Яну 2016, 22:05, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Агресивно ще рече да тръгнеш за морето и да не паднеш под 200
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- tihomair
- младши ентусиаст
-
adovet написа:Агресивно ще рече да тръгнеш за морето и да не паднеш под 200
Не е задължително, аз примерно предпочитам балкански път със завои в ръчен режим

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Кво става тука е, само състезатели
Аз я карах моята само с Кастрол Едж 5в30 и бях много доволен

Аз я карах моята само с Кастрол Едж 5в30 и бях много доволен
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!