Проблем с ел.люк и багажник е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Проблем с ел.люк и багажник е53

Мнение от dicho0o » 29 Яну 2016, 16:34

Автомобила е Х5 е53 2003г 3.0д 218кс фейслифт.
Имам 3 проблема които са загадки за мен:
1.Има голям стъклен покрив който е от 2 части.Като го купих копчето не работеше и ми казаха че е изключен,за да не се ползва.Закачих на диагностика с ИНПА и не показа никакви грешки,дадох му да си направи теста с който се обучава.След стартирането му издърпа вътре щората до край,после издърпа голямото стъкло назад,а след това на задната част вдигна само края нагоре.До там приключва теста и казва че има грешка,прибира си големия люк и щората долу и задното стъкло остава вдигнато...Естествено по български вариант без да разглабям нищо успях да прибера задния край,но целта беше да остане щората отворена за да се вижда небето.Пак с български вариант успях да оставя долната щора отворена,обаче за през деня не е много приятно да пече по цял ден,а вечерта пък е красиво.
Въпроса ми с този люк е как да направя да се движи само и единствено долната щора,за да може денем да си я издърпвам и да не пече,а вечер да си гледам небето.Мисля да разглобя там където е мотора и да си сложа един обикновен ключ с който да обръщам +/- -/+ с което да си движа щората,обаче на снимки в интернет виждам че мотора не е само с 2 кабела,аз точно от това се опасявах.
Кажете ми има ли вариант дори и с друго ключе с 3 положения да бъде примерно да си движа само долната щора? :lol:
2.Колата няма система за следене налягане в гумите,обаче от скоро светна лампата за тази система,с ИНПА не мога да се вържа към нея и да видя грешките,винтилите са обикновени без датчици,защо свети?Първо светва оранжево,после червено и така си остава червено?
3.След автомивка започна да се отваря и затваря сам багажника...Като отключа влизам,паля и се отваря багажника,ставам,затварям го и после като изгася пак се отваря :banghead:
Вече се оправи от самосебе си тези дни...
Благодаря предварително на всички отзовали се!Ще очаквам адекватни отговори!
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар
Кара: BMW E83 LCI 2.5si
Мечтае да кара: BMW F25
Детайли за колата: Black Sapphire

Re: Проблем с ел.люк и багажник е53

Мнение от byte » 29 Яну 2016, 19:30

Относно върпос 2:

До колкото знам, не всички системи изискват датчици във вентилите. При мен се следи скоростта на въртене - при различно налягане, колелата имат различен диаметър и от там отклонение в скоростта си на въртене, което натоварва раздатката. Измери налягането на всички гуми и го изравни по спецификацията дадена на стикера на предната врата. Мисля че червен индикатор се появава при разлика от над 0.5 атмосфери, което си е доста и може да доведе до усложнения.
"Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes." - Edsger Dijkstra

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 30 Яну 2016, 1:13

byte написа:Относно върпос 2:

До колкото знам, не всички системи изискват датчици във вентилите. При мен се следи скоростта на въртене - при различно налягане, колелата имат различен диаметър и от там отклонение в скоростта си на въртене, което натоварва раздатката. Измери налягането на всички гуми и го изравни по спецификацията дадена на стикера на предната врата. Мисля че червен индикатор се появава при разлика от над 0.5 атмосфери, което си е доста и може да доведе до усложнения.

Направих го колега с електронен манометър,всичките с еднакво налягане и пак продължи да свети лампата,утре пак ще ги проверя и ще ги направя еднакви,ако имат някаква разлика :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 30 Яну 2016, 13:28

dicho0o написа:
byte написа:Относно върпос 2:
нения.

Направих го колега с електронен манометър,всичките с еднакво налягане и пак продължи да свети лампата,утре пак ще ги проверя и ще ги направя еднакви,ако имат някаква разлика :)

Предполагам, че и си нулирал системата след проверката и изравняването?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 30 Яну 2016, 16:54

Не,защото не знам как става...
Вече разбрах,гледах клипчета и разбрах че се задържа 10на секунди бутона от панела и изчиства грешката

П.С. Проблема с работата на люка се оказа в копчето,явно е имал някакъв друг по-сериозен проблем горе само със стъклата и за това беше извадена буксата на копчето.Свързах я и сега щората си се мести,но на интервали от по 2-3секунди и спира,после пак бутам и тръгва,не знам защо е така,но важното че само щората може да се мести напред и назад и по този начин може да се гледа небето когато си пожелая :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 30 Яну 2016, 19:33

dicho0o написа:Не,защото не знам как става...
Вече разбрах,гледах клипчета и разбрах че се задържа 10на секунди бутона от панела и изчиства грешката
:driving:

При Х3 беше нещо от рода на: колата на улицата, гасиш, палиш, задържаш бутона поне 10сек, тръгваш и караш напред, и системата си се адаптира.
Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 30 Яну 2016, 23:31

По въпрос 2 и 3, възможна причина може да е централната конзола, няма да се учудя да е сменяна и да не е имало с (!)

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6