Силов Тунинг на BMW Е46 330d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Силов Тунинг на BMW Е46 330d

Мнение от krasko1 » 28 Яну 2016, 9:57

Здравейте колеги решил съм да си подсилвам количката и исках да ми дадете някой друг съвет! Извинявам се предварително ако не е мястото тук на темата! Та така...на въпроса колата ми е БМВ е46 330д 184 коня мотора вече и с ремап не се знае колко коня е изкарала още не е закачана има се само някакви предположения 220++.И ми споделиха че мога да си сменя турбото с това от на 204 коня мотора и мап сензора от 204 коня мотора с нови настройки ще изкарала повечко коне.Та въпроса ми е:1: Дали турбото да е от 204 коня мотора или от е60? 2:Трябвали да сменям кулер,дюзи защото ми казаха че нямало нужда?3:мотора дали държи на по голямото турбо?4:Мога ли да мина при по големите Нм с твърд маховик?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Силов Тунинг на BMW Е46 330d

Мнение от choio » 28 Яну 2016, 10:22

krasko1 написа:Здравейте колеги решил съм да си подсилвам количката и исках да ми дадете някой друг съвет! Извинявам се предварително ако не е мястото тук на темата! Та така...на въпроса колата ми е БМВ е46 330д 184 коня мотора вече и с ремап не се знае колко коня е изкарала още не е закачана има се само някакви предположения 220++.И ми споделиха че мога да си сменя турбото с това от на 204 коня мотора и мап сензора от 204 коня мотора с нови настройки ще изкарала повечко коне.Та въпроса ми е:1: Дали турбото да е от 204 коня мотора или от е60? 2:Трябвали да сменям кулер,дюзи защото ми казаха че нямало нужда?3:мотора дали държи на по голямото турбо?4:Мога ли да мина при по големите Нм с твърд маховик?

Колега това е обсъждано в горната тема за тунинга. Иначе да можешда смениш турбото с по голямото....на е60 и е46 218 и 204 коня турбото е еднакво 2260 ... кулера е достатъчен, дюзите и да искаш не можеш да смениш мисля че на двата мотора пръскат под различен ъгъл. Мотора държи не го мисли...абсурд е да минеш на твърд маховик , забрави за това. Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 28 Яну 2016, 13:47

Благодаря ти колега за информацията беше достатъчно изчерпателен и ясен в отговорите! Само ако може някои да даде съвет за маховика задължително ли трябва да е на на Сакс Перформърс? нямали по евтин заместител и да държи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 28 Яну 2016, 14:14

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 28 Яну 2016, 14:59

krasko1 написа:Благодаря ти колега за информацията беше достатъчно изчерпателен и ясен в отговорите! Само ако може някои да даде съвет за маховика задължително ли трябва да е на на Сакс Перформърс? нямали по евтин заместител и да държи?

Маховика не ти е проблем по скоро съединителя ще те предаде...маховик ако не се лъжа има само на лук двумасов. Едномасовия просто не е вариант за такъв тип автомобил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 28 Яну 2016, 16:38

choio написа:
krasko1 написа:Благодаря ти колега за информацията беше достатъчно изчерпателен и ясен в отговорите! Само ако може някои да даде съвет за маховика задължително ли трябва да е на на Сакс Перформърс? нямали по евтин заместител и да държи?

Маховика не ти е проблем по скоро съединителя ще те предаде...маховик ако не се лъжа има само на лук двумасов. Едномасовия просто не е вариант за такъв тип автомобил.

Добре какъв съединител да се сложи да държи дайте примери?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 28 Яну 2016, 21:45

krasko1 написа:
choio написа:

Добре какъв съединител да се сложи да държи дайте примери?

То много избор нямаш...чисто нов съединител стоков,комплект с маховика спред мен би ти свършил работа...кадърен мапер и да не даваш газ на пета от 40 :mhihi: другия вариянт е перформанса но е скъп и не зная дали би бил оправдан като инвестиция

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 28 Яну 2016, 22:14

аз всичко съм сменил и още се чудя за ремап , щото съм тресулка :D :D :D

Иначе перформанс съединителя си е цифра :)

Назад към E46