Проблем с парктроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Проблем с парктроник
Здравейте проблема е следния : преди време парктроника ми се развали и започна ту да работи, ту не. Един ден писука по 10тина секунди ( явно заминал датчик ), а на другия ден парктроника си работи добре. Естествено след време накрая тотално умря и вече си писука 10 секунди всеки път. Разбрах , че проблема е в краен десен датчик тъй като само той не ми цъкаше/вибрираше при допир. За всеки случай отидох да закачат колата на диагностика да съм сигурен преди покупка на нов датчик. Диагностиката показа същото. Краен десен. Купих си датчика и го смених сам. Сменят се лесно без да се налага да се сваля броня или пък цялата лайсна. И така доволен паля колата давам на задна и постоянното пищене го нямаше, но парктроника не отчита обекти демек не работи
пипам отзад и новия датчик си вибрира както и останалите значи всочко работи. Но обекти не засичат. Звук никакъв ! Единственото което не съм пробвал е пак да отида на диагностика 2ри път да ми изтрият грешката, но си мисля , че не е от това. Затова се обръщам към Вас за малко помощ 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Проблем с парктроник
Kalinski написа:Здравейте проблема е следния : преди време парктроника ми се развали и започна ту да работи, ту не. Един ден писука по 10тина секунди ( явно заминал датчик ), а на другия ден парктроника си работи добре. Естествено след време накрая тотално умря и вече си писука 10 секунди всеки път. Разбрах , че проблема е в краен десен датчик тъй като само той не ми цъкаше/вибрираше при допир. За всеки случай отидох да закачат колата на диагностика да съм сигурен преди покупка на нов датчик. Диагностиката показа същото. Краен десен. Купих си датчика и го смених сам. Сменят се лесно без да се налага да се сваля броня или пък цялата лайсна. И така доволен паля колата давам на задна и постоянното пищене го нямаше, но парктроника не отчита обекти демек не работипипам отзад и новия датчик си вибрира както и останалите значи всочко работи. Но обекти не засичат. Звук никакъв ! Единственото което не съм пробвал е пак да отида на диагностика 2ри път да ми изтрият грешката, но си мисля , че не е от това. Затова се обръщам към Вас за малко помощ
Шашнал се е модула остави я без акумилатор за няколко часа закачи я и виж после как е
I'm slowly drifting

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
Днес я държах 3 часа без акумулатор, но ефект никакъв
иначе 4-те датчика си цъкат при допир
други предположения ?

Последна промяна Kalinski на 15 Яну 2016, 17:06, променена общо 1 път
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Дръжте ни в течение как са се развили нещата!
- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
Имам го същия проблем. На доста места ходих и всички ми казаха, че модула е починал. 

Are you /// M enough ?
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
Сега при мразовитите сутрини когато запаля парктроника работи. Викам си yes най-сетне се оправи, но след като шофирам от точка А до точка Б колата се е постоплила и парктроника отново не работи. 2-3 пъти така стана. Може би има и проблемен кабел които се заскрежава от студа и проработва не знам. Мисля като вдигне градусите времето да огледам какво се случва зад бронята.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Kalinski написа:Сега при мразовитите сутрини когато запаля парктроника работи. Викам си yes най-сетне се оправи, но след като шофирам от точка А до точка Б колата се е постоплила и парктроника отново не работи. 2-3 пъти така стана. Може би има и проблемен кабел които се заскрежава от студа и проработва не знам. Мисля като вдигне градусите времето да огледам какво се случва зад бронята.
Ти сигурен ли си, че парктроника ти е оригинален? Проверявал ли си? Аз имах много подобни проблеми като теб и се оказа, че моят парктроник изобщо не е оригинален БМВ, а някакъв италиански боклук, който масово са го слагали по БМВ-тата като алтернатива на оригиналния. Иначе лайстната оригинална, датчиците изглеждат като истинските, но иначе ту работи, ту не. Накрая започна да пищи постоянно на задна и да дразни. Майсторът свали модула и се оказа някаква италианска марка. От едно чекмедже извади още 3-4 от същите модули свалени от Е46 и Е53 също неработещи. Явно италианците масово са ги слагали тези боклуци преди 10-на години. Разликата е, че при мен модулът изобщо не излизаше на диагностиката, а при теб излиза, но пък същите симптоми бяха и при мен. Един ден работи един - не. Интересното беше, че в мокрото време работеше, но пък отчиташе както си иска.
Сложих нов много читав парктроник за 70лв и 1 година вече работи перфектно. Датчиците паснаха идеално на местата за оригиналните. Можеш да си направиш сметката дали си струва да оправяш (ако изобщо може) стария или направо да сложиш нов.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
За модула само не съм сигурен за марката, но изглежда 1 към 1 със този на снимката. Бял със черна и бяла букса. Ако е от значение мога да го сваля и да видя дали и на него пише бмв. Днес му свалих буксите и пак ги натиках и партроника на 10 пъти 1 път ме засича , че стоя зад колата докато ровичкам в багажника. А в рано сутрин при -10 работи перфектно и като позагрее колата пак отказва

Предполагам не е от значение, че новия датчик е австрийски, а не оригинален. Понеже и той си вибрира при допир.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Kalinski написа:Ами не съм на 100% сигурен. Лайсната е оригинална. На датчиците има щампа с марката на БМВ.
За модула само не съм сигурен за марката, но изглежда 1 към 1 със този на снимката. Бял със черна и бяла букса. Ако е от значение мога да го сваля и да видя дали и на него пише бмв. Днес му свалих буксите и пак ги натиках и партроника на 10 пъти 1 път ме засича , че стоя зад колата докато ровичкам в багажника. А в рано сутрин при -10 работи перфектно и като позагрее колата пак отказва
Предполагам не е от значение, че новия датчик е австрийски, а не оригинален. Понеже и той си вибрира при допир.
Оригинален ти е парктроника, спор няма. Това обаче не променя факта, че най-вероятно е за смяна модулът.
Единият ти вариант е да го види специалист и да си каже диагнозата и да се охарчиш известна сума, без гаранция, че ще стане нещо трайно. Другият е да си направиш реална сметка за парите евентуално ще дадеш за оправянето и да помислиш струва ли си да се дават за оставащия живот на колата при положение, че има китайчета, които работят идеално и ти дават и визуална индикация. Изборът е твой.
Аз също имах подобна дилема и сега не съжалявам за избора си.

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Колеги, моя не работи и нямам идея какъв е защото не съм имал време да се занимавам. Къде да търся модула?
Изпратено от моят GT-N7105
VladiE написа:Колеги, моя не работи и нямам идея какъв е защото не съм имал време да се занимавам. Къде да търся модула?
В багажника,под дясната кора!

BMW POWER
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
след смяна на датчик и моя умря , вече не издава ни звук ни стон :Д
I'm slowly drifting

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Колега, закачи колата на ИНПА и ще ти покаже. При мен показа какво точно е. Освен това, може да не си вкарал добре датчика. Свали леко лайсната после датчика и се увери, че всичко е свързано, както трябва. Виж да не е свързан на обратно?
Започни с диагностика.
Започни с диагностика.
- presiyan
- Потребител
-
- Кара: БМВ
- Детайли за колата: 325 Хi
320d x-drive
Здравеите ,при купуване на колата и аз имах проблем.с.парктроника,оказа се изгнили жички на един от датчиците след малко игра с поялника всичко стана ок .
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2