подгряване на огледала
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- dayamanti
- Потребител
-
- Кара: ис
- Мечтае да кара: със синия талон
- Детайли за колата: M42... черно лачено купенце.... градушково.
подгряване на огледала
Здравейте Колеги,
преди няколко дни си свалих кората на дясната врата за тапицерия и видях точно до огледалото тези две закачени букси. Веднага реших, че едната е за подгрев на огледалото, а другата може би за бег във вратата, понеже това жълтото във вратата май е датчик за бег. И тъй, като на дясното ми огледало му е счупено стъклото си взех употребявани две огледала (стъкла) с подгрев, работещ, проверено с мултицета. И от тук имам два въпроса към вас, Колеги:
първо прав ли съм относно тези две букси и ако да, защо като включа да топли задното стъкло ток няма на нито една от двете?
въобще прав ли съм и какво да направя за да подкарам това отопление?
преди няколко дни си свалих кората на дясната врата за тапицерия и видях точно до огледалото тези две закачени букси. Веднага реших, че едната е за подгрев на огледалото, а другата може би за бег във вратата, понеже това жълтото във вратата май е датчик за бег. И тъй, като на дясното ми огледало му е счупено стъклото си взех употребявани две огледала (стъкла) с подгрев, работещ, проверено с мултицета. И от тук имам два въпроса към вас, Колеги:
първо прав ли съм относно тези две букси и ако да, защо като включа да топли задното стъкло ток няма на нито една от двете?
въобще прав ли съм и какво да направя за да подкарам това отопление?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
... черен джип е с предимство!!! 

- oxides
- Потребител
-
- Кара: Е61 525d LCI
Re: подгряване на огледала
1.Черната пластмаса в нея са връзки на проводниците - това не е букса!
2. Жълтата буска е за бравата на вратата.
А за подгрева на огледалота ако има пуснати проводници /инсталация/ те се взимат директно от моторчето за управление на огледалота.
2. Жълтата буска е за бравата на вратата.
А за подгрева на огледалота ако има пуснати проводници /инсталация/ те се взимат директно от моторчето за управление на огледалота.
- dayamanti
- Потребител
-
Ясно, тотално в грешка съм бил. Добре де все пак не разбирам каква е ролята на тези две черни пластмаси (връзки). Двете нямат никакъв контакт помежду си, просто някакви си проводници, завършващи с черна пластмаса с нещо като пинчета на нея. И заводско просто закачени там. Каква е идеята? Защо са изкарани и закачени там тези връзки?

- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Моето подгряване се пуска само под определена температура (от борда предполагам) и няма нищо общо с копчето за подгрев на задният прозорец. 

- oxides
- Потребител
-
- Кара: Е61 525d LCI
Ако колата е със зимен пакет в десния въздуховод за охлаждане на спирачките има датчик който следи външната температура, и при определена температура пуска подгрева на огледалата и на шофиорскана дръжка на вратата. Ако няма зимен пакет подгрева на огледалата трябва да работи постоянно- и съответно няма подгрев на дръжката .
- dayamanti
- Потребител
-
аз имам такъв датчик във въздуховода и той ми следи външната температура, като ми я изкарва на борда (малък), обаче на стъклата на огледалата нямам окабеляване за подгрев. тези, които си купих с подгрев имат едни малки клемички за свързване, но аз нямам кабелчетата в самите кутии на огледалата.

Този датчик за който говориш ти е за борда да ти показва външната температура, а за зимния пакет е друг датчик в десния въздуховод и явно ти нямаш такъв или е имало едно време...
7 мнения
• Страница 1 от 1