проблем с паленето 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318и е36
Мечтае да кара: м3

проблем с паленето 320д

Мнение от барабчо » 26 Яну 2016, 22:23

Здравеите колеги, имам малък проблем с споменатия модел. Колата я имам от година и половина и смея да кажа че работи добре, проблема е там че от известно време започна да пали трудно и най интересното е че го прави в определен температурен диапазон който според мен се увеличава.Не съм я карал никога по диагностики просто нз къде могат да ми погнат без да ме карат да правя работи които не са нужни.Колата пали трудно в средта на синия сектор,исам да подчертая че сутрин при доста ниск. Температура пали отлично но ко само е студено кагото е в средата на синия сектор пали трудно излезне ли от него също пали мн добре.Колата върви и харчи прилично .моля ако някои има идея от какво може да е да сподели.Повечето хора с които съм говорил казват помпа. Ако и вие сте на същото мнение споделете куде могат да го направят къдърно защото съм виждал коли след интервенции по помпата колата работи в пъти по зле.
една тънка бяла линия разделя фантазията от реалноста

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Re: проблем с паленето 320д

Мнение от VladiE » 26 Яну 2016, 22:52

Залагам на помпата намираща се до горивния филтър.

Изпратено от моят GT-N7105

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 27 Яну 2016, 1:09

Колега като за начало направи една диагностика, но може така на око да се дават съвети и да се търси някакъв проблем...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 27 Яну 2016, 22:02

Аз залагам на .. боб; Сега ще хвърля ..
Каква ти е колата?! - 320d е с леко различен двигател, преди и след фейслифта ...
Виж, в момента на първа страница има още няколко теми за трудно палене/непалене и е писано много;
Иначе подкачващата помпа - тази по средата на пода под колата (ако си фейслифт ) се хваща лесно - чува се когато работи; Ако на контакт, не се чува звук под колата и не ще да пали .

Потребител
Аватар

Мнение от unreal » 04 Мар 2016, 0:56

Колеги,имам същия проблем.. Колата пали трудно само когато е в синия сектор,излезне ли от него пали от раз.
Колата е е46 320д 136к.с. Ходих на диагностика и нищо.

Назад към E46