До 250 лв. екотакса

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Дек 2006, 12:37

Чакай малко - никой не говори, че ще си купиш кола и няма да платиш ДДС. Няма държава в ЕС която да го позволи! За всички е ясно е че на всяка стока е дължимо ДДС от крайния потребител, в това число и за автомобили. Логично след като си купил кола без ДДС, това ДДС да се плати от следващия собственик. При това без значение за коя държава в ЕС говорим. Обаче ако колата я купиш с ДДС няма да се налага да го плащаш втори път в БГ, както досега беше практика. За това става въпрос!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 03 Дек 2006, 12:47

В Италия цените са само и единствено в кончесионарии, а там цена с ДДС няма.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Дек 2006, 12:56

Nasti написа:В Италия цените са само и единствено в кончесионарии, а там цена с ДДС няма.

Аз не вярвам, че в тази тема някой иска да си купи кола от Италия... Такива вече си имаме ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 03 Дек 2006, 18:10

Nasti би ли могъл да ми рзясниш малко по-подробно за вноса от Италия , тъй като аз имам роднини там, при които ще ходя на гости и мислех ако не си намеря кола оттук, краен вариант оттам да взема кола, която да докарам на собствен ход. Става дума за BMW 320i между 95-97г. Порових се в autoscout24.it , за да видя ориентировъчни цени и ми направи впечатление, че са по-високи отколкото в mobile.de.
Та кои цени са с ДДС, кои без и някаква примерна сума, която би ми излязла кола купена там за 3500 EUR и докаран на собствен ход. Става дума за след 01.01.2007. По принцип нямам никакво желание да се занимавам с хамалогията купуване на кола от чужбина, но в краен случай мислех да прибегна до това и искам да знам дали да се захващам.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 03 Дек 2006, 19:34

Ти кола от Италия можеш да си купиш, няма проблем, но цената няма да е в никакъв случай конкурентна на цени на родния пазар.
Причините са следните:
1. Кончесионариите не правят цени на дребно, за пакет се смята покупка на 4 и повече коли.
2. Италианските транзитни тарги - демек номерата им струват 600 евро, към тях плащаш и 200 евро зелена карта за 15дни.
3. Частните обяви са майка си и баща си и това е защото италианеца сам за себе си мисли че кара много ама много скъпа кола.
Общо взето търговията с коли от Италия няма нищо общо с тази от Австрия и Германия. Там се работи само на едро а в последните 2-3 години не е невъзможно да попаднеш на италианска кола в Германия Австрия или Белгия. Като пример мога да кажа че най-печения пич от автовозаджийте ми в момента кара само вътрешно европейски курсове и зарежда автокъщи в Белгия и Германия.

П.П. всички коли в кончесионариите са без ДДС.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 04 Дек 2006, 0:10

Адски много благодарности за изчерпателната информация!
Аз тази вечер говорих и с родата от Италия и май нещата отиват само на хубаво гости при тях без да се занимавам с коли.
Лошото е, че тука вече 9-та кола гледам и няма не удряна...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 07 Дек 2006, 18:50

Nasti написа:В Италия цените са само и единствено в кончесионарии, а там цена с ДДС няма.

Не може да се дължи ДДС при положение че то е платено, когато колата е купувана нова, освен ако не е била на фирма/да се смята за разход/ и следователно след това да се дължи по фактурна стойност като се продава. Друг е въпроса, че търговците може да дължат ДдобавенаС, но не и върху цялата цена.

Предишна

Назад към Основен Форум