Неочакван проблем БМВ Е39 М57
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- cador29
- Потребител
-
- Кара: E39 530d
- Детайли за колата: BMW E39 530d M57
Неочакван проблем БМВ Е39 М57
Привет Колеги ! Днес се появи следния проблем с моето бмв. Започна да ми присветва лампата за акумулатора. Когато форсирам двигателя лампата изгасва, но при тихите обороти свети постоянно.Подробност е,че колата не я карам а си седи вкъщи в гаража. Само я припалвам от време на време за да не забрави какво е . Преди това докато я карах не са ми светили никакви лампи. Та от какво може да е ? Акумулатора е нов Варта 115 ампера. Възможно ли е да се е разредил или друг ще ми е този нов проблем ?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Неочакван проблем БМВ Е39 М57
Щом само в ниски обороти свети, значи алтернатора е за ремонт. Отиди в сервиз и ще ти кажат кое, точно е сдало багажа. Съвет от мен: обслужи го напълно и ще забравиш за дълго време за такива ремонти. И сигурен ли си, че 115 не са малко множко за тази кола, може самия алтернатор да не смогва да го зареди тоя дЗвер
- cador29
- Потребител
-
ами колега немеца е карал с този акумулатор понеже колата си я купих докато живях в Германия.От собственик я взех и не съм имал никакви проблеми с нея. И пак казвам, че колата си седи в гаража и не е имало никакви признаци алтернатора да ми е сдал багажа.Просто днес я запалих да поработи и хоп изведнъж светна тази лампа. Пък може и да си му е дошло времето на динамото.

- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Аз имах същия проблем на VW -то
100% е алтернатор.
Бягай бързо при някой майстор че аз карах без светлини на тъмно до майстора от глупост
100% е алтернатор.
Бягай бързо при някой майстор че аз карах без светлини на тъмно до майстора от глупост
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Човече задаваш си отговори
И все пак ако си с голям борд провери от скритото меню на колко ти зарежда,ако не просто запали колата,вземи един мултицет,местиш на постоянно напрежение(трябва да е V с права черта) и ако уреда ти е с обхвати на 20,слагаш сондите на акумулатора + с + и - с - и виж на колко ти зарежда.Ако не можеш да се справиш закарай я някъде на жичкаджии да ти го премерят за да си сигурен.

- VisionOfMind
- Потребител
-
- Кара: 540iA
Същия проблем имах на скоро -> оказа се разбит обтегач на пистовия ремък.
Като натиснах ремъка с пръст и потъна като ластик.
Като натиснах ремъка с пръст и потъна като ластик.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Няма как акумулатора да се зарежда от припалване от време на време. Или го свали и го зареди или я изкарай и я покарай примерно едно към 50 км. и после виж как е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- cador29
- Потребител
-
Момчета има развитие по моя проблем. Днес свалих динамото беше ми доста трудно да го свалям по една от темите във форума
Та свалих радиатора чак но се справих.Утре ще го нося да го рециклират или каквото ще го правят там, а така и така съм свалил радиатора та ще взема да сменя и ролките с пистовия ремък 

8 мнения
• Страница 1 от 1