Проблем с 318is M42B18, забиване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Проблем с 318is M42B18, забиване

Мнение от BorisBMW » 13 Яну 2016, 17:22

Колеги, преди бях пуснал тема с проблема, който в последствие изчезна, но се появи преди седмица и от тогава колата не може да се кара. Сутрин пали трудно, може би 5-6 пъти върти преди да запали, пуши доста черно особено студена, предполагам заради грешката от ламбда сондата? Тръгваш, караш около 1км. и започва.. Ако работи на празен ход падат оборотите около 500 и се мъчи да гасне, като и даваш газ изобщо все едно не си натиснал газта, с много припомвания успея да я вдигна над 4к оборота само тогава върви, ако пускаш и даваш газ пак си поема, но паднат ли по-долу оборотите, пак губи мощност.
Сменени са с други за 1 седмица следните неща: Датчик колянов и разпределителен, стъпков мотор и компютър, резултатът е никакъв
На диагностика вади следните грешки, като доста от тях не ми говорят нищо.
Кабели, свещи и бубини, ако е от тях, защо след 4000 оборота като и давам газ и обратно изобщо не прекъсва или да тресе като работи на място. Когато се появи проблема, като загасиш и запалиш, работи временно около 15-20 сек. добре на ниските и после пак същото.
Колата има ГИ и като забие и на бензин и на газ е едно и също.
Как мога да премеря датчика на коляновия вал, ако предположим, че са ми продали пак прецакан?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Re: Проблем с 318is M42B18, забиване

Мнение от cezarre » 13 Яну 2016, 22:17

Здравей колега.Провери елементите от схемата позиция 10 и 11
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_1408

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 14 Яну 2016, 1:03

Здравей колега, имал съм подобен проблем с ламбда сондата на м43. Колата като я палех студена, миришеше на суров бензин, работеше нормално и щом чекнеше сондата гаснеше. После палеше много трудно и държеше 500 оборота готова да загасне, всякаш работи на 3 цилиндъра. След диагностика смених сондата и се оправиха нещата. Дано да съм бил полезен :bchug:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 14 Яну 2016, 16:30

Колега, маркуча който си показал, аз го имам, но е много по-дебел, и е от предната част на капака на клапаните, до капачката на маслото и отива някъде към дросела?
Изображение
Днеска пак е закачих, датчика на скорост е ново от онзи ден, че сменяхме дифа и буксата явно не работи, та затова го е записала.
След изтриване на грешките остана само Изпълнително ниво на запалването, но при живи данни на ламбда сондата даже пише изкл. не отчита никакви стойности, а този соленоиден клапан след нея и той не дава данни, а преди ми отчиташе, аз си мислих, че я записва заради газта. Ще започна от ламбда-сондата, като я сменя ще пиша. Колегата ако е прав, че започва да прави мизерии като е чекне, може и от нея да е. Днес покарах 3-4км. за проба след диагностиката и нямаше проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 14 Яну 2016, 18:55

Първата грешка /под №18/ е за ДИСА клапа:
http://www.bmwe36blog.com/wp-content/up ... -valve.jpg

А соленоиден клапан за въглероден филтър - клапан за вентилация на резервоара /с пречистване на парите през канистър с въглен/. Без отношение към проблема ти. Ако този клапан не действа /според грешката/, парите от резервоара не се пускат за доизгаряне в смукателя и трябва да прави налягане в танка /при отвинтване капачката на резервоара се чува съскане/.
И съветът ми към използването на Делфи-то - ползвайте интерфейса на английски, много по-преведимо е. С тоя тъпашки превод на български се изпада в разни главоблъсканици :lol:.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 14 Яну 2016, 19:28

Благодаря, колега, утре на светло ще огледам по снимката дали има нещо нередно, както и за съвета за езика.
Някой използвал ли е ламбда сонда Engitech, сондата която ми предлагат е специално за колата, не е универсална и разликата в цената е доста голяма от оригинална БОШ, доколкото разбрах май е чешка?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 20 Яну 2016, 18:10

Колеги, диса клапата има ли отношение по работата на мотора и вървежа, че не съм запознат.
Смених сондата с оригинална Бош, както и за 2-ри път компютъра, защото предишния дето ми дадоха уш бил развален, но късно се усетили. Сега е горе-долу добре, остана само тази грешка за диса клапата, ламбда сондата дава стойности от 0.1 до 0.950 и ги върти доста бързо. Сега само докато е студена, на бензин ако искаш да е настъпиш до долу и се получава едно забиване. Отделно на газ върви повече, отколкото на бензин, когато е загряла много(визирам вчера вечерта след над 15-20км. каране) и след няколко сръчквания започва да върви еднакво на газ и на бензин, мисля си дали някъде не издиша преди ламбда сондата, но това ще го проверя следващия път като имам достъп до канал.

Назад към E36