Автоматик гасне при смяна на предавките?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Автоматик гасне при смяна на предавките?
Здравейте колеги, казусът е следния, но не знам къде и към кого да се обърна:
Карам е46 320ци автомат, сложих чисто нова газова уредба преди около 2 месеца, и още в самото начало забелязах, че когато минавам от директна на задна или паркинг, оборотите падат много и колата гасне. Не гасне винаги, но почти винаги падат доста осезаемо и е на ръба. На бензин нямам този проблем. Майсторът, който постави газта каза, че е направил всичко както трябва, но може би има проблем в колата, като предположи че е клапата на картерните газове, която впоследствие се оказа здрава.(не знам каква е връзката тук) Съответно той е безсилен да оправи проблема, а в града е най-добрия и му имам доверие..по принцип
. Имате ли предположения какъв е проблема или да ме насочите към някого поне, много ще съм благодарен.
Мерси предварително !
Карам е46 320ци автомат, сложих чисто нова газова уредба преди около 2 месеца, и още в самото начало забелязах, че когато минавам от директна на задна или паркинг, оборотите падат много и колата гасне. Не гасне винаги, но почти винаги падат доста осезаемо и е на ръба. На бензин нямам този проблем. Майсторът, който постави газта каза, че е направил всичко както трябва, но може би има проблем в колата, като предположи че е клапата на картерните газове, която впоследствие се оказа здрава.(не знам каква е връзката тук) Съответно той е безсилен да оправи проблема, а в града е най-добрия и му имам доверие..по принцип

Мерси предварително !
- kitodar
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Влака за Мадан
- Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D
Re: Автоматик гасне при смяна на предавките?
Сигурно смуче повече въздух, което е опасно за клапаните, ще ги изгори.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Напиши кой град... марка на АГУ и т.н..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Напиши кой град... марка на АГУ и т.н..
БРЦ е уредбата, близо до София живея, така че там и околията ме устройват напълно
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Bavares написа:Здравейте колеги, казусът е следния, но не знам къде и към кого да се обърна:
Карам е46 320ци автомат, сложих чисто нова газова уредба преди около 2 месеца, и още в самото начало забелязах, че когато минавам от директна на задна или паркинг, оборотите падат много и колата гасне. Не гасне винаги, но почти винаги падат доста осезаемо и е на ръба. На бензин нямам този проблем. Майсторът, който постави газта каза, че е направил всичко както трябва, но може би има проблем в колата, като предположи че е клапата на картерните газове, която впоследствие се оказа здрава.(не знам каква е връзката тук) Съответно той е безсилен да оправи проблема, а в града е най-добрия и му имам доверие..по принцип. Имате ли предположения какъв е проблема или да ме насочите към някого поне, много ще съм благодарен.
![]()
Мерси предварително !
Колега, след като на бензин няма проблем, значи причината е в газовия инжекцион. Намери някой, който да го провери- елементи, монтаж, настройки.
- kitodar
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Влака за Мадан
- Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D
Хм..аз мислех да търся гумаджия...kitodar написа:Газаджия?

Както вече споменах, колега, не познавам друг добър газаджия, и затова се допитвам до тук, за да ми препоръчате

8 мнения
• Страница 1 от 1