До 250 лв. екотакса

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 29 Ное 2006, 23:05

zAcK написа:Важното е да няма акциз и батко ви :mhihi: да си купи 535 бензинолапачка тип самосвал Е34 и да не го занимават с глупости някви екземпляри :mhihi: Така че мислете в тая посока :mhihi:

Акцизът остава, само ДДС няма да се плаща за употребяван автомобил, защото вече веднъж е бил платен от собственика в ЕС, когато е била нова колата. По-добре не живейте с илюзии за евтини коли 163+ к.с. Иначе и аз си правих грешни сметки за 330i.

Сега е момента да се купуват коли на фирма и да се ползва данъчен кредит, след нова година забравете и за това. Естествено става само за определени модификации ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 29 Ное 2006, 23:45

стига де, дано поне до 193кончета да го дигнат пустия акциз :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 30 Ное 2006, 6:19

До колкото знам акцизни ще бъдат вси4ки коли над 110кс. а не както беше до сега от 163кс. на горе, но да бъдем спокоини де сигурен съм 4е са ни потготвили големи изненади и скъпи ДЕ, все пак сме в България :mhihi: :mhihi: :mhihi: и наи 4удно е 4е нищо не се говори за това ...

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 30 Ное 2006, 10:02

ДДС пак ще се плаща, но ще бъде на фактурна стойност, не според мощността.
Такса заселване в КАТ ще бъде една забавна сума, такса регистрация също и като към всичко това прибавиш неъвзможността да се пишат занижени фактури в Италия - респективно и в БГ, като прибавиш и новата еко-такса, всички чакали НГ да си купят евтини коли, ще останат ДОВОЛНИ!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Ное 2006, 10:35

:idea: хайде стига вече ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 02 Дек 2006, 19:57

Nasti написа:ДДС пак ще се плаща, но ще бъде на фактурна стойност, не според мощността...

Тук грешиш - ДДС със сигурност няма да се плаща! Мога да ти цитирам и източника на тази информация ;)

Аватар

Мнение от Nasti » 02 Дек 2006, 21:18

Да, добре... цитирай ми. На мен информацията ми е от тези пичове от които аз купувам коли за да ги продавам в БГ, така че тукашните капацитети не са ми интересни.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 02 Дек 2006, 21:31

Nasti написа:Да, добре... цитирай ми. На мен информацията ми е от тези пичове от които аз купувам коли за да ги продавам в БГ, така че тукашните капацитети не са ми интересни.

Това все едно австриец да си купи кола от Германия и да плати ДДС. Или германец да си купи кола от Мюнхен и да плати ДДС в Щутгарт.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 02 Дек 2006, 22:12

absix написа:
Nasti написа:Да, добре... цитирай ми. На мен информацията ми е от тези пичове от които аз купувам коли за да ги продавам в БГ, така че тукашните капацитети не са ми интересни.

Това все едно австриец да си купи кола от Германия и да плати ДДС. Или германец да си купи кола от Мюнхен и да плати ДДС в Щутгарт.

Колега това, което казва Nasti е точно така. Цената на кола купена от автокъща регистрирана по ДДС в ЕС е цена с ДДС. В момента като внасяш колата в БГ това ДДС ти се връща и ти отделно си плащаш нашето "ДДС" (кавички щот това не е никакво ДДС, а жив обир!) Докато след влизането ни в ЕС ДДС-то платено върху сделката няма да се връща.
Прост пример: Купувам си БМВ 320i 150к.с. за 6000лв от автокъща в ЕС . Това е цена с ДДС. Внасям колата преди 01.01.2007 и ми се връща въпросното ДДС примерно 1200лв. И така какво се получава? Взимам си аз тези 1200лв и внасям наше "ДДС" около 2770лв за въпросните 150к.с.
А след 01.01.2007 взимам същото БМВ и не плащам тези 2770лв. Т.е. в най-общ вид колата ми излиза с 1500лв по-евтино след влизането ни в ЕС.
Обаче ето как и някой коли ще поскъпнат: Пак БМВ 320i ама за 20000лв внасяш го преди 01.01.2007 и ти връщат ДДС в размер на около 4000лв. Ти си плащаш нашето 2770лв върху конете и в крайна сметка си на далавера с около 1300лв, ама след 01.01.2007 никой не ти връща ДДС щот колата не излиза от ЕС и колата ти излиза 20000лв.
Много грубо и повърхностно обяснение давам. Ама за мен нещата стоят по този начин.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Дек 2006, 22:19

нещо такова ще бъде. Но при всички положения ДДСто, което е връщано е по-малко от това което се налагаше да плащаме при внос в БГ.
а за кои автомобили няма да се ползва вече данъчен кредит?
за джипове т.е.6+1 места?

Аватар

Мнение от Nasti » 03 Дек 2006, 11:52

Само че, най-масовия внос е от Италия а там цените на които плащаме колите са БЕЗ ДДС, демек ще го плащам там или тук на фактурна стойност!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Дек 2006, 11:56

Хората са го написали черно на бяло в 4 страници с подробни тарифи за екотакса, продуктова такса и т.н. във вчерашния Капитал. А иначе на кой хората му, какво казали и че не било вярно и т.н. са си квартални приказки от кафенето. Четете и стига се доверявахте на непотвърдени източници! ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Clamp » 03 Дек 2006, 12:02

ето за по лесно да не се занимавате с весници

http://capital.bg/show.php?storyid=297609

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Дек 2006, 12:11

Joro_Paveto написа:
absix написа:

...

идеята е да си купиш колата от частно лице много ясно, не от автокъща... ето тогава ще е истинската разлика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от Nasti » 03 Дек 2006, 12:20

В материалите на капитал има много много грешки, една от тях е че новите коли плащат по-ниско ДДС при внос сега. Точно обратното е.
Всеки който е купувал втора употреба кола на възраст до 4г. знае това.

Другата е че пак говорим за такса при вноса. Да ДДС при внос няма да има, а при покупка от юридическо лице в ЕС дали няма да има?
Голф 96-та от Германия - аз такова чудо не съм виждал от години, всичко що се внася в тоя ценови диапазон е италианско.
А там няма вариант да си купиш една кола или да си я докараш на ход.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум