Пали и гасне веднага

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Пали и гасне веднага

Мнение от pecata_1984 » 19 Яну 2016, 18:17

Здравейте,

/e46 320ci 170/ След разправия с "майстори", молгя за съвети. Проблема е, че след запалване гасне веднага /прави го само при ниски температури под +3 иначе при по-високи няма проблеми/. Ако се задържи педала, след известно време се закрепя. Оборотите след това са перфектни, нито забива нито играят. От време на време светва чек енджин и изгасва от само себе си. Диагностиката дава дебитомер, но възможно ли е маркучи или нещо друго да е, тъй като нов е 500лв сименс. И съвети за читави майстори приемам, че........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Пали и гасне веднага

Мнение от dr.peshev » 19 Яну 2016, 18:48

Евтин дебитомер=втора ръка
posting.php?mode=post&f=16
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 19 Яну 2016, 19:57

вземи дебитомер от някой колега за проба и ако е от него можеш да си вземеш втора употреба някои морги дават по 14 дни гаранция
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 19 Яну 2016, 20:35

Диагностиката щом ти дава дебитомер, виж кабела на дебитомера дали е свързан или рекъснат, после вакуумите и маркуча за картерните газове дали не е пробит и много хубаво по- горе казват хората да сложиш дебитомер от колега, а накрая друг дебитомер. Дебитомер се чисти с контактен шпрей, но ако жичките са скъсани вътре няма поправяне. Частта обаче е заменяема и се сменя жичката с куплунга отгоре върху тръбата на дебитомера. Не знам как е на Сименс, обаче. При дебитомера се късат или прекъсват кабелите до самия дебитомер и затова се гледат и захранващите жички. Аз отварях моя дебитомер /Бош/ преди време и видях, че е много запазен, но съм имал подобен проблем с гаснене и обороти, като ми беше скъсан маркуч за картерните газове. Друг път ми беше пропукан маркуч за вакуум и сменях наред.Като смуче от друго място няма как да държи обороти и да не гасне. Пиши как си оправил нещата, ако ти е удобно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 19 Яну 2016, 20:50

BLUE_999 написа:вземи дебитомер от някой колега за проба и ако е от него можеш да си вземеш втора употреба някои морги дават по 14 дни гаранция

И на петнайстия да се развали и той :kuku:
Stop me, if you can ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 19 Яну 2016, 21:16

А бе и това, което го пише Soni също е верно, но при бюджетен вариант няма много опции.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 19 Яну 2016, 21:26

Всички знаем, какво е - да нямаш. По добре да ползва "помощ от приятел" и да ги върне за 1-2 месеца, отколкото да го вземе от морга и да даде фира след 1 месец и парите отиват на вятъра. Подобни дебитомери и глупости, не разбрахте ли, че не се вземат втора употреба?
Stop me, if you can ;)

Потребител
Аватар

Мнение от pecata_1984 » 20 Яну 2016, 11:46

Съгласен съм за нов напълно, единствено искам да съм сигурен, че е от него проблема само това ме притеснява

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 20 Яну 2016, 14:05

Soni написа:
BLUE_999 написа:вземи дебитомер от някой колега за проба и ако е от него можеш да си вземеш втора употреба някои морги дават по 14 дни гаранция

И на петнайстия да се развали и той :kuku:

така е всичко е на касмет ама и на доста от новите части като цяло има много ментета примери колкото искаш :mhihi:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от inkubos » 20 Яну 2016, 14:22

И според мен преди да тръгнеш да сменяш дебитомер първо си провери всички маркучи за вакум щото е много възможно да смуче въздух.
П.П.Аз преди време така купувах дебитомер за една моя кола а проблема остана после човек дето се е сблъсквал с пробема който имах ми ремонтира колата за 15 минути проблема въобще небеше в дебитомера а една жичка се беше прекъснала вътре в изолацията на кабела ама и той от ходене по мъките го беше открил.

Потребител
Аватар

Мнение от pecata_1984 » 28 Яну 2016, 11:51

Проблема е решен. Почистване на дебитомер и се оправи, пали на минусови температури, чека изчезна.

Назад към E46