проблем зимен или не
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
проблем зимен или не
Ситуацията е следнате.Около -2 градуса качвам се в колата и се прибирам от работа в 00:30.Спирам пред нон стопа ,отварям вратата затварям я,взимам си бира,отварям вратата сядам и не мога да я затворя.Натискам няколко пъти копчето за заключване и отключване не помогна....с 300 зора и дърпане се затвори.Спирам пред блока ,тръгвам да отворя - НЕ СЕ ОТВАРЯ,натискам копчето ,палеца пада НЕ СЕ ОТВАРЯ,натискам копчето палеца се вдига - не се отваря.Между другото вече беше станало -3....викам си няма кво да седя да мръзна,излезнах от другата врата,бутам да я затворя ......не се затваря...удряй блъскай затваряй отваряй нищо.Бутам е докрай,заключвам централното и тя пак се отваря.Сега я вързах с 1 връзка за ръчната поне да не свети плафона,пък утре сутрин да мисля какво да я/ги правя.Съвети?
Andare Dopo Dio!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: проблем зимен или не
Вкарай я в гараж на нормална температура и нещата ще се наредят по местата си.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Същото става на служебния ми Ситроен, обаче като позагрее вътре в купето се размръзват и няма проблеми.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
миналата зима имах сьщия проблем вкарах я в гаража размрази се нациках млалко течна грес и не сьм имал проблеми до сега а сутринта беше -13 и колата е от вьн 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Абсолютно същото се получи на колежка вчера. Не е от колата. Зимата си е яка просто.
И на мойта и става така. Решението е следното внимателно размърдаи докрай вътрешната лъскава дръжка на вратата, до крайно положение, пак казвам внимателно да не се счупи нещо защото вратата ти е замръзнала, това се прави на отворена врата, след което вратата ще се затвори. Като се размрази няма проблеми. 

- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
Е как може преди 2 седмици при минусовите температури да ми замръзна водата в маркучите и с вратите да няма проблем,а сега да има проблем?Дали няма да е заради това,че единствено върху тавана имаше сняг и да се е разледил за 2-3 км.Защо пък с сила не искаше да се затвори при това положение,ако е лед щеше да се счупи незнам :Х
Andare Dopo Dio!
Това не е проблем..аз изчаквам да се згрее колата и пускам парното на макс.. и всичко си идва на мястото,освен ако не бързаш за някъде 

Същия го ядох в понеделник не съм ги трескал защото се сетих какво може да е та в колата на жената имаше некав флакон за размразяване на ключалки (срок на годност 09г. не ми се разкарваше да търся други варианти) та напрасках всички брави за всеки случай запалих цигара и таз гад след 5мин. се затвори ,ако стане пак така ще мисля нещо с парафин и други глупости
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
в 14.00 на другия ден след въпросната нощ пак на -2 нямаше проблеми вече.Затваряне отваряне бяха история.Зарязвам я и с такси....не ми се рискува ,а все различни мнения как да реша проблема за напред
Andare Dopo Dio!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Като се размръзи напръкай механизма във вратата добре с WD40. Това се получава защото има влага по механизма която от минусовите температури замръзва и го блокира. Така че за да не се случва блокирането на механизма превантивно Ноември да речем се напръскват добре с някакъв смазващ спрей всички механизми на вратите.
- kitodar
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Влака за Мадан
- Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D
gentata написа:Като се размръзи напръкай механизма във вратата добре с WD40. Това се получава защото има влага по механизма която от минусовите температури замръзва и го блокира. Така че за да не се случва блокирането на механизма превантивно Ноември да речем се напръскват добре с някакъв смазващ спрей всички механизми на вратите.
Но не трябва да се прекалява със смазването.
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
gentata написа:Като се размръзи напръкай механизма във вратата добре с WD40. Това се получава защото има влага по механизма която от минусовите температури замръзва и го блокира. Така че за да не се случва блокирането на механизма превантивно Ноември да речем се напръскват добре с някакъв смазващ спрей всички механизми на вратите.
Казаха ми за WD че било за ден 2....и за това се чудя дали да взема от него,дали течна грес или някво друго мазило.
Andare Dopo Dio!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
WD-то помага като е замръзнала да се раздвижи и да заработи нормално. За смазване с WD чак два дена не са но поне месец два ще изкара, то пък и колко ще да продължават студовете. По-добър смазващ спрей от на Вюрт май не съм срещал, има един техен на силиконова основа. Като се впръсква има супер голяма проникваемост до като му действа разтворителя после остава слой върху детайла. Миналата пролет, един колега ми услужи с такъв спрей и си напръсках ключалката (куката) на предния капак че заяждаше, от тогава подобен проблем с ключалката не се е проявявал. За съжаление незнам точно наименование на спрея 

15 мнения
• Страница 1 от 1