Проблем с охладителна с-ма е36 компакт 1.9 105 к.с.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с охладителна с-ма е36 компакт 1.9 105 к.с.

Мнение от metodi80 » 02 Яну 2016, 22:05

Tisho_BMW написа:е надува си маркучите но мисля,че е нормално.

Е .... има надуване и надуване ...... маркучите трябва да можеш да ги стиснеш с два пръста, без особено усилие толкова , че м/у двата пръста да остане разстояние около сантиметър....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Мнение от Tisho_BMW » 02 Яну 2016, 22:37

Малко повече надува ама не прекалено много,стискат се не мога да кажа колко точно.Но проблема е странен,как преди с развита капачка си карах,а сега нестава.Един приятел ми каза имаш запушване на радиатора,ама той уж нов италиански.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Яну 2016, 21:23

Ти си карал с отвита капачка,но явно температурата е стояла под 100'С.Т.е. водата не е завирала и затова е нямало проблем.Сега си оправил нещата,завил си капачката,в системата се създава налягане,температурата понякога е по-висока (когато спреш двигателя със сигурност се повишава още) и затова като я отвиеш водата "извира".В упътванията пише да не се отваря някакво време след гасене на двигателя ( просто трябва да изстине).В момента ситуацията при теб изгелжда много по-нормално от преди,както го описваш! Ако не губиш вода,не тече от някъде от свръхналягане,маркучите не са на камък (при различните коли са различно твърди,а и хората ги стискат с различна сила) и няма следи от газове в антифриза,всичко е наред!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Мнение от Tisho_BMW » 04 Яну 2016, 22:49

От никъде не тече загрява нормално за сега всичко е добре,маркучите не са на камък.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 19 Яну 2016, 14:18

Подобен проблем и аз имах по едно време. Всичко по системата беше наред, обезвъздушаване поне 5 пъти по начина на Методи, но маркучите при запален мотор ставаха камък. Дори и като изстинеше налягането в тях не спадаше.
Отвих съвсем малко пробката и карах няколко дни така и нещата се нормализираха
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 22 Яну 2016, 10:38

Аз ще кажа, че съм имал всичките проблеми с въздух/изхвърляне на антифриз при м42-то М50-то, добре че за М54ката се понаучих :mhihi: Това което е написъл Методи съм го пробвал но е завършвало драматично с изхвърляне на антифриз и тн на М50ката. Методиката която ползвам е следната на студена кола наливам антифриз при отворена пробка докато не излезе хубаво антифриз отгоре, стягам пробката. Изтеглям 4-5 спринцовки течност от казанчето. Затварям капачката паля и седя на място или карам, може да се остави капачката отворена докато тръгне плътна струя антифриз. На следващия ден при нужда на студена кола отварям пробката и пак доливам. За сега това ми е най-успешния метод, не задължавам никой и не твърдя, че е най-правилния но при мен работи :yes:

Предишна

Назад към E36