Колата не иска да запали.Няма ток 525ДА М57 02г.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Re: Колата не иска да запали.Няма ток 525ДА М57 02г.
Да ви питам, 15мин. след като загася колата се изключва всичко.има ли момент в който нещо се включва?
И според вас, защо след като падне акумулатор до момент в който няма ток дори за светлините на таблото, плафоните мига ... за части от секундата НО примигват.
Възможно ли е за една вечер да падне акумулатора при тези снеговалежи.при положение че пусковия ток е 649 а не 830
И според вас, защо след като падне акумулатор до момент в който няма ток дори за светлините на таблото, плафоните мига ... за части от секундата НО примигват.
Възможно ли е за една вечер да падне акумулатора при тези снеговалежи.при положение че пусковия ток е 649 а не 830
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
След 15/6 минута ако всичко е ок по колата и няма утечки колата заспива. Консумацията и не трябва да надвишава 0,06 А.
Ако акумулаторът ти е в ред, няма как да падне за вечер, 3,4,5 и т.н.
На всички въпроси можеш сам да си отговориш само с един мултицет. Като за начало си зареждаш акумулатора, от там на татък ще замериш каква консумация имаш след като заспи колата.
Или акумулаторът ти си е отишъл или имаш утерчка. Все пак пробвай с нещата по-горе.
ПС: Изчети темата, ще ти е полезна.
Ако акумулаторът ти е в ред, няма как да падне за вечер, 3,4,5 и т.н.
На всички въпроси можеш сам да си отговориш само с един мултицет. Като за начало си зареждаш акумулатора, от там на татък ще замериш каква консумация имаш след като заспи колата.
Или акумулаторът ти си е отишъл или имаш утерчка. Все пак пробвай с нещата по-горе.
ПС: Изчети темата, ще ти е полезна.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега, още ли имаш проблеми с тоя акумулатор? За 20 дена не решихте ли проблема? Взимай един нов акумулатор и ще си оправиш колата!

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
Сега погледнах, че е писал и преди това. Виж, според мен ако пишеш още един път ще се оправи..
Сменяй с нов....
ПС. И да не забравиш да пишеш, като се оправи проблема.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Сменяй с нов....
ПС. И да не забравиш да пишеш, като се оправи проблема.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- fissikela
- младши ентусиаст
-
Абе аз че ще пиша ще пиша.Ама след онзи път когато ми дадоха ток ... всичко беше ок.На по ниски температури като -16 една от вечерите си палеше ОК
За това реших да задържа малко с покупката но явно е не избежно.утре пак ще ходя да ми мерат за утечка за всеки случай и от там нататък ще видя какво ще правя
За това реших да задържа малко с покупката но явно е не избежно.утре пак ще ходя да ми мерат за утечка за всеки случай и от там нататък ще видя какво ще правя
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
Другия вариант е да избуташ още малко да мине зимата

- fissikela
- младши ентусиаст
-
Мислех го като опция но не знам кога спешно ще ми се наложи да ходя до някъде.
Последното което ще направя е да заредя батерята за 20тина часа и ако пак направи някоя мизерия го сменям.
Лошото е ,че в деня преди да падне акумулатора я запалих да я препаркирам и не изчаках дори и 3-4 мин да поработи ,а направо я загасих.
24ч. След това не искаше да запали.
Последното което ще направя е да заредя батерята за 20тина часа и ако пак направи някоя мизерия го сменям.
Лошото е ,че в деня преди да падне акумулатора я запалих да я препаркирам и не изчаках дори и 3-4 мин да поработи ,а направо я загасих.
24ч. След това не искаше да запали.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
Трябваше да сложа кавички на по-горния ми пост - иронично го казах.
Явно проблема ти е в акумулатора. Ако имаш възможност го сменяй и забравяй за този проблем. Ако не, пробвай всичко, мисля вече знаеш достатъчно.
Явно проблема ти е в акумулатора. Ако имаш възможност го сменяй и забравяй за този проблем. Ако не, пробвай всичко, мисля вече знаеш достатъчно.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Иди и направи на този акумулатор тест с товарна вилка и ще знаеш в какво състояние е. Проблемните акумулатори, зимата си проличават при дизеловите автомобили.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Иди и направи на този акумулатор тест с товарна вилка и ще знаеш в какво състояние е. Проблемните акумулатори, зимата си проличават при дизеловите автомобили.
Правихе всичко което ме посъветваха колеги.
Проблема е само че стартовия ток е 640 а не 830.... това е.И от тогава никакви проблеми до вчера.
Даже днес сутринта след близо 14 часа на студа ми запали ОК.Било е толкова студено че ми беше замръзнала вратата и не можах да я затворя.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Караш колата и не можеш да хванеш проблема. Остави я три дни на студа и после върви да палиш и ще видиш какво ще стане. Почти съм готов да се обзаложа, че няма да запали. Явно акумулатора е тръгнал, но не е сериозно и те "будалка", че не е в него проблема, ама е. Посочените стойности на стартовия ток са само номинални, въпроса е какво става като завъртиш ключа и както ти каза ares2, ако имаш спад от 5-6 вола от скритото меню при палене, пиши го бегал и търси нов. А подгревните ти свещи как са? Макар, че при изправен акумулатор, би запалил и на -10 мене ако питаш. Даже nightdriver се беше похвалил някъде точно с такива стойности навън.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3