е46 прозорците и люка се отварят при отключване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 328i
Мечтае да кара: e46 328i

е46 прозорците и люка се отварят при отключване

Мнение от Antares7 » 01 Яну 2016, 12:52

Здравейте колеги и честита нова година!

Колата ми е обаладана от зли духове! Сега сериозно - като отключа колата (единично натискане на бутона на ключа) - преди от време на време, вече всеки път - прозорците се смъкват до долу, а люка се отваря. Пробвал съм и с резервния ключ - същото поведение. След това прозорците "блокират" и не могат да се затворят от бутоните вътре в купето (люка може) и единствения начин, който съм открил е да задържа бутона за заключване, след като съм вътре в колата и така да се вдигнат. Пробвах да заключа/отключа колата от бутона за заключване, пробвах бутона за блокиране на прозорците (тези до скоростния лост) - без резултат. Понякога при определен брой включвания на контакт/запалвания се оправят нещата и мога да ги затворя от бутоните. Това се превръща в сериозен проблем този сезон, най вече със снега и люка и ми се налага да заключвам колата с допълнителната аларма (сложих я основно заради втория имобилайзер), която е вързана към бутона за заключване на вратите от комфорт модула. При нея не се наблюдава такъв проблем.
Колата е е46 328i, 98-ма година.

Бях вече при майстор, който каза, че вероятно си е отишъл комфорт модула, но ми прозвуча малко с недомлъвки.

Ще ми се да попитам и тук за мнения. Благодаря предварително и успешна година!
карикатури . Крива
Homo sum, et nihil humanum a me alienum puto!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: е46 прозорците и люка се отварят при отключване

Мнение от oci » 01 Яну 2016, 15:20

Пробвай да откачиш допълнителната аларма от комфорт модула да не го бърка тя. Ако не е от нея ще трябва да пробваш с друг комфортен модул.

Потребител
Аватар

Мнение от Antares7 » 18 Яну 2016, 13:39

Здрасти, разкачихме допълнителната аларма без абсолютно никакъв резултат. Прави си същия номер. В процеса обаче открихме друго - ключалката на шофьорската врата прави проблеми и подозирам нея. При заключване не контролира централното - не заключват останалите врати. Като задържим клююча завъртян в заключващо положение - не спуска прозорците и като задържим в отключващо - не ги вдига. Веднъж се случи централното да заключи без никой нищо да е пипал по ключа.

Можете ли да препоръчате майстор, който да може да отвори ключалката и да оправи проблема? По възможност някой, който няма да действа на метода проба/грешка. Ще ми се ако може да се отстрани проблема, че смяна на комфорт модула ще ми дойде нанагорно финансово в този момент.

Благодаря предварително!
карикатури . Крива

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 18 Яну 2016, 16:33

Antares7 написа:Здрасти, разкачихме допълнителната аларма без абсолютно никакъв резултат. Прави си същия номер. В процеса обаче открихме друго - ключалката на шофьорската врата прави проблеми и подозирам нея. При заключване не контролира централното - не заключват останалите врати. Като задържим клююча завъртян в заключващо положение - не спуска прозорците и като задържим в отключващо - не ги вдига. Веднъж се случи централното да заключи без никой нищо да е пипал по ключа.

Можете ли да препоръчате майстор, който да може да отвори ключалката и да оправи проблема? По възможност някой, който няма да действа на метода проба/грешка. Ще ми се ако може да се отстрани проблема, че смяна на комфорт модула ще ми дойде нанагорно финансово в този момент.

Благодаря предварително!

Ако проблема е в бравата, ключалката както ти я наричеш няма какво да и се гледа тя е капсалована, и щеш не щеш ще се играе на проба-грешка, и в този ред на мисли не знам кое ще ти е по евтино дали е ГМ модула или бравата и двете са по 50-тина лева втора ръка с тази работа, че бравата се сменя доста по тегаво, а ГМ-а се програми към колата.
С две думи си отдели между 50 и 100 лв за този проблем.
Иначе аз имам ГМ модул мога да ти го дам за проба ако решиш пиши ми едно ЛС.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 18 Яну 2016, 20:47

Така е заложено програмиране на ключа. Виж с ДИС или Импа. Има няколко теми, но трябва да си програмираш ключа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 19 Яну 2016, 0:20

гумата написа:Така е заложено програмиране на ключа. Виж с ДИС или Импа. Има няколко теми, но трябва да си програмираш ключа.

Не е настройка от кей мемори. Прочети внимателно проблема на човека и ще видиш че проблема е в бравата.

Потребител
Аватар

Мнение от Antares7 » 19 Яну 2016, 14:30

oci написа:Ако проблема е в бравата, ключалката както ти я наричеш няма какво да и се гледа тя е капсалована, и щеш не щеш ще се играе на проба-грешка, и в този ред на мисли не знам кое ще ти е по евтино дали е ГМ модула или бравата и двете са по 50-тина лева втора ръка с тази работа, че бравата се сменя доста по тегаво, а ГМ-а се програми към колата.
С две думи си отдели между 50 и 100 лв за този проблем.
Иначе аз имам ГМ модул мога да ти го дам за проба ако решиш пиши ми едно ЛС.
Здрасти, благодаря за включването, но срам не срам, трябва да призная, че не знам какво е "ГМ модул".

Също така - някакви идеи за майстор в София (евентуално Пловдив), при който мога да отида за да го отстраним този проблем?
карикатури . Крива

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 20 Яну 2016, 16:25

Тичай при колегата Ацалов в Пловдив той ще се справи с проблема. Ходихме с мой приятел с е46 преди време същата драма и му я оправиха

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Влака за Мадан
Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D

Мнение от kitodar » 20 Яну 2016, 16:31

ГМ май е модула под джабката и работеше за стъкла,центарлно и др.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от sarbinoff » 21 Яну 2016, 22:59

При мен проблема беше точно в бравата,вътре има едно пластмасово което e като продължение на ключа което всъщност завърта бравата,та то беше спряло леко в ляво и модула отчиташе все едно задържам ключа на ляво нищо,че отключвам с дистанционното,и сваляше прозорците та даже и лампата светкаше от време на време и пищеше алрамата.Бях решил,че е модула но после си поиграх с бравата върнах го леко в дясно посока заключване и вече няма проблеми,а така и така не ползвам ключалката
Изображение
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.

Назад към E46