Криви предни дискове за поредн път
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Криви предни дискове за поредн път
Здравейте колеги, за последните 15 000км смених 3 комплекта дискове. Появяват се вибрации във волана при спиране около 100-120км, като при първите 1-2 спирания няма проблеми, но загреят ли малко дисковете и започва да тресе. Първо се изкривиха тези с които я взех колата и я бях карал 40 000км, след това сложих BENDIX с нови накладки текстар, след 6000км започна да ми тресе вола при спиране първо при скорос от 100км след това и при по-ниска, накрая блокира единия спирачен апарат. Смених апарата сложих дискове PAGID с накладки pagid след 3-4000км пак започнаха вибрациите във волана, носих ги на стругар шлайфа ги и сега след още 3-4000км пак същата работа. Майсторите уж гледат предница, наред е и то наистина нито чука нито тропа, реглаж 2 пъти съм правил откак го има този проблем, лагери не вият, не знам от какво може да е. Възможно ли е главината да се изкривила някакси. Дайде съвет?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Криви предни дискове за поредн път
За мен всеки път е било заради различна причина,
не ми е ясно как само като загрееш ти е тресяло първия път, но все едно.
След като си имал и блокирал апарат, може заради него да си скапал втория комплект.
При третия щом са се изкривили за нула време и да ги минаваш на струг все едно. Точно след това, още по-бързо ще се изкривят, понеже са още по-тънки и още по-лесно ще загряват, с две думи последните са явен боклук.
За мен, първо трябва да се прегледат-ревизират добре двата апарата, от там нови дискове и накладки, като по-важното е не каква марка, а да не са някакви долни ментета, понеже е пълно с всякакви боклуци на пазара ни.
Ако самата главина-шенкел е крива, веднага ще се види на реглажа на предницата.
не ми е ясно как само като загрееш ти е тресяло първия път, но все едно.
След като си имал и блокирал апарат, може заради него да си скапал втория комплект.
При третия щом са се изкривили за нула време и да ги минаваш на струг все едно. Точно след това, още по-бързо ще се изкривят, понеже са още по-тънки и още по-лесно ще загряват, с две думи последните са явен боклук.
За мен, първо трябва да се прегледат-ревизират добре двата апарата, от там нови дискове и накладки, като по-важното е не каква марка, а да не са някакви долни ментета, понеже е пълно с всякакви боклуци на пазара ни.
Ако самата главина-шенкел е крива, веднага ще се види на реглажа на предницата.
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Re: Криви предни дискове за поредн път
Защо всички отписват криви джанти като причина ? А и зимните гуми са далеч по-меки от летните и като спираш предните гуми изпитват огромен товар.
Колега , я ги напомпай на 3 атмосфери да пробваш ще има ли подобрение ?
Колега , я ги напомпай на 3 атмосфери да пробваш ще има ли подобрение ?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
4 мнения
• Страница 1 от 1