523i гасне при изключено ASC след боксуване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: конджул
Мечтае да кара: дълги години със здраве...

523i гасне при изключено ASC след боксуване

Мнение от batzman » 18 Яну 2016, 12:39

Здравейте,

Това ми е първата зима с автомобил от тази марка и още не съм съвсем на ясно как се държи системата ASC.
След като падна снега, започнах да си правя някои експерименти с учебна цел и стигнах до следния извод:
При изключено ASC, колата върти нормално задницата в пресен сняг, но при пускане на газта, спира и двигателят гасне.

При положение, че съм с автомат (523и, 1999год. автомат-стептроник) и след като е изключено ASC ( не би трябвало да отнема газта), не мога да разбера защо гасне двигателя. Повече ме тревожи въпросът дали това е нормално поведение или е проблем.

Порових с търсачката, но намерих само една стара, вече заключена тема с едно единствено мнение по този въпрос:

"...Проблемът на ASC-то на сняг е, че колата гасне щото гумите превъртат много лесно и магарията отнема прекалено много газ.

Иначе аз съм излизал от много ситуации благодарение на ASC-то. Такива, че само отворен диф няма как да се излезе. Но много тегаво като почне да отнема газ и колата да гасне.
На ASC-то му трябва малко време да прехвърли движението на другото колело, а докато това стане е отнело газта и колата е загаснала.

Това твърдение отговаря ли на истината и ако да, защо отнема газта при изключено АСЦ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: 523i гасне при изключено ASC след боксуване

Мнение от Gqbriel » 18 Яну 2016, 16:38

batzman написа:Здравейте,

Това ми е първата зима с автомобил от тази марка и още не съм съвсем на ясно как се държи системата ASC.
След като падна снега, започнах да си правя някои експерименти с учебна цел и стигнах до следния извод:
При изключено ASC, колата върти нормално задницата в пресен сняг, но при пускане на газта, спира и двигателят гасне.

При положение, че съм с автомат (523и, 1999год. автомат-стептроник) и след като е изключено ASC ( не би трябвало да отнема газта), не мога да разбера защо гасне двигателя. Повече ме тревожи въпросът дали това е нормално поведение или е проблем.

Порових с търсачката, но намерих само една стара, вече заключена тема с едно единствено мнение по този въпрос:

"...Проблемът на ASC-то на сняг е, че колата гасне щото гумите превъртат много лесно и магарията отнема прекалено много газ.

Иначе аз съм излизал от много ситуации благодарение на ASC-то. Такива, че само отворен диф няма как да се излезе. Но много тегаво като почне да отнема газ и колата да гасне.
На ASC-то му трябва малко време да прехвърли движението на другото колело, а докато това стане е отнело газта и колата е загаснала.

Това твърдение отговаря ли на истината и ако да, защо отнема газта при изключено АСЦ?

Автомат да изгасне е малко трудно..особено ан изключен тракшън ,не е нормално
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 18 Яну 2016, 17:10

На диагностика колега ще си каже болката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 18 Яну 2016, 18:19

За да гасне двигател като твоя с автоматично кутия ,може да е начален проблем с хидротрансформатора!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от batzman » 18 Яну 2016, 18:23

meha написа:За да гасне двигател като твоя с автоматично кутия ,може да е начален проблем с хидротрансформатора!

Едва ли е от хидротрансформатора, защото го прави само и единствено при изключено АСЦ и след по-продължително буксуване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 19 Яну 2016, 0:16

ASC-то бие спирачки на задните колела, като усети, че буксуват.
Един път успях да си плъзна съединителя заради него на едно нагорнище с чакъл.
В тая връзка, да ползвам темата. Моето АСЦ не мога да го изключа от копчето.
Иначе си бачка.
Как да го диагностицирам? Закачана е на диагностика, грешка не излиза.

Sent from my D6603 using Tapatalk
:smoke:

Потребител
Аватар

Мнение от batzman » 19 Яну 2016, 12:32

... и аз закачах вчера диагностика, но няма никъде грешки по модулите. Сега се сещам дали да не пробвам на бензин дали ще гасне, че май съм експериментирал само на газ. Възможно е да падат оборотите на газ малко повече и затова да гасне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 21 Яну 2016, 15:17

И моята кола е същата като твоята и прави абсолютно същия номер не знам защо :conf: :?:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от Stendm » 22 Яну 2016, 20:12

Колега при мен го прави този проблем, когато колата е на газ и с включено ASC. На бензин обаче този проблем го няма, което ме кара да си мисля, че е по-скоро свързано с газовата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 24 Яну 2016, 9:47

При мен също се случи това тази зима. И на газ и на бензин аха да загасне. Пред нас даже се "окопах" заради това ASC. Изключих го и като карал доста време Е30-ка, то директно си излязох без никакви проблеми. С включено не можех да помръдна. Изводът при мен е, че пречи повече, отколкото помага.

Назад към E39