523i гасне при изключено ASC след боксуване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- batzman
- Потребител
-
- Кара: конджул
- Мечтае да кара: дълги години със здраве...
523i гасне при изключено ASC след боксуване
Здравейте,
Това ми е първата зима с автомобил от тази марка и още не съм съвсем на ясно как се държи системата ASC.
След като падна снега, започнах да си правя някои експерименти с учебна цел и стигнах до следния извод:
При изключено ASC, колата върти нормално задницата в пресен сняг, но при пускане на газта, спира и двигателят гасне.
При положение, че съм с автомат (523и, 1999год. автомат-стептроник) и след като е изключено ASC ( не би трябвало да отнема газта), не мога да разбера защо гасне двигателя. Повече ме тревожи въпросът дали това е нормално поведение или е проблем.
Порових с търсачката, но намерих само една стара, вече заключена тема с едно единствено мнение по този въпрос:
Това твърдение отговаря ли на истината и ако да, защо отнема газта при изключено АСЦ?
Това ми е първата зима с автомобил от тази марка и още не съм съвсем на ясно как се държи системата ASC.
След като падна снега, започнах да си правя някои експерименти с учебна цел и стигнах до следния извод:
При изключено ASC, колата върти нормално задницата в пресен сняг, но при пускане на газта, спира и двигателят гасне.
При положение, че съм с автомат (523и, 1999год. автомат-стептроник) и след като е изключено ASC ( не би трябвало да отнема газта), не мога да разбера защо гасне двигателя. Повече ме тревожи въпросът дали това е нормално поведение или е проблем.
Порових с търсачката, но намерих само една стара, вече заключена тема с едно единствено мнение по този въпрос:
"...Проблемът на ASC-то на сняг е, че колата гасне щото гумите превъртат много лесно и магарията отнема прекалено много газ.
Иначе аз съм излизал от много ситуации благодарение на ASC-то. Такива, че само отворен диф няма как да се излезе. Но много тегаво като почне да отнема газ и колата да гасне.
На ASC-то му трябва малко време да прехвърли движението на другото колело, а докато това стане е отнело газта и колата е загаснала.
Това твърдение отговаря ли на истината и ако да, защо отнема газта при изключено АСЦ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: 523i гасне при изключено ASC след боксуване
batzman написа:Здравейте,
Порових с търсачката, но намерих само една стара, вече заключена тема с едно единствено мнение по този въпрос:"...Проблемът на ASC-то на сняг е, че колата гасне щото гумите превъртат много лесно и магарията отнема прекалено много газ.
Иначе аз съм излизал от много ситуации благодарение на ASC-то. Такива, че само отворен диф няма как да се излезе. Но много тегаво като почне да отнема газ и колата да гасне.
На ASC-то му трябва малко време да прехвърли движението на другото колело, а докато това стане е отнело газта и колата е загаснала.
Автомат да изгасне е малко трудно..особено ан изключен тракшън ,не е нормално
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
На диагностика колега ще си каже болката.
За да гасне двигател като твоя с автоматично кутия ,може да е начален проблем с хидротрансформатора!
- batzman
- Потребител
-
meha написа:За да гасне двигател като твоя с автоматично кутия ,може да е начален проблем с хидротрансформатора!
Едва ли е от хидротрансформатора, защото го прави само и единствено при изключено АСЦ и след по-продължително буксуване.
ASC-то бие спирачки на задните колела, като усети, че буксуват.
Един път успях да си плъзна съединителя заради него на едно нагорнище с чакъл.
В тая връзка, да ползвам темата. Моето АСЦ не мога да го изключа от копчето.
Иначе си бачка.
Как да го диагностицирам? Закачана е на диагностика, грешка не излиза.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Един път успях да си плъзна съединителя заради него на едно нагорнище с чакъл.
В тая връзка, да ползвам темата. Моето АСЦ не мога да го изключа от копчето.
Иначе си бачка.
Как да го диагностицирам? Закачана е на диагностика, грешка не излиза.
Sent from my D6603 using Tapatalk

- batzman
- Потребител
-
... и аз закачах вчера диагностика, но няма никъде грешки по модулите. Сега се сещам дали да не пробвам на бензин дали ще гасне, че май съм експериментирал само на газ. Възможно е да падат оборотите на газ малко повече и затова да гасне.
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
И моята кола е същата като твоята и прави абсолютно същия номер не знам защо

Колега при мен го прави този проблем, когато колата е на газ и с включено ASC. На бензин обаче този проблем го няма, което ме кара да си мисля, че е по-скоро свързано с газовата.
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
При мен също се случи това тази зима. И на газ и на бензин аха да загасне. Пред нас даже се "окопах" заради това ASC. Изключих го и като карал доста време Е30-ка, то директно си излязох без никакви проблеми. С включено не можех да помръдна. Изводът при мен е, че пречи повече, отколкото помага.
10 мнения
• Страница 1 от 1