Износен пистов ремък от гладката страна
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 530i
- Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Износен пистов ремък от гладката страна
BMW 530i M54B30 - Случайно забелязах това "претриване" на участък от 15-тина см. Не ми е ясна причината, за да я отстраня, евентуално.
Единствената видима маркировка - също поизтрита.
Единствената видима маркировка - също поизтрита.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна rocky66 на 14 Яну 2016, 14:24, променена общо 1 път
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Износен пистов ремък от гладката страна
Някоя ролка, кофти ремък ... 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Износена ролка/и!
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Не мога да се съглася, че ролката е причина за такова равномерно износване, направо "фабрично" и то само на определен участък.
При смяната на ремъка имах някои затруднения. Не можах да развия "виското", но без проблеми свалих ремъка и сложих новия, промушквайки ги между перката и радиатора.
Аз съм с пружинен обтегач и само една "паразитна" ролка. Тя, най-естествено, е за смяна, поради повишения шум - заминаващ си лагер, но друго повече ме обезпокои
... Обтегачът се връща сам от пружината до едно положение, след което има още доста ход. Това нормално ли е, или освен ролката, ще ми трябва и обтегача (в комплект) да сменя 

При смяната на ремъка имах някои затруднения. Не можах да развия "виското", но без проблеми свалих ремъка и сложих новия, промушквайки ги между перката и радиатора.
Аз съм с пружинен обтегач и само една "паразитна" ролка. Тя, най-естествено, е за смяна, поради повишения шум - заминаващ си лагер, но друго повече ме обезпокои

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Ролката има също и външно износване. Остава еднот ръбче дето причинява странното износване.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
rocky66 написа:Не мога да се съглася, че ролката е причина за такова равномерно износване, направо "фабрично" и то само на определен участък.![]()
Аз съм с пружинен обтегач и само една "паразитна" ролка. Тя, най-естествено, е за смяна, поради повишения шум - заминаващ си лагер, но друго повече ме обезпокои... Обтегачът се връща сам от пружината до едно положение, след което има още доста ход. Това нормално ли е, или освен ролката, ще ми трябва и обтегача (в комплект) да сменя
Искаш да кажеш, че обтегача не обтяга добре ремъка ли щом има още ход не разбрах? Ремъка трябва да е 6PK X 1538, а виското най-добре с един законтрящ инструмент да се развие, предполагам знаеш че е с обратна резба.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Законтрящият инструмент в повечето случаи може да е просто един гаечен ключ.
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Обтяга си нормално. Преди няколко месеца сменях помпата от хидравликата и откачах ремъка ... след това си обтегна нормално.georgi_1986 написа:Искаш да кажеш, че обтегача не обтяга добре ремъка ли щом има още ход не разбрах? Ремъка трябва да е 6PK X 1538, а виското най-добре с един законтрящ инструмент да се развие, предполагам знаеш че е с обратна резба.
В момента ремъкът не е закачен. Свалих и ролката на обтегача за смяна. Просто обтегачът се връща до едно положение сам, под действието на пружината, а след това може да се завърти още, даже с ръка, но вече си остава на мястото, до което е завъртян - има "празен ход". Питам се това нормално ли е или е за смяна и той. Много трудно място за манипулации - няма как инструмент да вкараш. Трудно развих ролката и не искам повече да се мъча, ако е възможно, разбира се.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
Ако твоя обтегач е като този на снимката и моя е такъв и преди време го свалях защото пречеше за един ремонт и до колкото имам спомен нямаше празен ход за който ти говориш, не съм на 100% сигурен но тези дни ще проверя. Иначе ако свалиш виското има супер достъп до обтегача
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Да, такъв е. Въпреки, че в парт-каталога го дават хидравличен, той е точно от показания вид: Serpentine Belt Tensioner (Mechanical) 11281427252, от закрит вид - пружината не се вижда. То затова и си викам, да не би да е скъсана/счупена и да ми прави тези мизерии ...georgi_1986 написа:Ако твоя обтегач е като този на снимката ...
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
rocky66 написа:Да, такъв е. Въпреки, че в парт-каталога го дават хидравличен, той е точно от показания вид: Serpentine Belt Tensioner (Mechanical) 11281427252, от закрит вид - пружината не се вижда. То затова и си викам, да не би да е скъсана/счупена и да ми прави тези мизерии ...georgi_1986 написа:Ако твоя обтегач е като този на снимката ...
Колега, сега погледнах моя обтегач номера му е 11281748832 и е съвместим с този номер който ти си дал и още няколко други номера. Иначе махнах ремъка и обтегача опъна до край и след това се опитах с ръка както казваш да видя има ли някакъв празен ход още напред но нямаше.
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Когато развивах торса на ролката, рамото на обтегача се заавъртя още малко и още малко, и още малко - където го наглася с ръка, там остава. Нямах повече време да го сваля и ревизирам, но все повече си мисля, че пружината е счупена. Тия дни ще продължа с ремонта. Проверих и няма пролеми да сменя която и да е от частите, но първо да разбера къде е повредата.
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001

О, ужас! Не ми се мисли какво би могло да се случи - "мармалад".
Карал съм повече от 600 км след като, при палене, чух, че нещо изчатка, но тогава не разбрах какво, въпреки моменталния оглед под капака. Странно, че няма и следа от блокаж на ролката, върти се с много голяма инерция и повишен шум, разбира се. Обтегачът и ремъкът са сменени с нови, а аз все така продължавам да се чудя, какво е натегнало ремъка (до счупване на ограничителя), че обтягащата ролка да остави такава следа по него

13 мнения
• Страница 1 от 1