Лампата за маслото свети в червено

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Лампата за маслото свети в червено

Мнение от krlw123 » 17 Яну 2016, 13:12

Здравейте, вчера както карах по магистралата изведнъж ми светна лампата за маслото в червено и отдолу оранжевата лампичка за нагревателите. Колата придърпа и оборотите започнаха да падат. Отбих веднага и се прибрах с пътна помощ. Взех колата от сервиз преди 2 дни, маслото е сменено. На какво може да се дължи? Моделът е 320д 150 коня 2003 г

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 2002

Re: Лампата за маслото свети в червено

Мнение от Taricate » 17 Яну 2016, 14:03

krlw123 написа:Здравейте, вчера както карах по магистралата изведнъж ми светна лампата за маслото в червено и отдолу оранжевата лампичка за нагревателите. Колата придърпа и оборотите започнаха да падат. Отбих веднага и се прибрах с пътна помощ. Взех колата от сервиз преди 2 дни, маслото е сменено. На какво може да се дължи? Моделът е 320д 150 коня 2003 г

Веднага обратно в сервиза...да си оправят белята. Едва ли някой оттук може по-добре да знае какво се е случило.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 17 Яну 2016, 14:42

здравей колега провери ли на щеката има ли масло
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от krlw123 » 17 Яну 2016, 14:57

Проверих маслото е на макс, антифриза е окей. Казаха ми че може да е датчик на коляновия вал, но вече в сервиза ще стане ясно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 17 Яну 2016, 16:01

Наскоро един познат изпати много от менте маслен филтър. Филтъра не пропускал както трябва масло и сега ремонтира двигател.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 18 Яну 2016, 21:29

Виж темите за датчик на колянов вал. Обикновено светва веднага след проблема. Стои под входящия колектор ако не се лъжа и ако проблема е станал в сервиза вероятно трябва в границите на 10 минути от взимане на колата да си го видял. Просто това е част от проблема на е 46 и се пазарува оригинален на Сименс. Тези датчици си имат живот моточасове и после полимерите не държат на топлина, магнитът прегрява и всичко свършва с датчика. Затова се търси оригинален.
Другото е още по- лошо и означава да е отишла гарнитура на глава или двигателят да е тръгнал прегрява, което никак не ми се вярва.

Назад към E46