Двузонов климатроник духа слабо от дясно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Двузонов климатроник духа слабо от дясно
В повечето теми,които разгледах срещнах оплаквания само от единия ми проблем-духането на студено от едната половина.Този проблем вече ми е ясен,защото преди с почукване на клапаните се оправяше,а сега все по-рядко се оправя.Проблема,който ме притеснява е,че потока на въздух от тази дясна половина е много слаб.Преди време забелязах,че от дясно духа много по-слабо,но сега вече е прекалено.Има ли вариант някоя клапа да е заседнала?
- stanimirxxx
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e36 318i
Re: Двузонов климатроник духа слабо от дясно
milkov_jv написа:В повечето теми,които разгледах срещнах оплаквания само от единия ми проблем-духането на студено от едната половина.Този проблем вече ми е ясен,защото преди с почукване на клапаните се оправяше,а сега все по-рядко се оправя.Проблема,който ме притеснява е,че потока на въздух от тази дясна половина е много слаб.Преди време забелязах,че от дясно духа много по-слабо,но сега вече е прекалено.Има ли вариант някоя клапа да е заседнала?
Здравей! При мен имаше подобен проблем само, че при пускане на климатика лятото. Моторът е М43. От към мен си духаше студено, а от дясно, в краката-яко топло. Беше блокирал единия клапан ( моят е двоен) от счупено парче пластмаса, от фланеца, който е отзад на главата. Чак там се беше завряло това парче. Разглобяване, почистване, сглобяване, обезвъздушаване и всичко се оправи. Може да имаш подобен проблем, ако не си го сменял този фланец скоро, а може и от друго да блокира но си трябва разглабяне или проба с друг клапан. Поздрави
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Тройника отзад на главата преди 2 години и половина ме остави на пътя и го смених.100% имам проблем в единия клапан,но къде се крие проблема със слабото духане на вентилатора от дясно,независимо дали е на парно или климатик.Да конкретизирам: десен въздуховод на стъклото,двата въздуховода над жабката и въздуховода в краката на пасажера.Все едно,че има дупка няъкде и изпуска.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
milkov_jv написа:Тройника отзад на главата преди 2 години и половина ме остави на пътя и го смених.100% имам проблем в единия клапан,но къде се крие проблема със слабото духане на вентилатора от дясно,независимо дали е на парно или климатик.Да конкретизирам: десен въздуховод на стъклото,двата въздуховода над жабката и въздуховода в краката на пасажера.Все едно,че има дупка няъкде и изпуска.
Мисля, че на всички е36-ци е така, понеже и при мен е така. Като затворя или претворя от моята страна и тази на централната конзола и почва да духа хубаво и от другата страна. Иначе набичвам вентилатора на макс и при пасажера е едва едва.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Интересното е,че прогресира.Преди духаше повече.Лошото е,че само на чените въздуховоди можеш да го регулираш.На стъклото и в краката-няма как.
- stanimirxxx
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e36 318i
milkov_jv написа:Интересното е,че прогресира.Преди духаше повече.Лошото е,че само на чените въздуховоди можеш да го регулираш.На стъклото и в краката-няма как.
Свали жабката и ги огледай въздуховодите, да няма някой разкачен при смяна на филтър купе. Може и да ги разкачиш и да го пробваш вентилатора без тях. Вентилаторът трябва да ти е двоен, но не съм сигурен дали всяка перка не отговаря за определена страна или греша. Но ако е така може и в това да е проблема. Виждал съм превъртаща перка в оста и от там слаб поток на въздух.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Проблема с духането на топло и студено ти е ясен , от клапаните е ....
Проблема със слабата въздушна струя от към пасажера изобщо не е нормален (не се заблуждавайте ..... че и такова мнение прочетох,което е категорично грешно).
Не е лоша идеята да свалиш жабката и просто да видиш при промяна от управлението(горе , в средата и долу) на посоката на въздушната струя, дали клапите се движат (можеш да видиш като махнеш въздуховода за краката на пасажера ). След това пробвай да натиснеш бутона на урпавлението , който отваря и затвяря външната въздушна струя и се ослушай дали я чуваш , че отваря и затваря (звука е характерен и се чува ясно).
Това с превъртялата перка от дясно също не е изключено , но това го остави за проверка последно , щото можеш да го разбереш като отвориш от към двигателния отсег и стигнеш до вентилатора .....
Проблема със слабата въздушна струя от към пасажера изобщо не е нормален (не се заблуждавайте ..... че и такова мнение прочетох,което е категорично грешно).
Не е лоша идеята да свалиш жабката и просто да видиш при промяна от управлението(горе , в средата и долу) на посоката на въздушната струя, дали клапите се движат (можеш да видиш като махнеш въздуховода за краката на пасажера ). След това пробвай да натиснеш бутона на урпавлението , който отваря и затвяря външната въздушна струя и се ослушай дали я чуваш , че отваря и затваря (звука е характерен и се чува ясно).
Това с превъртялата перка от дясно също не е изключено , но това го остави за проверка последно , щото можеш да го разбереш като отвориш от към двигателния отсег и стигнеш до вентилатора .....
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Клапата за рециркулация работи със сигурност,защото се чува доста ясно,а и започва да духа по-топло след като сработи.Тя ли се намира на въпросното място,където излиза въздуховода за краката на пасажера?На скоро смених филтъра на купето и като че ли от тогава нещата се влошиха.Купих евтин филтър и за разлика от предишните пъти малко трудно се затвори капачката на кутията му и имам съмнение,че от там пропуска,но едва ли там се крие ключа.Има и нещо друго,което забравих да спомена: когато стане мн топло в купето започва да се чува някъкво страшно скърцане,което се влияе от оборотите на мотора.Дали са втулки или превъртяла перка - не знам,но се чува все едно,че в управлението се случва нещо.
8 мнения
• Страница 1 от 1