вода в багажника е39 седан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: вода в багажника е39 седан

Мнение от ares2 » 14 Яну 2016, 11:57

стоповете са най честия проблем. ако са сменяни или сваляни може да е от тях.
има и още места обаче.
ако са правени манипулации по ламарината прегледай всички вътрешни ъгли и фуги които са намазани от завода с нещо като пълнител за фуги на полиуретанов аоснова.. стой като гума и е боядисано..
ако то е нарушено някъде под него са точкови заварки и между тях си влиза вода спокойно..
не тече ако не е имало намеса след това, но ако е лепено или работено може да се получи
при мен така ми протече тавана на едно Е39 преди години

когато монтирах навигацията направих един дренаж на този отсег. там си има един отвор с тапа с ф6-7
махнах тапата и направих тръбичка от отдушник на фар закривен надолу
пада се точно над екранировката над задното гърне и няма директен контакт с вода която може да пръска отдолу..
ако обаче нещо протече няма да ми наводни модулите (97% причина за повреди при МК и радио на седан)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 15 Яну 2016, 1:21

ares2 написа:стоповете са най честия проблем. ако са сменяни или сваляни може да е от тях.
има и още места обаче.
ако са правени манипулации по ламарината прегледай всички вътрешни ъгли и фуги които са намазани от завода с нещо като пълнител за фуги на полиуретанов аоснова.. стой като гума и е боядисано..
ако то е нарушено някъде под него са точкови заварки и между тях си влиза вода спокойно..
не тече ако не е имало намеса след това, но ако е лепено или работено може да се получи
при мен така ми протече тавана на едно Е39 преди години

когато монтирах навигацията направих един дренаж на този отсег. там си има един отвор с тапа с ф6-7
махнах тапата и направих тръбичка от отдушник на фар закривен надолу
пада се точно над екранировката над задното гърне и няма директен контакт с вода която може да пръска отдолу..
ако обаче нещо протече няма да ми наводни модулите (97% причина за повреди при МК и радио на седан)

Стоповете не са ,там аз съм ги сменял и с тях отделно се занимавах да не течат.За тези спойки и аз ги оглеждам да не протече от тях ,че ми са виждат съмнителни,но за въпросния теч който питам си е 100% от там съм го проследил,просто ми е интересно как се настройва капака ,така че да не протича между гуменото уплтнение и самия капак. Иначе за зоната около гърнето има и един отдушник в отсега под чейнджъра с една пластмасова решетка е отвътре с дунапрен ,от там от външната страна зад бронята влиза въздух от там в ролята на отдушник за багажника.Ако някой му е сваляна задната броня или задния ляв подкалник не му е наместен плътно до бронята има вероятно от там при движение в дъжд да влиза вода.

Потребител
Аватар
Кара: e46 Ci
Мечтае да кара: s50b32 с охлюФ

Мнение от GetOverIt » 14 Мар 2016, 10:33

Здравейте, колеги, ще се възползвам и аз да споделя моя проблем. Скоро намерих плашещо количество вода в резервната гума и в акумулатора. Колата е е46 купе. Побеляха ми косите, багажника ми стоеше пръснат няколко дни. Накрая видях откъде със сигурност е влизала вода, но не бях сигурен дали е само от там. Оправих го и след 15-тина часа як дъжд - пак имам събрана малко вода.... Водата НЕ влиза при движение ( подкалниците са напълно здрави, а и водата, която влиза е бистра ), всичките ми уплътнения са наред, включително и стоповете. На 95% съм сигурен откъде влиза водата, но не мога да си го обясня и най-големия ми проблем е, че не знам къде са тия отводнителни канали, за да ги почистя. Качам някаква снимка от гугъл, за да придобиете представа за мястото на теча.

Изображение

Мястото, откъдето влиза е на нивото на багажника, под пластмасата, която сочи стрелката, която съм направил. Конкретната пластмаса я бях махнал, но нищо съмнително там. Освен да са запушени тия дренажи, не ми го побира от бронята там как ще влезе. Проблема е,че не знам къде се намират тия канали и откъде минават. Помагайте...
Изображение

Предишна

Назад към E39