e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: e90 - Разход на гориво
325d извънградско, по маршрут София Пампорово и обратно, като има 20 км. градско в София и около 40км в курорта по баирите(до пистатата на студен мотор, разходка до хайдушки поляни и тн.).
Средно 6.1 за 530км.
На отиване скоростта беше по висока (140-160) по магистралата и около съответно разхода беше повече около 6.6, но на връщане валеше сняг и по магистралата беше рисково с над 110-120, което свали доста разхода за общия преход.

Средно 6.1 за 530км.
На отиване скоростта беше по висока (140-160) по магистралата и около съответно разхода беше повече около 6.6, но на връщане валеше сняг и по магистралата беше рисково с над 110-120, което свали доста разхода за общия преход.

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Привет колеги. От съвсем скоро съм с е91-ца 318d 122коня (до колкото знам разходът, който дава трябва да е съвсем близък до 320d).
Първоначалните ми впечатления са от последните 3-4 дни когато карах при температури около -15 до -5
Трявна - Плевен 5.5 (което за комби + 2-ма души и доста багаж ми се струва нормално имайки в предвид релефа на пътя)
Плевен - София 5.6 (пак е приемливо за зимата... май)
В интерес на истината очаквах извън града да прави около 5 за този малък мотор. Може крака ми да е още тежък, защото карах 36-ца бенз до скоро.
А сега за градското последните 2 дни. То ме вкара във филм - 11-11.5 нормален градски разход ли е зимата? (е вярно, че хванах час пик сутрин и вечер, но пак ми се струва множко)
П.С.
Тези дни ще сменям масла и филтри, има ли шанс след смяната малко да падне разхода? На старата си бях хванал ритъм на 10-12 хил да сменям и не забелязвах разлика, но тази още е непозната територия докато не сервизирам всичко.
Първоначалните ми впечатления са от последните 3-4 дни когато карах при температури около -15 до -5
Трявна - Плевен 5.5 (което за комби + 2-ма души и доста багаж ми се струва нормално имайки в предвид релефа на пътя)
В интерес на истината очаквах извън града да прави около 5 за този малък мотор. Може крака ми да е още тежък, защото карах 36-ца бенз до скоро.
А сега за градското последните 2 дни. То ме вкара във филм - 11-11.5 нормален градски разход ли е зимата? (е вярно, че хванах час пик сутрин и вечер, но пак ми се струва множко)
П.С.
Тези дни ще сменям масла и филтри, има ли шанс след смяната малко да падне разхода? На старата си бях хванал ритъм на 10-12 хил да сменям и не забелязвах разлика, но тази още е непозната територия докато не сервизирам всичко.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
drago9205 написа:Привет колеги. От съвсем скоро съм с е91-ца 318d 122коня (до колкото знам разходът, който дава трябва да е съвсем близък до 320d).
П.С.
Да ти кажа този мотор 318д е малко тромав и при ускоряване се иска повече газ от колкото да кажем при 320д и от там градско идва и по голям разход, според мен 11л/100 зимата във задръствания е нормално.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
awful написа:Да ти кажа този мотор 318д е малко тромав и при ускоряване се иска повече газ от колкото да кажем при 320д и от там градско идва и по голям разход, според мен 11л/100 зимата във задръствания е нормално.
Дано се окаже, че е нормално за прословутите софийски задръствания, че вече взех да се вкарвам във филми за DPF. Ще я закача за една хубава диагностика тия дни да я видя какво ще каже. Току виж пък и като сменя масло и филтри паднал с малко тоз разход. Просто едно приятелче с е90 face 318 ме филмира за 8 градско, та се чудя нещо у моята ли не е в ред или той не го отчита правилно. На мен 8 ми се струва направо утопично за София, но и над 10 за тоз малък мотор ми се вижда множко макар и в студа.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Аз да се похваля с най-високия разход замерван до сега на тази кола 11.4 днеска като това е САМО и здраъствания и къси маршрути, но наистина къси 1-2 км макс градско и онази вечер имам към 30-40 мин въртене на един паркинг и учех жена ми да дрифти в снега
тогава беше се вдигнал до 12.5 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
e90 - Разход на гориво
drago9205 написа:
А сега за градското последните 2 дни. То ме вкара във филм - 11-11.5 нормален градски разход ли е зимата? (е вярно, че хванах час пик сутрин и вечер, но пак ми се струва множко).
Напълно нормално за София и задръстванията тук. Все пак си виж и термостатите как са ти- загряла трябва да държи поне 88 градуса. След като всички "софиянци" ги нямаше по празниците, първо стигах до работа за 30 мин (около 15 км посока) и второ без грам задръстване разхода ми падна драстично - от 10.1 на 8.4. Това за 320д 163к.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Благодаря колеги. Малко се поуспокоих. Явно понеделник след празниците + страхотните "почистени" булварди наистина допринасят за + литър-два на разхода.
В по-нормален трафик и изчистени улици си пада до към 10.5, което за зимна януарска София, мисля, е нормално.
Все пак ще и ударя една диагностика. До колкото знам мога да видя състоянието на ДПФ-а и подгряващите свещи. Термостатите и те би трябвало да могат да се проверят. Мисля че това са горе долу факторите тип (консуматив) свързани с техническото състояние на колата, които може да оказват влияние на разходи и.т.н.
/Off
Голям трафик се генерира в столицата, кога ли ще дочакаме малко оптимизация на критичните кръстовища (като Гешов и Българията), трябва вече по каталог колите да имат Extra-urban, Urban, Sofia-urban.
В по-нормален трафик и изчистени улици си пада до към 10.5, което за зимна януарска София, мисля, е нормално.
Все пак ще и ударя една диагностика. До колкото знам мога да видя състоянието на ДПФ-а и подгряващите свещи. Термостатите и те би трябвало да могат да се проверят. Мисля че това са горе долу факторите тип (консуматив) свързани с техническото състояние на колата, които може да оказват влияние на разходи и.т.н.
/Off
Голям трафик се генерира в столицата, кога ли ще дочакаме малко оптимизация на критичните кръстовища (като Гешов и Българията), трябва вече по каталог колите да имат Extra-urban, Urban, Sofia-urban.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Taruno написа:Аз да се похваля с най-високия разход замерван до сега на тази кола 11.4 днеска като това е САМО и здраъствания и къси маршрути, но наистина къси 1-2 км макс градско и онази вечер имам към 30-40 мин въртене на един паркинг и учех жена ми да дрифти в снегатогава беше се вдигнал до 12.5
Сега го засявкох по колонка и по борд 11.3 днес като зареждах, а по колонка 10.4 ! явно дрифта малко е насрал бордовия разход - обикновено ралния ми е с 0.2-0.3 нагоре сега е обратното или пък може да е защото е чисто градско, а калибрацията ми е по-точна за среден / извънградски
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Миналия месец минах малко над 5000км. като 90% от тях бяха извънградско. Разхода след всеки резервоар варираше от 5,4 до 6,1л. на 100км. в зависимост от терените. Всичките зареждания ги направих на една и съща бензиностанция в София. Показанията на колонката и на борда се разминаваха с 0,2~0,3.
BMW E91 320D 163 с липсващ DPF.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Tsapo написа:Миналия месец минах малко над 5000км. като 90% от тях бяха извънградско. Разхода след всеки резервоар варираше от 5,4 до 6,1л. на 100км. в зависимост от терените. Всичките зареждания ги направих на една и съща бензиностанция в София. Показанията на колонката и на борда се разминаваха с 0,2~0,3.
И аз съм забелязал много подобни разходи за извънградско.
- IvajloHristov
- Потребител
-
- Кара: е36/318ис,Е90/320Д
- Мечтае да кара: I8
След над 4000км изминати със е90 320д,мога да кажа убедено че колата гори 4.5-5/100 ненатоварена със спокойно темпо,до към 5.5-5.8/100 с 4-5 човека в нея и пълен багажник.На магистралата Пловдив-София със 140 гори около 5-6/100 зависи колко хора сме.Градско 8-12 зависи къде е и по кое време.
Смъртта е по-лека от перце, а дългът по-тежък от планина
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
325i ръчна скоростна кутия 218 коня - лятото ми показваше 13,3 само градско в задръстванията сега от как занулих зимата и въртя по снеговете навсякъде в началото седеше на 15,2 сега съм я смъкнал на 14,0 пак само градско само в задръстванията.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Екстра е този разход за задръствания. С каква средна скорост го правиш?
Never mistake motion for action...
335i автоматик, 17" джанти, ОМВ100
София - Велинград - София (275км) - 10,3л/100км
Реален разход при разнообразно извънградско (магистрала, бърз междуградски, бавен планински път, изкачвания/спускания)
Реален разход при разнообразно извънградско (магистрала, бърз междуградски, бавен планински път, изкачвания/спускания)
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
nero_ написа:335i автоматик, 17" джанти, ОМВ100
Аз по този маршрут съм малко над 9 с шел95 . Но съм ръчка и е през лятото (с 18")
Отделно имаш ли някакъв мунинг ?
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk