RAT Style визия на Е46 - въпроси?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
RAT Style визия на Е46 - въпроси?
Здравейте, мили колеги!
Решил съм да американизирам малко колата си за напролет. Става въпрос за Е46 седан преди фейса. Имам 17" BBS RS реплики в перфектно състояние и оранжеви мигачи и някакси ми идва естествено да направя рат стайл визия на някои детайли. Спрял съм се на две конфигурации:
1. Традиционен от старата школа - оголвам до метал предния капак, предните калници и половината от предните врати. /за тавана се чудя още дали да го ожуля и него до средата/ и
2. Нестандартен - да направя множество "петна" по цялата кола.
За сега клоня към традиционния стил, защото е доказано як, но очаквам и вашето мнение
Как мисля да направя рат стайл визията? Мисля да е на 4 стъпки.
1. Да сваля боята до метал с флекс или шлайф.
2. Да напръскам после оголеното с разтвор солена вода /без киселини/ - да, ще стане по-бавно, но мисля, че така ще контролирам процеса по-добре.
3. След няколко дена процеса на ръжда ще започне, ще го следя докато ми хареса.
4. Като фаза 3 е оптимална по моите критерии ще лакирам с мат лак.
Имам следните въпроси:
1. На прав път ли съм?
2. С лакирането процеса на корозия ще спре ли напълно, защото не искам да се "разтича" ръждата навътре към купето?
3. Какъв лак да използвам като марка според вас?
Много ще се радвам колеги с опит с обработването на метали да се включат!
И моля, не ме разубеждавайте, че ще е грозно... Аз вече съм решил, че така ще я правя. На мен ми харесва по този начин.
Надявам се на полезни и конкретни мнения по моите въпроси...
Поздрави!

Решил съм да американизирам малко колата си за напролет. Става въпрос за Е46 седан преди фейса. Имам 17" BBS RS реплики в перфектно състояние и оранжеви мигачи и някакси ми идва естествено да направя рат стайл визия на някои детайли. Спрял съм се на две конфигурации:
1. Традиционен от старата школа - оголвам до метал предния капак, предните калници и половината от предните врати. /за тавана се чудя още дали да го ожуля и него до средата/ и
2. Нестандартен - да направя множество "петна" по цялата кола.
За сега клоня към традиционния стил, защото е доказано як, но очаквам и вашето мнение

Как мисля да направя рат стайл визията? Мисля да е на 4 стъпки.
1. Да сваля боята до метал с флекс или шлайф.
2. Да напръскам после оголеното с разтвор солена вода /без киселини/ - да, ще стане по-бавно, но мисля, че така ще контролирам процеса по-добре.
3. След няколко дена процеса на ръжда ще започне, ще го следя докато ми хареса.
4. Като фаза 3 е оптимална по моите критерии ще лакирам с мат лак.
Имам следните въпроси:
1. На прав път ли съм?
2. С лакирането процеса на корозия ще спре ли напълно, защото не искам да се "разтича" ръждата навътре към купето?
3. Какъв лак да използвам като марка според вас?
Много ще се радвам колеги с опит с обработването на метали да се включат!

И моля, не ме разубеждавайте, че ще е грозно... Аз вече съм решил, че така ще я правя. На мен ми харесва по този начин.
Надявам се на полезни и конкретни мнения по моите въпроси...
Поздрави!

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- kirooo
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: м5
Re: RAT Style визия на Е46 - въпроси?
Здравей,колега.На прав път си,относно това как да направиш колата РАТ.Моята е само с ръждив преден капак и капачка на резервоара,лакирани с мат лак и няма никакви проблеми.Посети и сайта HOODRIDE.BG разгледай колите там,пусни си тема,и колегите ще ти дадат много полезни съвети.Ето и снимки как изглежда моята кола.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
Много яко!!!!
)))
Аз обаче търся един ефект на разкъсаност... Не знам как да го обясня... Както са пламъците на американските класики. Не искам целия капак да оголвам а само някаква част от него... Примерно 2/3... и разкъсването като тръгне от калниците и да изчезва към 1/3 от предните врати. Не знам дали го обясних както трябва, но в нета няма такива снимки. При това положение може би ще ми трябва лак, който да не е мат лак, защото тази част от детайлите която ще остане с боя ще матира и ще стане грозно. Но пък ръждата няма да е реална като е лъскава... Ще го помисля още малко и ще я почвам. Ще пусна снимки в тази тема стъпка по стъпка

Аз обаче търся един ефект на разкъсаност... Не знам как да го обясня... Както са пламъците на американските класики. Не искам целия капак да оголвам а само някаква част от него... Примерно 2/3... и разкъсването като тръгне от калниците и да изчезва към 1/3 от предните врати. Не знам дали го обясних както трябва, но в нета няма такива снимки. При това положение може би ще ми трябва лак, който да не е мат лак, защото тази част от детайлите която ще остане с боя ще матира и ще стане грозно. Но пък ръждата няма да е реална като е лъскава... Ще го помисля още малко и ще я почвам. Ще пусна снимки в тази тема стъпка по стъпка

- kirooo
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: м5
Малко снимки на коли от HOODRIDE.BG дано не ми се сърдят,че ги качвам тук.Ето линк http://www.hoodride-bg.com/news.php много са готини момчетата,и съвет ще ти дадат и ще помогнат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
Да. Благодаря ти много! Разбрах вече как става. В сайта е обяснено всичко подробно как се прави. Мисля в тази тема да направя DIY материал, в който да се вижда как се прави стъпка по-стъпка. Дано се получи!
В крайна сметка ще направим някаква смесица между двата стила - традиционния и нетрадиционния! Обещавам ви да стане интересно!
Поздрави!

В крайна сметка ще направим някаква смесица между двата стила - традиционния и нетрадиционния! Обещавам ви да стане интересно!
Поздрави!

5 мнения
• Страница 1 от 1