С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от B.Stoimenov » 11 Яну 2016, 11:59

Масло: Motul 5w40 / смяна на около 12к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 13 Яну 2016, 4:35

Alexander44 написа:Колеги,

16 0000км и никакво доливане, дори по щеката не личи да е мръднало изобщо. Motul 5w30 specific.

Поздрави

А колата с DPF ли е или е махнат?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535D

Мнение от Alexander44 » 13 Яну 2016, 9:41

CrazyElement написа:

16 0000км и никакво доливане, дори по щеката не личи да е мръднало изобщо. Motul 5w30 specific.

Поздрави

С DPF e но стойностите са му много в нормите и си мисля, че не вкарва нафта, както предполагам смяташ задавайки въпроса. От 3 години близо я карам и до сега на нито една смяна не се е променяло показанието на щеката, нито повече нито по-малко.
Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Яну 2016, 18:51

Alexander44 написа:
CrazyElement написа:

Поздрави

С DPF e но стойностите са му много в нормите и си мисля, че не вкарва нафта, както предполагам смяташ задавайки въпроса. От 3 години близо я карам и до сега на нито една смяна не се е променяло показанието на щеката, нито повече нито по-малко.
Поздрави

Ми след като не се променя може да вкарва , но по-малко , смисъл сменял ли си го ДПФ колега? Или просто го гледате на някаква програма и определяте , че е ОК? Нищо не искам да кажа , но нали знаеш , че качествата на маслото спадат с минатите километри, а и ти не го сменяш на 10 000 да кажеш карам по 500 км извънградско на седмица и по се връзва да не ти го барне, ама 16 000 си е цифра, в повечето форуми за масла хората казват , че качеството на маслото след 12 000 км почва да спада с доста бързи темпове. Но ок не ми се спори :) радвам се , че колата ти не бара изобщо маслото за 16 000 :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535D

Мнение от Alexander44 » 15 Яну 2016, 9:58

CrazyElement написа:
Alexander44 написа:
CrazyElement написа:

Поздрави

Поздрави

Ми след като не се променя може да вкарва , но по-малко , смисъл сменял ли си го ДПФ колега? Или просто го гледате на някаква програма и определяте , че е ОК? Нищо не искам да кажа , но нали знаеш , че качествата на маслото спадат с минатите километри, а и ти не го сменяш на 10 000 да кажеш карам по 500 км извънградско на седмица и по се връзва да не ти го барне, ама 16 000 си е цифра, в повечето форуми за масла хората казват , че качеството на маслото след 12 000 км почва да спада с доста бързи темпове. Но ок не ми се спори :) радвам се , че колата ти не бара изобщо маслото за 16 000 :)

Не, не съм сменял DPF има си допустими стойности, като при мен са в долната им граница. Не знам може и да вкарва малко и същевременно да гори малко, но все си мисля, че няма как вкараното и изгореното количество да са винаги еднакви за да няма никаква промяна в показанието на щеката. Винаги наливам до максимума на щеката и до следващата смяна си е все така.
п.с не казвам, че не е нормално да има някакво изгаряне, просто споделям как е при мен.

Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Яну 2016, 19:42

Alexander44 написа:
CrazyElement написа:
Alexander44 написа:
CrazyElement написа:

Поздрави

Поздрави

Не, не съм сменял DPF има си допустими стойности, като при мен са в долната им граница. Не знам може и да вкарва малко и същевременно да гори малко, но все си мисля, че няма как вкараното и изгореното количество да са винаги еднакви за да няма никаква промяна в показанието на щеката. Винаги наливам до максимума на щеката и до следващата смяна си е все така.
п.с не казвам, че не е нормално да има някакво изгаряне, просто споделям как е при мен.

Поздрави

Разбирам те колега , но и аз си споделям моя опит :) , моя ДПФ като беше заминал наливаше вътре нафта като за световно , беше сигурно 2 см над макс. Просто не виждам как една кола няма да изгори дори 1 грам масло за 16 000 км :) Виж може и да е така , ако ти се занимава и имаш излишни пари отиди дай маслото ти след смяна на някаква лаборатория да му определи състава колко нафта(или да изобщо има в него) , ако няма значи БМВ са създали вечния мотор :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D F11 2015

Мнение от petkoara » 24 Яну 2016, 15:39

Здравейте,искам да попитам дали някой знае за възможна причина да липсва опцията за зануляване на интервала на маслото,през менюто на таблото?Само тя липсва!Благодаря! :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 24 Яну 2016, 15:53

Обикновено подобни липси говорят за калпаво въртене не км-те, виждал съм изчезнали интервали за накладки, микрофилтър, масло и преглед също и такива дето не могат да се занулят, пробвай да заредиш един default профил с NCS и виж дали няма да се оправи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 25 Яну 2016, 10:56

petkoara написа:Здравейте,искам да попитам дали някой знае за възможна причина да липсва опцията за зануляване на интервала на маслото,през менюто на таблото?Само тя липсва!Благодаря! :dunno:

Има и вероятност да ти остават много километри или интервал от време до следващата смяна по компютър. Тогава не позволява зануляване на интервала.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 25 Яну 2016, 22:27

По-вероятно е да му е изключено менюто за интервала на смяна на масло, поради незнайна причина... трябва някой да ти върне менюто със съответната програма, компютър и знания :)

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 25 Яну 2016, 23:23

petkoara написа:Здравейте,искам да попитам дали някой знае за възможна причина да липсва опцията за зануляване на интервала на маслото,през менюто на таблото?Само тя липсва!Благодаря! :dunno:

На i-drive има ли показание ,ако не може да е откачен сензора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D F11 2015

Мнение от petkoara » 26 Яну 2016, 13:43

Няма,а за сензора ми дава фира,но бях попитал дали може да е от него,няколко мнения по на горе?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Яну 2016, 17:53

Добре де ... гледам масово сте с 5W30 ...почвам да се чудя дали не съгреших, като сложих 5w40 ... ?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 28 Яну 2016, 18:30

Не съм инжЕнер от заводите на BMW, но от прочетеното из нет-а и чутото от специалисти аз също почнах да слагам 5W40 след като махнах DPF. По принцип по книга си е 5W30, но за автомобили на над 200000км 5W40 май по-добре, особено зимата.. К'вот такова :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Яну 2016, 18:39

SDLS написа:Не съм инжЕнер от заводите на BMW, но от прочетеното из нет-а и чутото от специалисти аз също почнах да слагам 5W40 след като махнах DPF. По принцип по книга си е 5W30, но за автомобили на над 200000км 5W40 май по-добре, особено зимата.. К'вот такова :mrgreen:

Мойта е на 375000 и я карам с 5в30. Не разбрах защо зимата е по добре с по гъсто масло :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61