Проблем с имобилайзер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Проблем с имобилайзер

Мнение от bо666 » 10 Яну 2016, 10:57

Здравейте,

Проблема ми е че имобилайзера не работи както трябва и застрахователите искат да ми монтират допълнителна китайска аларма заради това, а аз не искам :)
Когато купих колата и отидох да я застраховам ме накараха да направя следното: Влизам в колата --> активирам алармата --> изчаквам 16секунди колкото е времето за да се активира напълно и да започне да мига индикатора под огледалото --> тествам да запаля. Резултата беше че след завъртане на ключа, не запали (стартера не завърта). До тук всичко като по книгите.
На следващата година, когато стихнах до момента с паленето, още като завъртях ключа на позиция 1 алармата се деактивира (чу се сякаш вратите се отключват, но седяха заключени), чу се едно цъкване от EWS-а и стартера си запали без проблем. Затова едвам се съгласиха да ми я застраховат без да слага допълнителна аларма с имобилайзер. Обясниха ми че BMW Е46 и по-старите, нямали вграден имобилайзер , което е разбира се е абсолютна глупост.

Това което забелязах аз е че диода под огледалото вече не се активира след 16тте секунди, както трябва да е, а още в момента в който активирам алармата той започва да мига. Другото, което съм правил аз, е да сваля километража за да сложа рингове. Това прочетох че също може да е объркало нещата с имобилайзера.

Повечето колеги имат проблем с това че колата не пали заради имобилайзера, а аз имам обратния :) Искам да си оправя този проблем, но нямам идея от какво е. Много хора се опитват да ме убедят, че чипа на ключа е точно за това да се разпознава и да деактивра имобилайзера , но аз отлично знам как беше когато я купих и тогава работеше както трябва. Още повече, когато алармата е активирана и оригиналния ключ да позлваш наистина няма да логика да пали, без преди това да си деактивирал алармата.

Направих и друг тест. Имам още един ключ на който е паднала батерията отдавна и съответно с него не би трябвало да запали, дори и да има нещо общо с трансмитера в ключа. Да, но си пали без проблем и с него, Един вид, имобилайзера изобщо все едно го няма.

Ако някой разбира от тези неща моля за помощ, защото нито в нашия форум, нито из нета има много инфо за това. Знам че алармата няма нищо общо с имобилайзера на колата, но все пак предполагам че връзката с мигащия веднага след активиране диод показва че нещо не работи правилно.
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с имобилайзер

Мнение от xm_net » 10 Яну 2016, 11:33

bo666 написа:Имам още един ключ на който е паднала батерията отдавна и съответно с него не би трябвало да запали,

Колега, тук си в голяма грешка - батерията на ключа няма абсолютно никакво отношение към това, дали колата ще запали или не!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bо666 » 10 Яну 2016, 11:46

Всъщност за това си прав, колега... Но не това е важното в случая ;) Важното е да бъде както беше преди. Виждал съм го и точно заради това знам как трябва да работи нормално ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 10 Яну 2016, 14:33

Колега,

Нещо си се объркал.
Мога да ти кажа как е при мен.
При заключена кола и пусната аларма.
Ако отворя врата с ключа алармата се включва и започва да свири.
В момента в който дам на контакт с ключа алармата се деактивира и мога да запаля.

Така е при мен с фабрична аларма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bо666 » 10 Яну 2016, 16:58

Така е сега и при мен, колега, но не трябва да е бъде. Пак казвам че когато купих колата, беше различно и със сигурен това. Виждал съм и при други автомобили как работи имобилайзера и надали при BMW е различно защото е BMW ;)

Назад към E46