Паяци - Еййй бясна съм!!
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sieg написа:...Проблемът е генерален - много селяни надойдоха в София. А за това не са виновни самите те, ами тия нещастници къде строят като обезумели или по-точно тези дето им разрешават. ...
Бате глей са кво става ще те разпънат

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
само едно анти-коментарче, от многото примери за 'евалата на полицаите'
приятел с е34. Спрял и седи на 10 метра. 4 поредни коли спрели неправилно, отзад напред неговата е 3-тата. Идва паяк, той седи до колата и паяка дига първата. Пак се задава паяк, той е на 10 метра и очаква дa se вдигне втората поред (някъв мерджан, скъп) но подминава и спира dа взима неговата. Отива и пита защо не дигнат мерджана, гледат го учудено и му казват 'тоя мерджан НЕ можеме да го вдигнеме'
той пита 'защо? паркирал е също толкова неправилно колкото аз' - и тхън мън и 'ами скобите не стават на ТЕЯ ГУМИ неговите'. Един поглед втори поглед - размера 1:1 същия и им казва 'ми значи минете на следващата кола щото съм с АБОЛЮТНО същите гуми като размер та и на мойта не стават значи' и следва отговор 'абе просто не можеме мерджана, дигаме тебе' и докато се доразправя за глобата, изскача отнякъде Гонзо, плесва се в неправилно паркирания мерджан без грам забележка или глоба и отпрашва.
welcome to BuGLaria
п.с. синя зона по принцип се намира, рядко е трудно в много натоварени часове/дни - аз спирам редовно. Място без да плащаш е много късмет вече.
приятел с е34. Спрял и седи на 10 метра. 4 поредни коли спрели неправилно, отзад напред неговата е 3-тата. Идва паяк, той седи до колата и паяка дига първата. Пак се задава паяк, той е на 10 метра и очаква дa se вдигне втората поред (някъв мерджан, скъп) но подминава и спира dа взима неговата. Отива и пита защо не дигнат мерджана, гледат го учудено и му казват 'тоя мерджан НЕ можеме да го вдигнеме'

той пита 'защо? паркирал е също толкова неправилно колкото аз' - и тхън мън и 'ами скобите не стават на ТЕЯ ГУМИ неговите'. Един поглед втори поглед - размера 1:1 същия и им казва 'ми значи минете на следващата кола щото съм с АБОЛЮТНО същите гуми като размер та и на мойта не стават значи' и следва отговор 'абе просто не можеме мерджана, дигаме тебе' и докато се доразправя за глобата, изскача отнякъде Гонзо, плесва се в неправилно паркирания мерджан без грам забележка или глоба и отпрашва.
welcome to BuGLaria
п.с. синя зона по принцип се намира, рядко е трудно в много натоварени часове/дни - аз спирам редовно. Място без да плащаш е много късмет вече.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Lila_Angel написа:WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. .
Бе аз тука да не съм на другарски съд, че да ме оправдавате или да ме съдите![]()
![]()
И ако беше прочел всичко,щеше да разбереш, че изобщо не съм твърдяла, че не съм виновна. Напротив - платих си глобата, взех си акта. Всичко е точно.
Проблемът е в това, че искам да знам за какво и къде отиват парите ми. Проблемът е в това, че паркингите в София са недостатъчни. И че ЕДНОЛИЧНОТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "Паркинги и гаражи" прилага закона за движения по пътищата. Най-вероятно само аз съм с изкривена юридическа мисъл, но по моите разбирания -това си е чиста кражба. Ама дреме ти, върти педалите и да не ти пука.![]()
![]()
Като не искаш никой да те съди не пускай тъпата ти тема тука. Нас какво ни интересува, че паяка ти е вдигнал колата, защото си виновна, а?

А това, че си си платила акта, е нещо абсолютно нормално. Като не ти се бръкне в джоба няма да спреш да паркираш, ама оно рупа ли рупа.
Що се отнася до последното ти изречение да въртя педали и т.н. просто нямам думи.

Най-лесно е да бягаш от спора. А и + това на моите години сигурно вашите са ти давали парички плащали са ти, за да учиш и т.н., а аз със собствени усилия се опитвам да изградя нещо собствено (бизнес) и на 18 години ми минаха толкова неща през главата, които на теб няма да ти минат до 118. Не започвай да ми обясняваш за възможности и такива работи, защото и аз имам възможност да си седя в нас на гъ*а и само да се разкарвам напред назад, но не го правя. Стремя се към нещо и се опитвам да съчетавам учението с финансовото ми развитие, така че можеш да замълчиш и да не ми говориш да въртя педалите

Williams, aйде обясни ми тогава от къв зор ония педали вдигат двете коли при положение, че са им казали, че са на хора които живеят в квартала!? Аз 100 лв с какво съм длъжен да платя, като по право ми се полагат паркоместа?! Колите нито са пречели на движението, нито на пешеходците, само са били в синя зона, която уж за живущи са безплатни. Да не говорим, че сложиха на тротоара колчета и вече хората се чудят къде да си свират колите... катерят ги по всевъзможни бордюри, градинки и т.н. заради тия тъпанари. Е как да не им таковаш мамата... и на тях и на паяка?!
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
madeinbg написа:Williams, aйде обясни ми тогава от къв зор ония педали вдигат двете коли при положение, че са им казали, че са на хора които живеят в квартала!? Аз 100 лв с какво съм длъжен да платя, като по право ми се полагат паркоместа?! Колите нито са пречели на движението, нито на пешеходците, само са били в синя зона, която уж за живущи са безплатни. Да не говорим, че сложиха на тротоара колчета и вече хората се чудят къде да си свират колите... катерят ги по всевъзможни бордюри, градинки и т.н. заради тия тъпанари. Е как да не им таковаш мамата... и на тях и на паяка?!
Твоя случай е коренно различен от този на Lila_Angel. Като са ти вдигнали колата от място за паркиране, което ти се полага, има съд.
Наемаш адвокат/и и започваш да се съдиш с "Паркинги и гаражи". Щом си прав с един по-добър адвокат ще ги осъдиш. Това, че си дал 100лв. е грешка. Все едно да плащаш наем в собствения си апартамент.
Що се отнася до колчетата...Ще ти кажа, че и пешеходците трябва да вървят някъде и по-точно по определните места за това (тротоарите). Като се качат всички "шофьори" на тротоара или някой си изпльоска колата посредата на пешеходната пътека, е извинявай ама не е правилно.
Места за парикиране колкото искаш. Всеки от нас слиза в центъра и мога да ти кажа, че по преките има толкова места колкото няма в кварталите.

Да така еWilliamsF1Team написа:madeinbg написа:Williams, aйде обясни ми тогава от къв зор ония педали вдигат двете коли при положение, че са им казали, че са на хора които живеят в квартала!? Аз 100 лв с какво съм длъжен да платя, като по право ми се полагат паркоместа?! Колите нито са пречели на движението, нито на пешеходците, само са били в синя зона, която уж за живущи са безплатни. Да не говорим, че сложиха на тротоара колчета и вече хората се чудят къде да си свират колите... катерят ги по всевъзможни бордюри, градинки и т.н. заради тия тъпанари. Е как да не им таковаш мамата... и на тях и на паяка?!
Твоя случай е коренно различен от този на Lila_Angel. Като са ти вдигнали колата от място за паркиране, което ти се полага, има съд.
Наемаш адвокат/и и започваш да се съдиш с "Паркинги и гаражи". Щом си прав с един по-добър адвокат ще ги осъдиш. Това, че си дал 100лв. е грешка. Все едно да плащаш наем в собствения си апартамент.
Що се отнася до колчетата...Ще ти кажа, че и пешеходците трябва да вървят някъде и по-точно по определните места за това (тротоарите). Като се качат всички "шофьори" на тротоара или някой си изпльоска колата посредата на пешеходната пътека, е извинявай ама не е правилно.
Места за парикиране колкото искаш. Всеки от нас слиза в центъра и мога да ти кажа, че по преките има толкова места колкото няма в кварталите.

WilliamsF1Team написа:Твоя случай е коренно различен от този на Lila_Angel. Като са ти вдигнали колата от място за паркиране, което ти се полага, има съд.
Добрият тон не е нарушаван.

А тия 100лв съм ги прежалил защото нямам време да се занимавам с дела за глупости... просто не спирам там и това е. А заради тази синя зона хората почнаха да паркират изцяло по тротоарите което преди не беше така и по този начин се създаде големия хаос... Няма оправия... да не говорим, че са некадърни и нанасят щети на колите при вдигането и свалянето им... просто под всякаква критика. Както и да е, исках просто да споделя ЪпсурТ-а нречен паркинги и гаражи.
Последна промяна madeinbg на 02 Дек 2006, 16:37, променена общо 1 път
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
madeinbg написа:WilliamsF1Team написа:Твоя случай е коренно различен от този на Lila_Angel. Като са ти вдигнали колата от място за паркиране, което ти се полага, има съд.
Добрия тон не е нарушаван.![]()
А тия 100лв съм ги прежалил защото нямам време да се занимавам с дела за глупости... просто не спирам там и това е. А заради тази синя зона хората почнаха да паркират изцяло по тротоарите което преди не беше така и по този начин се създаде големия хаос... Няма оправия... да не говорим, че са некадърни и нанасят щети на колите при вдигането и свалянето им... просто под всякаква критика. Както и да е, исках просто да споделя ЪпсурТ-а нречен паркинги и гаражи.
С това за делата не съм много съгласен. Всеки, който по някакъв начин е накърнен от дадена институция има право да търси своите права. В твоя случай съм 90% сигурен, че ти щеше да спечелиш, но...ти си знаеш. Според мен всеки от нас трябва да си търси правата иначе винаги ще сме на това дередже. В ситуацията си пряк потърпевш и е редно да търсиш наказание за ситуацията и вредата, която са ти нанесли (дори и материална). А иначе ти си преценяваш дали ще изгубиш 3 пъти по 100лв ако се впрегнеш да ги съдиш или ще спечелиш нещо. Лично моето мнение обаче е, че трябва да се слагат на мястото им, когато не са в правото си.

Аз не се разправям,утре например ще ходя да си платя един акт с една торба по 1-2ст,отивам и ги изсипвам,даже съм сложил повече за да ми върнат ресто.Проблема е,че 50лв много тежат и май ще викам някой приятел да ми помага.WilliamsF1Team написа:madeinbg написа:WilliamsF1Team написа:Твоя случай е коренно различен от този на Lila_Angel. Като са ти вдигнали колата от място за паркиране, което ти се полага, има съд.
Добрия тон не е нарушаван.![]()
С това за делата не съм много съгласен. Всеки, който по някакъв начин е накърнен от дадена институция има право да търси своите права. В твоя случай съм 90% сигурен, че ти щеше да спечелиш, но...ти си знаеш. Според мен всеки от нас трябва да си търси правата иначе винаги ще сме на това дередже. В ситуацията си пряк потърпевш и е редно да търсиш наказание за ситуацията и вредата, която са ти нанесли (дори и материална). А иначе ти си преценяваш дали ще изгубиш 3 пъти по 100лв ако се впрегнеш да ги съдиш или ще спечелиш нещо. Лично моето мнение обаче е, че трябва да се слагат на мястото им, когато не са в правото си.
по принцип паяците са незаконни.
ако си оставя детето вътре пак ли ще я вдигнат?
ако съм си забравил хапчетата в колата и ми я дигнат?
а и от къде на къде ще пълня гушата на няква фирма за транспорт да ми дигат колата?
да ми лепнат глобата и това е?
а и ако нямам пари в мен кво не мога да си взема колата от паркинга им.
това е незаконно.
ако си оставя детето вътре пак ли ще я вдигнат?
ако съм си забравил хапчетата в колата и ми я дигнат?
а и от къде на къде ще пълня гушата на няква фирма за транспорт да ми дигат колата?
да ми лепнат глобата и това е?
а и ако нямам пари в мен кво не мога да си взема колата от паркинга им.
това е незаконно.