530д понякога неиска да запали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: 530д понякога неиска да запали
paxtara написа:смених нафтовата помпа под седалката и ще видим сега от нея ли е или не
п.с. търся си лайсната за бронята в средата че моята си има нов собственик....
Колега тази помпа се управлява от реле което често се прецаква...хубаво беше да почнеш от него. Аз така имам 2 помпи минавайки по този път. А щом проблема ти е от време на време доста вероятно е то да е причината. Успех

- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
choio написа:paxtara написа:смених нафтовата помпа под седалката и ще видим сега от нея ли е или не
п.с. търся си лайсната за бронята в средата че моята си има нов собственик....
Колега тази помпа се управлява от реле което често се прецаква...хубаво беше да почнеш от него. Аз така имам 2 помпи минавайки по този път. А щом проблема ти е от време на време доста вероятно е то да е причината. Успех
Къде се намира това реле колега?
BMW
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
някой знае ли какво представлява това реле и има ли снимка защото в тази тема където е описано не се отварят снимките viewtopic.php?f=34&t=231529
BMW
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Колеги този проблем го оправих още преди 4 месеца но забравих да пиша оказа се датчик разпределителен вал
След 4 месеца колата на 3-4 пъти ми изгасна в движение почна да пали малко по трудчничко понякога и накрая угасна в движение и край няма палене една седмица вече.Смених пак датчик разпределителен вал ,датчик колянов вал,помпа под седалката махах помпата в резервоара да чистя цедката обаче няма признак да запали направо се видях в чудо.Днес ще сменям датчик на рейла че го дава и него като грешка 3-4 грешки ми дава едната е 1195 , дебитомер и другите ги забравих.
Четох всички теми които може да същестъвуват но на всички или е помпа под седалка или задната помпа а на мен ми идва нафта навсякъде,не съм мерил помпата под предната седалка но и откачих маркуча да видя дали фърля нафта и то фърля бая до отпред си стига и вече не знам какво да правя а колата ми трябва

След 4 месеца колата на 3-4 пъти ми изгасна в движение почна да пали малко по трудчничко понякога и накрая угасна в движение и край няма палене една седмица вече.Смених пак датчик разпределителен вал ,датчик колянов вал,помпа под седалката махах помпата в резервоара да чистя цедката обаче няма признак да запали направо се видях в чудо.Днес ще сменям датчик на рейла че го дава и него като грешка 3-4 грешки ми дава едната е 1195 , дебитомер и другите ги забравих.
Четох всички теми които може да същестъвуват но на всички или е помпа под седалка или задната помпа а на мен ми идва нафта навсякъде,не съм мерил помпата под предната седалка но и откачих маркуча да видя дали фърля нафта и то фърля бая до отпред си стига и вече не знам какво да правя а колата ми трябва

BMW
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Щом ти дава грешка на датчика на рейката за гориво, защо се оплакваш и задаваш въпрос на който никой няма да може да отговори.
Изстрел в тъмното:
Подгревни свещи и реле за тях? Щом вади 3-4 грешки ги отстрани и тогава питай.
Дебитомера ако не работи, колата ще пали, но няма да върви адекватно.
Провери самите конектори, виж да няма окислено по тях или прекъснати връзки до еку.
Само с четене на инпа няма да се реши проблема.
Изстрел в тъмното:
Провери самите конектори, виж да няма окислено по тях или прекъснати връзки до еку.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Zubcho написа:Щом ти дава грешка на датчика на рейката за гориво, защо се оплакваш и задаваш въпрос на който никой няма да може да отговори.
Изстрел в тъмното:
Проблема на повечето се дължи на бушон 30ампера и от него дава всички тези грешки , преди да разбера че е препазител смених всички датчици и помпи и нищо не се оправя

BMW
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2