Акциза акциза...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Акциза акциза...

Мнение от ///MapTo » 02 Дек 2006, 0:41

:mhihi: :mhihi: :mhihi: малко тъп въпрос,но след отговор,моля да се затрие...в момента акцизни коли от 163 или от 150 кончета нагоре са,че имам спор с едно другарче и не мога да му го набия в тъпата тиква...ако някои има линк към по-обеждаващо инфо,ще ми е много от полза... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 02 Дек 2006, 0:44

120kW/163коня.. след това всичко е акцизно.. ;)

Аватар

Мнение от ///MapTo » 02 Дек 2006, 0:46

на мен ми е ясно,но ако може някъв линк с текст където е описано щото с тоя тиквеник не можело се спори..имал позната,която продава коли на горубляне и тя твъряла че са 150 коня и нагоре акциз...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 02 Дек 2006, 0:50

Ето един калкулатор с които може да се убеди че след 120kW/162коня се надчислява мито.Калкулатор

А аз имам въпрос. Някой със сигурност знае ли дали ще падат или ще остават акцизите след 01.2007г. , защото вече това няма да е внос ами вътрешно движение на стоките. Аз това го разбирам така, че няма да има разлика дали колата ще я вземеш от Каспичан или от Берлин?
Според мен това е въпроса от тук нататък :help: :help:
Изображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 02 Дек 2006, 0:52

///MapTo написа:на мен ми е ясно,но ако може някъв линк с текст където е описано щото с тоя тиквеник не можело се спори..имал позната,която продава коли на горубляне и тя твъряла че са 150 коня и нагоре акциз...

У нас с акциз се облагат леки автомобили над 120 киловата мощност. Тези "акцизни" коли са разделени на две групи - над 120 до 150 киловата и над 150 киловата.

Обмитяването е най-малко за Сааби, които са сглобени в ЕС и са над 4 години. При тези Сааби ще имаме следното плащане при вноса у нас:
- по 24,50 лева за всеки киловат при леки коли с двигатели до 120 киловата мощност;
- по 66,50 лева за всеки киловат при леки коли с двигатели в диапазона над 120 до 150 киловата мощност;
- по 96,50 лева за всеки киловат при леки коли с двигатели над 150 киловата мощност.

Марто, ако това може да ти помогне заповядай.. Извадих го от тук :arrow: http://209.85.135.104/search?q=cache:aN ... =clnk&cd=3
Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 02 Дек 2006, 0:57

Златни златни...много ми е гот да храня пробити кофи :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата