Акциза акциза...
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Акциза акциза...

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- ///MapTo
-
-
на мен ми е ясно,но ако може някъв линк с текст където е описано щото с тоя тиквеник не можело се спори..имал позната,която продава коли на горубляне и тя твъряла че са 150 коня и нагоре акциз...
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Ето един калкулатор с които може да се убеди че след 120kW/162коня се надчислява мито.Калкулатор
А аз имам въпрос. Някой със сигурност знае ли дали ще падат или ще остават акцизите след 01.2007г. , защото вече това няма да е внос ами вътрешно движение на стоките. Аз това го разбирам така, че няма да има разлика дали колата ще я вземеш от Каспичан или от Берлин?
Според мен това е въпроса от тук нататък

А аз имам въпрос. Някой със сигурност знае ли дали ще падат или ще остават акцизите след 01.2007г. , защото вече това няма да е внос ами вътрешно движение на стоките. Аз това го разбирам така, че няма да има разлика дали колата ще я вземеш от Каспичан или от Берлин?
Според мен това е въпроса от тук нататък

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
///MapTo написа:на мен ми е ясно,но ако може някъв линк с текст където е описано щото с тоя тиквеник не можело се спори..имал позната,която продава коли на горубляне и тя твъряла че са 150 коня и нагоре акциз...
У нас с акциз се облагат леки автомобили над 120 киловата мощност. Тези "акцизни" коли са разделени на две групи - над 120 до 150 киловата и над 150 киловата.
Обмитяването е най-малко за Сааби, които са сглобени в ЕС и са над 4 години. При тези Сааби ще имаме следното плащане при вноса у нас:
- по 24,50 лева за всеки киловат при леки коли с двигатели до 120 киловата мощност;
- по 66,50 лева за всеки киловат при леки коли с двигатели в диапазона над 120 до 150 киловата мощност;
- по 96,50 лева за всеки киловат при леки коли с двигатели над 150 киловата мощност.
Марто, ако това може да ти помогне заповядай.. Извадих го от тук

- ///MapTo
-
-
6 мнения
• Страница 1 от 1