Загубен секретен болт. Помощ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Загубен секретен болт. Помощ?
Здравейте, колеги! Снощи ми се случи нещо много неприятно. Спуках гума и се оказа, че съм загубил секретния си болт. Наложи ми се да карам почети час и половина до вкъщи буквално по джанта, нарязах си и гумата... Неприятна работа.
Искам да попитам първо дали някой има малко повече информация относно тези секретни болтове. Мисля, че са доста разпространени. Възможно ли е да са няколко типа и да мога да намеря същия в някой магазин, за да мога да ги сваля? Прикачвам снимки.
Моя изглеждаше точно като този на долната снимка. Вълнообразен. Ако някой има повече инфо по въпроса ще му бъда много благодарен! И благодаря предварително!

Моя изглеждаше точно като този на долната снимка. Вълнообразен. Ако някой има повече инфо по въпроса ще му бъда много благодарен! И благодаря предварително!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Загубен секретен болт. Помощ?
Номер 3 от схемата:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=36_0830
поръчай си направо нов камък от някой дилър, кода обаче трябва да го знаеш. Евентуално по снимка може би? Или ако е излезнала от завода така, мисля че имат информация относно кода в системата.
Успех!
поръчай си направо нов камък от някой дилър, кода обаче трябва да го знаеш. Евентуално по снимка може би? Или ако е излезнала от завода така, мисля че имат информация относно кода в системата.
Успех!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Занапред да знаеш, че може на някои секрети да им набиеш обикновен болт на шлиците и да успееш да го развиеш.
- kpa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3 & 320i
Никой официлен БМВ дилър няма да ти откаже да ти ги развие ако отидеш на място и си с оригинални секретни болтове. Обикновено даже не искат и пари
Ако са афтърмаркет, вариантите са малко по-сложни:
на късмет да намериш някой гумаджия със същите, който да ти услужи с камък
да намериш същите от магазин
да ги прежалиш и да отидеш за ди заварят нещо върху болта и така да ги свалят

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
djordje написа:Номер 3 от схемата:
Успех!
Комплекта секретни болтове НЕ са оригинални БМВ. Купувани са от магазин за авточасти. Предполагам са китайски. Точно такива като на снимките, които съм прикачил.
Vanqu1sh написа:Занапред да знаеш, че може на някои секрети да им набиеш обикновен болт на шлиците и да успееш да го развиеш.
В случая няма как да стане, защото "дупката" на самия секретен болт не е "празна". Има нещо като "цилиндърче" в него и няма как да набутам друг болт и да го развъртя.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Явно прилича на оригиналните.
Аз наскоро имах проблем при смяна на летни със зимни и се чупи секрентния адаптер та ходих в дару да ми свалят единия болт.
Това което се прави е чупят това "пинче" в средата и набиват торк за да развият болта. За свалянето на 1 болт(другите 3 бяха свалени) ми взеха 24-5лв, като във фактурата пише причина презатягане. Та във всеки сервиз може да ти свалят болтовете, но после няма да може да ги ползваш вече, освен ако нямат адаптер като за тях.
П.С. Аз съм с оригинални секретни
Аз наскоро имах проблем при смяна на летни със зимни и се чупи секрентния адаптер та ходих в дару да ми свалят единия болт.
Това което се прави е чупят това "пинче" в средата и набиват торк за да развият болта. За свалянето на 1 болт(другите 3 бяха свалени) ми взеха 24-5лв, като във фактурата пише причина презатягане. Та във всеки сервиз може да ти свалят болтовете, но после няма да може да ги ползваш вече, освен ако нямат адаптер като за тях.
П.С. Аз съм с оригинални секретни
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Колега, мога да ти услужа със следното камъче:
Дали е същото?
Дали е същото?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Туй в средата се чупи, след което се набива торкс и се развива. Не е толко корав тоя болт... Аз имам същите секрети, но едва ли ще пасне ключето.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
Ето така изглежда вътрешността на секрета. Ако случайно някой в София има подобен и може да ми услужи. Аз ще потърся сервиз близо до нас където могат да ми ги свалят по този начин който описахте секретите. Така или иначе трябва да купувам нови секрети. Поне да ги сваля тези за да сменя гумата, че в момента съм без кола.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
В повечето магазини за автоаксесоари продават този модел, гледам и ем-комплект са в това число.
Отиваш събираш им комплектите и пробваш, комбинациите не са много, с уговорката, че ще си платиш точния комплект.
Така правят и в официалните представителства, но там си купуваш само секрета, но той е на цена почти, колкото комплекта от Китай.
Отиваш събираш им комплектите и пробваш, комбинациите не са много, с уговорката, че ще си платиш точния комплект.
Така правят и в официалните представителства, но там си купуваш само секрета, но той е на цена почти, колкото комплекта от Китай.
kpa написа:Никой официлен БМВ дилър няма да ти откаже да ти ги развие ако отидеш на място и си с оригинални секретни болтове. Обикновено даже не искат и пари![]()
Във Варна Карс един кавал ми отказа ,че била последна мостра да съм си поръчал и кат дойде да съм си го развиел . Чаках го 3 работни дни цена 15 кинта!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
NeRoX написа:
Ето така изглежда вътрешността на секрета. Ако случайно някой в София има подобен и може да ми услужи. Аз ще потърся сервиз близо до нас където могат да ми ги свалят по този начин който описахте секретите. Така или иначе трябва да купувам нови секрети. Поне да ги сваля тези за да сменя гумата, че в момента съм без кола.
Пробвай с камъка на Malik-изглежда подобен.
Така се прави- чупи се пина и се набива торкс!
Другия начин е с точкови заварки на друг несекретен болт!
Като решиш да взимаш други болтове,гледай да са BMW и винаги ще се намери колега да ти услужи ,а и
при всеки представител има набор от секрети!
p.s. viewtopic.php?f=134&t=401859

Колега,
понякога някои хора си оставят секретния болт в джобчето на капака на багажника при другите инструменти. Имам предвид онова сивото, което се развърта и стои на капака на нивото на очите ти.
понякога някои хора си оставят секретния болт в джобчето на капака на багажника при другите инструменти. Имам предвид онова сивото, което се развърта и стои на капака на нивото на очите ти.
- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
Че то не стои ли винаги там по принцип?
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Там стои, вкарано в ключа до момента, в който остане на земята на мястото, където /нервиран/ си сменял гумата- личен опит. Но слава богу като се върнах след 10 минути си беше на място.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2