Е36 318IS - проблем с охладителната с-ма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 is
Мечтае да кара: e60 M5

Е36 318IS - проблем с охладителната с-ма

Мнение от bido89 » 04 Яну 2016, 19:53

Здравейте колеги ! Имам проблем, имам БМВ 318 ис 92 година. Тази зима имах счупен фланец на охладителната система и течеше антифриз + загряване на двигателя. След като прибрах колата във гараж я разглобих и смених фланеца, след като сглобих всичко я запалих, за да изпразня цялата система, което беше да я оставя да загрее, отворих пробката най долу на радиатора и изчаках докато спре да тече и завих пробката и оставих да изстине колата. На следващия ден сипах 2,5 л. концентрат и запалих колата, за да загрее и да отвори термостата и да намалее антифриза, за да долея вода със антифриз смесено, но след дълго чакане и загряване на колата почти до червено и нищо. Системата не пое антифриза, а колата загря! Също така забелязах, че маркуча, който идва от радиаторчето на парното към радиатора е замръзнал. Моля за някаква помощ!!! Благодаря предварително !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Е36 318IS - проблем с охладителната с-ма

Мнение от zvetiko » 04 Яну 2016, 21:34

bido89 написа:Здравейте колеги ! Имам проблем, имам БМВ 318 ис 92 година. Тази зима имах счупен фланец на охладителната система и течеше антифриз + загряване на двигателя. След като прибрах колата във гараж я разглобих и смених фланеца, след като сглобих всичко я запалих, за да изпразня цялата система, което беше да я оставя да загрее, отворих пробката най долу на радиатора и изчаках докато спре да тече и завих пробката и оставих да изстине колата. На следващия ден сипах 2,5 л. концентрат и запалих колата, за да загрее и да отвори термостата и да намалее антифриза, за да долея вода със антифриз смесено, но след дълго чакане и загряване на колата почти до червено и нищо. Системата не пое антифриза, а колата загря! Също така забелязах, че маркуча, който идва от радиаторчето на парното към радиатора е замръзнал. Моля за някаква помощ!!! Благодаря предварително !

Колега, за да се отвори термостата, трябва да го загрее антифриза, а ти си сложил само 2,5 л. концентрат. Напълни най-напред системата с антифриз и обезвъздуши- описвано е многократно как се прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 04 Яну 2016, 23:21

Казваш,че има замръзнал маркуч :confused: Лошо.
Виж дали антифриза циркулира изобщо!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 05 Яну 2016, 9:23

bido89 написа:Здравейте колеги ! Имам проблем, имам БМВ 318 ис 92 година. Тази зима имах счупен фланец на охладителната система и течеше антифриз + загряване на двигателя. След като прибрах колата във гараж я разглобих и смених фланеца, след като сглобих всичко я запалих, за да изпразня цялата система, което беше да я оставя да загрее, отворих пробката най долу на радиатора и изчаках докато спре да тече и завих пробката и оставих да изстине колата. На следващия ден сипах 2,5 л. концентрат и запалих колата, за да загрее и да отвори термостата и да намалее антифриза, за да долея вода със антифриз смесено, но след дълго чакане и загряване на колата почти до червено и нищо. Системата не пое антифриза, а колата загря! Също така забелязах, че маркуча, който идва от радиаторчето на парното към радиатора е замръзнал. Моля за някаква помощ!!! Благодаря предварително !

Нищо не си направил а това което си успял е грешно :mhihi:

-Не е трябвало да я точиш , за да седи цяла нощ при отрицателни температури
-Как така ще палиш колата за да източиш ?? Просто отвиваш пробката долу и то си изтича .
-Земи прочети за какво служи антифриза и за какво водата в тази система :help:

Добре че е студено , иначе да е кипнал чайника ... абе ..... ти си моя фаворит за награда "Дарвин" :bowdown:

Назад към E36