Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 26 Ное 2006, 14:24

Малко е извън темата, но искам да ви попитам:
Прди няколко часа гледах "Другата България" по БТВ за българите в Нова Зеландия.Някой познава ли някого там, знае ли каква е ситуацията изобщо?Просто ми стана интересно, иначе ... не ми е време да занимавам, ама хич.По мое мнение, по добре би било човек, ако ще взима висше, да го направи тук, ако ли пък не - да ходи къдео си иска.Аз съм един от тези, които вярват в позитивната промяна след 2007-ма, макар и да знам, че това ще се случи след определен период от време (по мое мнение поне 4-5 години за да се усети аджеба че сме в Европа).
Е46 ... дай Боже всекиму :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 26 Ное 2006, 15:25

Kenslay написа:...По мое мнение, по добре би било човек, ако ще взима висше, да го направи тук, ако ли пък не - да ходи къдео си иска.

абе като не сте в час ама грам защо говорите пълни глупости?
я ми извади един пример защо има смисъл човек да завърши ТУК, и кой тукашен университет се котира добре навън?!?! може би Американския в Благоевград? или ТУ? Софийски? дооообре е са се записах даже :mhihi:
що не вземеш първо малко да се поогледаш, да поразпиташ, да видиш какъв процент от хората изобщо работят това което са завършили тук, какво изобщо ги учат, и на какви заплати се хващат после.. и след това да ръсиш неадекватни съвети

п.с. изключения винаги има, просто усещам как някой ще се ръсне "познавам ЕДИН дето взима от раз в БГ 2 бона стартово чисто и то без връзки" - ми браво. а другите 99%? :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D

Мнение от tol4o » 26 Ное 2006, 21:43

Наистина в България има млади хора които са си намерили добра работа по честния начин, без връзки, но тези хора са не повече от 1%. Ами другите, аз ако се върна как мога да се надявам че ще съм част от този 1%. Просто в момента няма достатъчно отворени позиции за кадърни и можещи хора. Кавото е имало вече е заето, като с приоритет са я знаещите я незнаещите връзкари, заемащи може би 5%. Така че от останалите 94% повечето от тях предпочитат да заминат за някъде (ако ще да е временно), докато дойде времето когато в България има много повече места за специалисти на които има кои да им оцени труда. Кадърните, но стоящи в България, нямайки този шанс и връзки да си намерят работа в която да докажат какво могат и да бъдат оценени, работят какво ли не за да изхранват семействата си. Е кажете ми как може един такъв човек да е щастлив след като в него има потенциал, а е принуден да работи неквалифицирана работа с ниско заплащане?
There is nothing but BMW!

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 27 Ное 2006, 10:24

Аз без да 4ета всичките 10 страници ще отговоря, У хамерика е хубаво искарваш пари а като тръгнеш по баровете ги изпиваш в мига. Аз това лято по 100-150$ на ве4ер си ги изпивах.
Приятели и семеиство липсват но поне на мен не.
Това пък което не ми хареса са тъпите закни и старшно много тъпи хора, необразовани и незнаещи нищо.
Законите ужким строги винаги намирам начин да ги заобикола но май съм късметлия че до сега никои не ме хванал за нищо. Не можеш да дрифтваш не можеш да пиеш , не можеш да пушиш(не че пуша). Ако удариш някоя 17-18-ка кой знае какво ще стане сигурно ще те осъдят на доживотна, жените им като цяло са доста зле ,но има и уникално красиви.
Там са се ебали бели с черни , с червени с жълти и са се получили страшни изроди и страшни сладурани. :mhihi: :mhihi:

караш кола 7 000000000 кубика и не можеш да и дадеш газ защото ще ти скочи застраховката.

И въпреки всичко пари се изкарват живота е спокоен, всички са усмихнати и няма такива кисели газари като тук.

И по тоя случаи ако мога март месец ще замина за по дълго време.

А и нещо друго няма по добро място за живеене от бг , но ако имаш пари :mhihi: :mhihi: , няма място на света дето по цял ден да си по кафетата , през ноща по баровете и пари все да има

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 29 Ное 2006, 21:41

Бесен,за 4-5 месеца няма как да усетиш липсата на приятели и семейство!Всичко ти е ново и интересно и не усещаш времето.Ама след 3-4години,повярвай ми,липсват!
Моя съвет е:отиди,виж как е там и на място прецени дали ти се остава.

пс:Съгласен съм с мнението,че за едно лято пари не се изкарват!

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 29 Ное 2006, 23:04

Gottlos написа:Бесен,за 4-5 месеца няма как да усетиш липсата на приятели и семейство!Всичко ти е ново и интересно и не усещаш времето.Ама след 3-4години,повярвай ми,липсват!
Моя съвет е:отиди,виж как е там и на място прецени дали ти се остава.

пс:Съгласен съм с мнението,че за едно лято пари не се изкарват!
Зависи си от човека,на всеки различно му се отразява.Преди време,като ходих в Африка,направо незнаех къде се намирам,сънувах някакви страни сънища и постояно ме тресеше носталгията.Вечер няма с кой да излезнеш,само черни,всеки те гледа някак странно :roll:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Ное 2006, 17:24

evans написа:
Gottlos написа:... ме тресеше носталгията...

Знаеш ли какво е носталгията? Това е онова чувство, което те обзема кацайки на летището след дълги години прекарани по света. Поглеждаш мърсотията, боклуците, сблъскваш се с корупция, безпардонност, беззаконие, .... и стигаш до извода, че навремето си взел правилното решение.

Имам една позната, която знае френски, английски, ползва немски, италиански, а основен език и е испанския. Ми след дълго митарстване по интервюта, където и казват, че ценза и е висок и не могат да я назначат на работа, или пък и предлагат 500 лв като рецепционистка, момичето спечели конкурс в Брюксел и заработва на месец доста повече, отколкото много европейци. И мегжду другото, изобщо не мисли да се връща тук.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 01 Дек 2006, 13:38

BMW_POWER написа:
evans написа:
Gottlos написа:... ме тресеше носталгията...

Знаеш ли какво е носталгията? Това е онова чувство, което те обзема кацайки на летището след дълги години прекарани по света. Поглеждаш мърсотията, боклуците, сблъскваш се с корупция, безпардонност, беззаконие, .... и стигаш до извода, че навремето си взел правилното решение.

Имам една позната, която знае френски, английски, ползва немски, италиански, а основен език и е испанския. Ми след дълго митарстване по интервюта, където и казват, че ценза и е висок и не могат да я назначат на работа, или пък и предлагат 500 лв като рецепционистка, момичето спечели конкурс в Брюксел и заработва на месец доста повече, отколкото много европейци. И мегжду другото, изобщо не мисли да се връща тук.
Нали ;) колегите ми,които бяха тази година в Америка,един месец бяха,като болни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 01 Дек 2006, 14:57

Имаш предвид колеги дето са били на бригада за лятото и сега са се върнали?Ако са такива и сега не могат да свикнат с мизерията,простотията...и "не могат да се сетят за някоя думичка на български" ха ха "поздрави ги от мен!!! :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D

Мнение от tol4o » 01 Дек 2006, 19:28

Повечето от хората когато се върнат в БГ първо им е гот имат някой долар, роднини, приятели, жени, дискотеки мискотеки, кастофони мастофони и след около 1 месец като видят колко бързо свършват паричките, изпадат в дълбока депресия чудейки се какво ще правят ... Чакат с нетърпение следващото лято да тръгнат пак. И така докато са студенти. Реалистите още първата година остават, а патриотите и нерешителните имайки някаква надежда че България ще се оправи, всеки път си мислят "абе аз сега ще се прибера ще видия какво е, пък може да е по добре" и така 3-4 лета докато накрая нямат повече възможност да заминат и останат завинаги младата надежда на България. После може само да си спомнят гледаката на на сивотата, мръсотията и керемидките в малките селца от самолета когато преминава границата от подредената цивилизована Европа към нашата скъпа България...
Тези които не са ходили никъде и нищо не са виждали сигурно ще ме осъдят за тези думи, но тези които са ходили, кажете ми не съм ли прав?
There is nothing but BMW!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Дек 2006, 21:02

Искам само да ви кажа следното:
Днес 01.12.2006г в 09.50 часа се сдобих със следния документ:

Certificat de selection du Quebec

1. Unite administrative
Bureau d`immigration - Vienne

....
....

11. Region de destination
06 Montreal

Естествено, там пише трите ми имена и бла бла. Паспортът с кленовото листо ми отваря САЩ, Канада, цялата британска общност - Нова зенландия, Австралия ..... Е, в Чехия искат виза, но мисля да запазя и червения паспорт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 01 Дек 2006, 21:46

Еми едно голямо ЧЕСТИТО за теб

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 01 Дек 2006, 22:02

tol4o написа:Повечето от хората когато се върнат в БГ първо им е гот имат някой долар, роднини, приятели, жени, дискотеки мискотеки, кастофони мастофони и след около 1 месец като видят колко бързо свършват паричките, изпадат в дълбока депресия чудейки се какво ще правят ... Чакат с нетърпение следващото лято да тръгнат пак. И така докато са студенти. Реалистите още първата година остават, а патриотите и нерешителните имайки някаква надежда че България ще се оправи, всеки път си мислят "абе аз сега ще се прибера ще видия какво е, пък може да е по добре" и така 3-4 лета докато накрая нямат повече възможност да заминат и останат завинаги младата надежда на България. После може само да си спомнят гледаката на на сивотата, мръсотията и керемидките в малките селца от самолета когато преминава границата от подредената цивилизована Европа към нашата скъпа България...
Тези които не са ходили никъде и нищо не са виждали сигурно ще ме осъдят за тези думи, но тези които са ходили, кажете ми не съм ли прав?
Така е.Още като ми дадоха визата за студентска бригада си казах"Е тоя път ме изтърваха :mhihi: " И едва ли щях да се прибера в БГ,ако нямаше с какво да се занимавам.Абе...незнам...Решението си е индивидуално.Обаче си е добре да чуеш различни мнения.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Дек 2006, 22:03

BMW_POWER написа:Искам само да ви кажа следното:
Днес 01.12.2006г в 09.50 часа се сдобих със следния документ:

Certificat de selection du Quebec

1. Unite administrative
Bureau d`immigration - Vienne

....
....

11. Region de destination
06 Montreal

Естествено, там пише трите ми имена и бла бла. Паспортът с кленовото листо ми отваря САЩ, Канада, цялата британска общност - Нова зенландия, Австралия ..... Е, в Чехия искат виза, но мисля да запазя и червения паспорт.

Искам и аз :uups: Честито ,колега! Да пишеш и да не ни забравяш,късмет! :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Дек 2006, 22:51

Всички подробности са тук:

www.bgcanada.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата