проблем с климатроник-изчетох всичко

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

проблем с климатроник-изчетох всичко

Мнение от vortep » 29 Дек 2015, 13:36

Здравейте колеги, изчетох всички теми за таралежа и за кондензатора на дигиталното управление, но пак не мога да разбера кое с кои симптоми се характеризира. Проблема е следния: Е36 318tds 96g пускам си парното и започва да духа и след известно време спира като дисплея си свети и настройките за температурата си стоят или пък обратното правя си някаква температура и сила на духане, но не духа а започва да духа след 10-15мин. Свалих таралежа и го носих на колега от форума който твърди че е оправил студените спойки които по принцип се прецакват и всичко е наред с таралежа. И се чудя дали може да е проблема в кондензаторчето на дигиталното управление. Купил съм кондензатор но не знам може ли да е проблема в него при условие че не ми гасне дисплея?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i
Мечтае да кара: m5

Re: проблем с климатроник-изчетох всичко

Мнение от andreygg » 29 Дек 2015, 14:20

Най-лесния начин е чрез проба с друг панел. Вземи управлението от някой познат или отиди в някоя автоморга, където имат същия и ги помоли да го сложиш на мястото на твоя, за проба. Не вярвам да ти откажат. Ако много се опъват дай им 10 лева. Имам резервен за проба. Ако ти се идва до Кюстендил може да свършим работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 29 Дек 2015, 17:56

Мерси колега ни си ми малко далече, аз съм в Плевен. А за моргите не им се занимава аз преди така ибикалях за таралеж да ми дадат да пробвам и на 3 места имаха по 30лв ги продават аз ги питам колко пари иска само да го прибвам и те казват " ааа или го взимаш и си го пробваш или не, не може само да пробваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 29 Дек 2015, 21:56

Колега, провери самата букса която влиза в таралежа да не е нагоряла вътре. То като се загледаш се вижда. Другото което може да е е износени четки на моторчето.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 30 Дек 2015, 0:25

Буксата е добре аз я проверих, даже с контактен спрей я пръснах. Аз не мога да разбера дали изобщо да сменям кондензатора на управлението след като не ми гасне дисплея. Понеже като изчетох темите за въпросния кондензатор, някой хора казват че им изгасва, някои хора пък други симптоми описват, които в крайна сметка се решават пак със смяна на този кондензатор. В крайна сметка има един колега със същите признаци като моите, но той не казва след смяна на кондензатора имал ли е резултат, аз му писах л.с. преди 2 седмици но не ми отговори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 30 Дек 2015, 13:31

Щом имаш кондензатора смени го,нищо не губиш,така поне ще разбереш дали е от него или не.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Дек 2015, 13:06

Щом не ти гасне управлението и не ти мени индикацията на дисплея , проблема не е в управлението (или е много , много малко вероятно да е от него)....
Освен това проблема в тези управления не винаги се решава само с подмяна на кондензатора има други дертове по тях ....
Проблема обаче ,по скоро е в таралежа , това че са споени спойките на краката на транзисторите нищо не значи , може проблема да е в самите транзистори , може спойките на пиновете на буксата на таралежа към платката също да са се разпоили и от там да идва проблема ....
Изобщо правилното рециклиране на таралежа изисква пълен демонтаж на платката , подмяна на транзисторите и прекарване на платката през матрица за топъл въздух с подмяна на тинола с нов ! Така таралежа е надежден и работи дълго иначе е само временно "закърпване" на положението (ако изобщо)....
Ако не успееш да намериш къде да пробваш с друго управление и друг таралеж (само за теста) и разбира се ако желаеш , прати ми ги двете устройства по куриер , ще ги прегледам (и разбира се ако се налага ще ги ремонтирам), или ела направо на място до Враца.

П.С. Какви са тия "хора" по тия морги при вас ..... да не дават да се тестват компонентите , тук във Враца , няма проблем , каквото желаеш ти дават за теста , ако искаш после го купуваш , ако не - не ......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 02 Яну 2016, 11:39

Те в моргите не че имат проблем с тестването, а по- скоро не им се занимава да свалят честа или изобщо да я търсят като им кажеш че ми трябва за проба и ще им дам съотвтно някакви пари за това де.
А за таралежа може би си прав защото аз го носих на колега от форума в софия, видях че е писал тема за това и е отремонтирал доста, пък имах път към София, той каза че го е ремонтирал и тествал, но като го сложих нещата си бяха по същия начин. Той го е разтопил само от ляво на буксата и там нещо е запоявал може би има и друг проблем таралежа. Ще търся да пробвам с друг

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Яну 2016, 21:46

vortep написа: Той го е разтопил само от ляво на буксата и там нещо е запоявал може би има и друг проблем таралежа. Ще търся да пробвам с друг

Опитай с друг , почти съм сигурен , че проблема идва основно от таралежа ...

Назад към E36