Проблем с паленето 520 бензин
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Проблем с паленето 520 бензин
Колата е 99-та 2ен ванус бензин на газ инжекция седан.
Сутринта просто не иска да запали след поне 5 мин въртене.
Съмняват ме помпите в резервоара понеже не работи горивомера и се опитвам да намеря други за проба.
Еднакви ли са на бензиновите преди и след фейса и има ли значение дали е комба или седан ?
Преди малко с един познат я дърпахме и едвам запали , след което като изгазих пак не иска да запали и се мъчи като удавена все едно или не и стига нещо да запали.
Дръпнахме я втори път и пак запали и си работи, върви и си прехвърли на газ като загря.
Идеи от какво може да е това странно непалене ?
Сутринта просто не иска да запали след поне 5 мин въртене.
Съмняват ме помпите в резервоара понеже не работи горивомера и се опитвам да намеря други за проба.
Еднакви ли са на бензиновите преди и след фейса и има ли значение дали е комба или седан ?
Преди малко с един познат я дърпахме и едвам запали , след което като изгазих пак не иска да запали и се мъчи като удавена все едно или не и стига нещо да запали.
Дръпнахме я втори път и пак запали и си работи, върви и си прехвърли на газ като загря.
Идеи от какво може да е това странно непалене ?

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
Re: Проблем с паленето 520 бензин
При мен от няколко дена е такова същото положение всичко ми е изрядно по колата само Диса клапата не и работи възможно ли е от нея да е ?
- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
На DISA клапата работата и е да седи затворена при ниски обороти до ~3-4k, и се отваря след това за да се захранват 6те цилиндъра със еднакви по дължина въздушни потоци.
Ако е прецакана май остава в отворено положение, което веднага би трябвало да доведе до бедна смес в ниските. Може и проблеми със запалването.
Пробвайте с DISA от работещ мотор, тя поне се сменя нечовешки лесно, 2 болта и 1 букса.
Ако е прецакана май остава в отворено положение, което веднага би трябвало да доведе до бедна смес в ниските. Може и проблеми със запалването.
Пробвайте с DISA от работещ мотор, тя поне се сменя нечовешки лесно, 2 болта и 1 букса.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
При мен пък се оправи само.
От няколко дена си обикалям и няма грижи.
Просто тогава я оставих леко под наклон назад и освен нещо да е глътнала въздух.
Вече само на равно място я оставям и не я мисля.
Иначе и на мен дисата ми свири и е спукана леко.
Тези дни на студовете си пали от раз ... странно какво се случи
От няколко дена си обикалям и няма грижи.
Просто тогава я оставих леко под наклон назад и освен нещо да е глътнала въздух.
Вече само на равно място я оставям и не я мисля.
Иначе и на мен дисата ми свири и е спукана леко.
Тези дни на студовете си пали от раз ... странно какво се случи

4 мнения
• Страница 1 от 1