Проблем с DSC и компютъра

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с DSC и компютъра

Мнение от Artin » 25 Дек 2015, 4:52

Здравейте колеги!Наскоро си купих BMW E46 320 Facelift-тово досега не сам бил собственик на BMW и не знаех за системата Dynamic Stability Control.По-късно разбрах, че когато се натисне копчето "DSC"еднократно изключва системата и едната лампа светва на таблото.По-късно също разбрах,че когато се задържи за повече от 3 секунди изключва и Traction Control-а.В началото когато цъках бутона нищо не ставаше и си мислех, че копчето е прецакано.Закарах я на сервиз указа се че като цяло 2-те лампи на таблото за DSC въобще не светят, което заблуждава,че уж системата работи.Сложихме друго табло от pre facelift на Е46 и двете лампи светеха и колкото и да натискахме копчето не изгасваха,което ме доведе до мисълта,че системата като цяло не работи.Момчетата от сервиза опитаха да прочетат компютъра и мисля,че казаха само с двигателя успяхме да се свържем нито ABS ,нито DSC ,нито AIRBAG общо взето нищо, ако някой се е сблъсквал с такъв тип проблем може да сподели ще съм много благодарен,смисал какво трябва да сменя та да може барем колата да бъде прочетена от компютър и от там вече да мисля как да си оправям DSC-to и въобще възможно ли е да се оправи DSC-то.Благодаря ви предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Проблем с DSC и компютъра

Мнение от red_bull92 » 25 Дек 2015, 11:41

Колега, закарай колата при човек със софтуер за диагностика на BMW, аз не ги знам, но някой колега ще ти даде координати на такъв човек. Преди така на един приятел на Е46-цата му беше изгорял датчик на парктроника и при едни приятел при диагностика никаква грешка не излизаше, но след проверка с точния софтуер си изписа точно кой датчик не работи и като го сменихме парктроника си работи перфектно.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 25 Дек 2015, 12:21

За да бъде прочетена,ти трябва само читав диагностик!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Дек 2015, 13:16

Artin написа:Здравейте колеги!Наскоро си купих BMW E46 320 Facelift-тово досега не сам бил собственик на BMW и не знаех за системата Dynamic Stability Control.По-късно разбрах, че когато се натисне копчето "DSC"еднократно изключва системата и едната лампа светва на таблото.По-късно също разбрах,че когато се задържи за повече от 3 секунди изключва и Traction Control-а.В началото когато цъках бутона нищо не ставаше и си мислех, че копчето е прецакано.Закарах я на сервиз указа се че като цяло 2-те лампи на таблото за DSC въобще не светят, което заблуждава,че уж системата работи.Сложихме друго табло от pre facelift на Е46 и двете лампи светеха и колкото и да натискахме копчето не изгасваха,което ме доведе до мисълта,че системата като цяло не работи.Момчетата от сервиза опитаха да прочетат компютъра и мисля,че казаха само с двигателя успяхме да се свържем нито ABS ,нито DSC ,нито AIRBAG общо взето нищо, ако някой се е сблъсквал с такъв тип проблем може да сподели ще съм много благодарен,смисал какво трябва да сменя та да може барем колата да бъде прочетена от компютър и от там вече да мисля как да си оправям DSC-to и въобще възможно ли е да се оправи DSC-то.Благодаря ви предварително!

Я смени "майстора" първо ,какво свети на таблото и какво не - да го бяхте разглобили тва тъпо табло на 10 винта е ...аз досеа изгорели "led" лампи на Е46 табло не съм виждал...отделно че няма нищо общо ,дали ще свети и дали ще работи...

С какво не я четете тая кола ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 25 Дек 2015, 13:37

1. Табло от преди фейс на фейс не става.
2. След смяна на таблото, трябва да се смени и ВИН-а, иначе тракшъна винаги ще свети.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Дек 2015, 14:55

bgpavlp написа:1. Табло от преди фейс на фейс не става.
2. След смяна на таблото, трябва да се смени и ВИН-а, иначе тракшъна винаги ще свети.

Не е лошо и да си провери бушоните :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Дек 2015, 10:37

Вече ти казаха - смени си майстора ...... и се обясни защо (аз също до сега не съм виждал табло на Е46 с изгорели свето-диоди , виж ако са ги премерили и са установили действително , че са изгорели , това е друго , ама силно ме съмнява и според мен са те подвели ! )
Аз ще добавя , че вероятно не четат колата с правилната апаратура , защото ако са се вързали само с мотора , то евентуално ползват хардуер , който физически контактува само със 7-ми пин на диагностичната букса (където е вързан мотора) , всичката останала електроника е вързана към пин номер 8 , тоест ако тяхната апаратура не се свързва физически към този пин няма как да ти прочетат останалите модули ....... Това е единия вариянт , другия е да имаш повреден модул (от всички вързани на тази шина ) , който да блокира четенето на всички (и това ми се е случвало няколко пъти ).

Потребител
Аватар

Мнение от Artin » 27 Дек 2015, 20:35

Мисля,че е направена някаква мушингия с таблото защото когато направя теста на таблото всички лампи светват освен на DSC-to.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 28 Дек 2015, 6:48

Нищо чудно...1 мой познат си купи Е46 320д и бяха сложили дъвки на лампата за : DSC,ABS,а тази за накладките я бяха счупили и липсваше :mhihi: :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 28 Дек 2015, 20:04

Maxmadness написа:Нищо чудно...1 мой познат си купи Е46 320д и бяха сложили дъвки на лампата за : DSC,ABS,а тази за накладките я бяха счупили и липсваше :mhihi: :mhihi:

Аз съм с чистонови накладки и датчици ,и лампата си свети постоянно и нестава да се занули, накрая и аз ще си я счупя

Regards
Maks
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 28 Дек 2015, 21:35

Като ти гледам броя на мненията не вярвам да не си опитал номера с шофьорската врата?

Потребител
Аватар

Мнение от snow_rider » 05 Яну 2016, 2:47

Колега, това е редовен номер на продавачите, отварят таблото и в клетките за диодите на DSC-то и на Удивителната и дори на Чека пълнят с някакви боклуци, за да не светят лампите когато отидеш на оглед за колата, най-често съм виждал да ги облепят с черен изолирбанд.
Мой съвет - отвори си старото табло, махни боклуците пъхнати на мястото на диодите и си го върни обратно на колата, а ако DSC-то продължи да свети, провери нещата на диагностика има няколко възможни причини, като за начало реглаж и калибровка на датчик за ъгъла на завиване (keep wheels in straight position) успех и пиши какво е станало ако има резултат ;)

Назад към E46