530д понякога неиска да запали

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

530д понякога неиска да запали

Мнение от paxtara » 21 Дек 2015, 12:32

Здравейте колеги търсих подобни теми но не намерих точния проблем , та значи колата е 530 д 2001 193 коня и от скоро ми прави следния проблем.Понякога не иска да запали върти си всичко и стартер има и акомулатор и всичко си върти както трябва запалва за секунди понякога и огасва.Отначало мислех че е грешка на имобилайзера защото обучавах ключа скоро , откачах акомулатора за 4-5 мин и запалваше.Една вечер пак така откачих го 5 мин 10 мин накрая 40мин и пак неискаше.Въртях въртях и запали . Закачих я на диагностика и дава 2 грешки едната е че няма налягане а другата е подобна нещо за брой обороти или нещо такова , майстора ми каза че можело да е от датичик колянов вал или от някоя помпа.
Тази под предната седалката която е била проблемна при мен се чува че бучи доста но не изключено че не е тя
Който е имал такъв проблем нека даде съвет защото най мразя някои майстори да се учат на моята кола и да сменя 100 неща а да не е от тях,както на предното ми бмв смених цяло турбо заради маркуч на вакумите ...
Благодаря
BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: 530д понякога неиска да запали

Мнение от Ivo_Borisov » 21 Дек 2015, 12:36

Колко нафта има в резервоара?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 21 Дек 2015, 12:53

правело го е и когато има 30-40литра , пали и когато има 15литра и аз мислех че е от нафтата но едвали с 40литра няма да запали
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 21 Дек 2015, 13:34

Аз имах такъв проблем, та вариантите са няколко:
1.датчик на коляновия вал
2.датчин на разпределителния вал
3.помпа под шофьорската седалка

казаха ми, че трябва датчиците да се сменят заедно, защото ако единия не дава точни данни бърка и другия. Пробвай с 2ра ръка и ако оттова се оправи значи си открил проблема. Моята предимно не палеше, когато е топла. Със студен старт не съм имал проблеми. Датчиците излизат на грешки, но помпата май не може да се хване с диагностика. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 22 Дек 2015, 19:45

Какво налягане няма колега , или имаш в предвид ниско налягане ... какви точно са грешките ? Може да са 1000 работи , направи една читава диагностика , всеки 2ри има габел с ИНПА , виж какви грешки ТОЧНО са записани и тогава пак пиши тука ако не си решил проблема. Потърси някой който разбира от този мотор да не си хвърляш парите на вятъра и пак да не пали !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 23 Дек 2015, 1:05

dak написа:Какво налягане няма колега , или имаш в предвид ниско налягане ... какви точно са грешките ? Може да са 1000 работи , направи една читава диагностика , всеки 2ри има габел с ИНПА , виж какви грешки ТОЧНО са записани и тогава пак пиши тука ако не си решил проблема. Потърси някой който разбира от този мотор да не си хвърляш парите на вятъра и пак да не пали !

грешките ги видях лично и то уж от човек който разбира , просто като бях при майстора не го направи този номер и каза като го направи пак да отида пак ама от събота до днес ми го направи 2 пъти и то в 11вечерта и точно какви са грешките и незапомних точно ... друго забелязвам почна да ми светва в движение и огасва подгрева ,незнам свързано ли е или не... а и този номер с паленето и светването на подгрева го прави май като е около 0 градуса в тея зимни жеги не го прави

сега през почивните дни мисля да я оправям че ще имам свободно време
BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 23 Дек 2015, 10:20

Колега, ако колата е записала грешка, дали си я видял или не на момента, в последващ момент с диагностична програма, грешката може да бъде прочетена, тя си е там и няма да изчезне ей така. Какъв е тоя майстор, който установява подобни проблеми само с оглед на колата по слух и зрение, ще направили проблема или не? За стотен път ще напиша, че тия коли имат достатъчно електроника, за да се пренебрегва диагностиката на същата. Грешките на датчиците на колянов и разпределителен вал, са с достатъчно ясно описание за да бъдат сбъркани с друго. Също и тези за помпите. Не знам кой и как ти гледа колата, но диагностиката ти казва буквално всичко, поне що се отнася до това, което подлежи на диагностика изобщо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 23 Дек 2015, 10:40

Elesar74 написа:Колега, ако колата е записала грешка, дали си я видял или не на момента, в последващ момент с диагностична програма, грешката може да бъде прочетена, тя си е там и няма да изчезне ей така. Какъв е тоя майстор, който установява подобни проблеми само с оглед на колата по слух и зрение, ще направили проблема или не? За стотен път ще напиша, че тия коли имат достатъчно електроника, за да се пренебрегва диагностиката на същата. Грешките на датчиците на колянов и разпределителен вал, са с достатъчно ясно описание за да бъдат сбъркани с друго. Също и тези за помпите. Не знам кой и как ти гледа колата, но диагностиката ти казва буквално всичко, поне що се отнася до това, което подлежи на диагностика изобщо.

Аз точно затова пиша тук да попитам на някой от вас дали се е случвало , не съм майстор не разбирам но да се учат набедени майстори точно на моята кола няма как да стане ... даде двете грешки и на двете пишеше ДДЕ нещо си .... които ми обясни че едната е недостигало налягане а другата мощност или нещо подобно , попитах го да не е нещо с подгрева дюзи свещи каза че едвали ,осъмни се във помпите или датчика на к. вал , утре се надявам да работи че да я оправим
BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 23 Дек 2015, 11:36

Така е колега, но и тука не сме врачки, да предположим със голяма доза сигурност, какво точно и има на твоята кола, само по едно голо описание не подкрепено с никакви реални факти. Предлагам ти да отидеш при тоя майстор с една флашка, да направи диагностика и да ти качи резултатите от нея като screenshot-и или както му е удобно, на флашката, а ти после да ги сложиш тук във форума да ги видят колегите и съм сигурен, че веднага ще ти бъде обяснено и казано, какво с голяма доза вероятност и има на твоята кола. В момента стреляме в тъмното и разтягаме локуми.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 24 Дек 2015, 11:59

Elesar74 написа:Така е колега, но и тука не сме врачки, да предположим със голяма доза сигурност, какво точно и има на твоята кола, само по едно голо описание не подкрепено с никакви реални факти. Предлагам ти да отидеш при тоя майстор с една флашка, да направи диагностика и да ти качи резултатите от нея като screenshot-и или както му е удобно, на флашката, а ти после да ги сложиш тук във форума да ги видят колегите и съм сигурен, че веднага ще ти бъде обяснено и казано, какво с голяма доза вероятност и има на твоята кола. В момента стреляме в тъмното и разтягаме локуми.

знам че стреляме в тъмното сега , но някои майстори и те стрелят в тъмното ама и пари искат и се учат и пробват :)
весели празници на всички :)
BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 24 Дек 2015, 12:59

Жълтата лампа DDE може да свети по продължително при първо палене само при по ниски температури заради подгряването за по лесен старт , в други случай когато светне няма нищо общо подгряването ! Особено в движение или по време на работа :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 26 Дек 2015, 19:47

Той ако е фейслифт и с голям борд, DDE-то не свети, излиза надпис на борда за подгрева.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 27 Дек 2015, 18:47

Elesar74 написа:Той ако е фейслифт и с голям борд, DDE-то не свети, излиза надпис на борда за подгрева.

фейса е но не е с голям борд , проблема е от помпата под седалката , във вторник ще я сменям че през почивните дни нямаше от къде да я купя
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 печка
Мечтае да кара: M5

Мнение от JorisssM » 30 Дек 2015, 23:52

Лампата DDE свети и ако не е закачена буксата на горивнуя филтър. Преди месец ми светна и при оглед буксата беше паднала. Закачих я и загасна инъче светеше нон стоп. А тоя проблем с паленето го имам същия но при мен май взима въздух от някъде че вървят мехури по маркучите но единия ден ги има а другия не

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 31 Дек 2015, 1:13

смених нафтовата помпа под седалката и ще видим сега от нея ли е или не

п.с. търся си лайсната за бронята в средата че моята си има нов собственик :bang: ....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW

Следваща

Назад към E39